חברת Viz.ai קיבלה אישור FDA לסיוע בטיפול בשבץ ע"י בינה מלאכותית
החברה פיתחה טכנולוגיה לאבחון והתאמת טיפולים בשבץ, במרכזה תוכנה שמנתחת את תפקוד המוח. בארה"ב לבדה מתועדים יותר מ-800 אלף נפגעי אירועים מוחיים מדי שנה, ועלות הטיפולים מגיעה ל-72 מיליארד דולר
הסטארט-אפ הישראלי-אמריקאי Viz.ai, שפיתח מערכת מבוססת בינה מלאכותית לאבחון שבץ, קיבל אישור FDA על תוכנה שמנתחת את תפקוד המוח ומאפשרת התאמת הטיפול למטופל באופן מיטבי.
- חברת LeaderMES השלימה סבב גיוס של 5 מיליון דולר
- חברת הפינטק Reach גייסה 3.5 מיליון דולר בהובלת גיגי לוי
- חברת Applitools גייסה 31 מיליון דולר
זהו אישור FDA שני לחברה, שקיבלה אישור על מוצר הבסיס שלה בפברואר השנה. החברה מתכוננת בימים אלה למהלך רחב בשוק האמריקאי וכעת ולשיווק לשיווק גלובלי. Viz.ai גייסה לפני כשנה סבב סיד שהובילה קרן Innovation Endeavors של אריק שמידט, בו השתתפה גם AME של מייסד יאהו ג׳רי יאנג.
החברה הוקמה על ידי שלושה שותפים: דוד גולן הישראלי, ד"ר לסטטיסטיקה ולמידת מכונה; ד"ר כריס מנסי נוירוכירורג אמריקאי; וד"ר מאנו רמצ'נדרן, מנתח אורתופדי בריטי. לחברה צוות פיתוח בתל אביב.
ויז הוקמה לאחר שמייסדה, דוד גולן, עבר בעצמו אירוע מוחי. המוצר שפיתחה מאפשר לנתח את סריקות המוח באופן אוטומטי ומהיר, ולהעביר את האינפורמציה לרופא הנכון כדי שהחולה יוכל לקבל את הטיפול בהקדם. למוצר שני חלקים מרכזיים - תשתית תקשורת בין בית החולים שמעבירים כמויות עצומות של דאטה ומנוע מבוסס למידת מכונה שיושב בענן ומנתח את הסקירות בתוך שניות. הבינה המלאכותית משווה את הסקירה למאות אלפי סקירות אחרות ומזהה דפוסים, שמסייעים לרופאים להעניק טיפול מהיר ומותאם לחולה.
לפי נתוני החברה, בארה"ב לבדה ישנם 800 אלף נפגעים בכל שנה, וההוצאה השנתית על טיפול בשבץ מגיעה לעלות של 72 מיליארד דולר. מהחברה נמסר כי היא מתכוננת בימים אלה למהלך רחב בשוק האמריקאי וכעת ולשיווק לשיווק גלובלי.