$
הסטארטאפים המבטיחים 2018

מקום 2

Vayyar: החברה שרואה דרך קירות

החיישנים של חברת Vayyar מיהוד יכולים לראות מבעד לעצמים וקירות. למה זה טוב? לשיפוצניק שקודח בקיר, לגילוי מוקדם של סרטן השד, להפעלה חכמה של כריות אוויר ולעוד תעשיות רבות

מאיר אורבך 09:1418.04.18

Vayyar

מוצר: חיישן שרואה מבעד לעצמים וקירות

הקמה: 2011

מייסדים: רביב מלמד, נפתלי חייט ומירי רטנר

עובדים: 90 ביהוד

גיוסים: 79 מיליון דולר מבאטרי ונצ'רס, בסמר ונצ'ר, יזראל קלינטק וכללטק של לן בלווטניק 

 

 

 

בדומה לגיבור העל סופרמן, גם בחברת Vayyar (נשמע כמו "וירא" המקראי) רואים דרך קירות. החברה פיתחה חיישנים שמסוגלים "לראות" מבעד לעצמים וחפצים וליצור תמונה תלת־ממדית. כמו סופרמן, גם החיישנים של Vayyar לא יכולים לראות מבעד למתכות.

 

החיישנים של החברה יכולים לראות דרך חומרים מוצקים, למפות אזורים גדולים וכן להגיע לאזורים שמוגנים מפני יכולות אופטיות, ללא שימוש במצלמה. שלא כמו מצלמות או חיישנים אחרים, המושפעים ממזג אוויר או תנאי ראות, החיישן של Vayyar פועל בכל תנאי.

 

מייסדי Vayyar נפתלי חייט (נשען על קיר מימין) ומירי רטנר (יושבת במרכז) עם עובדי החברה במשרד ביהוד מייסדי Vayyar נפתלי חייט (נשען על קיר מימין) ומירי רטנר (יושבת במרכז) עם עובדי החברה במשרד ביהוד צילום: אוראל כהן

 

בניגוד לחברות סטארט־אפ רבות, ב־Vayyar לא מכוונים לתעשייה מסוימת אלא לעשרות רבות של יישומים — מצרכנות עד ארגונים גדולים. בצד הצרכני, Vayyar מציעה את Walabot, מכשיר המיועד לקהילת המייקרים, ה־DIY ולעובדי שיפוצים ובניין. ה־Walabot, שמתממשק עם הטלפון הנייד, מציע לציבור הרחב את היכולות של חיישני Vayyar, ומי שמשפץ את הבית יכול להשתמש בו כדי לראות סתימות בצינורות, רטיבות בקיר וכבלים חשמליים שעוברים בו, למשל. החברה מוכרת את Walabot בכמה גרסאות, ממחיר של 89 דולר. לפי הערכות, החברה מכרה מאות אלפי יחידות עד כה.

 

בתחום הרפואה, החיישנים של Vayyar מאפשרים גילוי מוקדם של סרטן השד בתהליך לא פולשני.

 

בתחום הרכב, Vayyar פיתחה חיישנים שיכולים לזהות את מספר היושבים ברכב ואת תנוחת הישיבה שלהם, מידע קריטי עבור האפקטיביות של כריות אוויר. למערכת הזאת יש פוטנציאל גדול במיוחד בכל הנוגע לרכב האוטונומי, שכן ביום שבו בני אדם לא יהיו חייבים לשבת ליד ההגה למיקום הנוסע תהיה חשיבות מכרעת בפתיחת כרית האוויר.

 

בתחום האינטרנט של הדברים, Vayyar חתמה בסוף שנת 2017 על הסכם שיתוף פעולה משמעותי עם הענקית היפנית סופטבנק. במסגרת ההסכם, סופטבנק תהיה המפיצה הראשית של מוצרי החברה בתחומי הבית החכם ביפן, עם דגש על מכשירים למעקב אחר תנועה בבית ונפילות או חוסר תנועה של קשישים.

 

החברה מציעה חיישנים גם לקווי ייצור. כך למשל, יצרניות טלפונים סלולריים משתמשות בחיישני Vayyar כדי לזהות כשלים במערכות תקשורת של טלפונים ולצמצם את מספר היחידות התקולות שיוצאות לשיווק. לפי החברה, החיישנים שלה משמשים לבדיקת מאות אלפי טלפונים ניידים ביום

 

 צילום: אוראל כהן

 

 

שלל הפעילויות האלו הובילו את Vayyar לצמיחה של 250% בהכנסות ב־2017, עם צפי לצמיחה נוספת של כ־300% ב־2018. מנהלי החברה לא הסכימו לחשוף את הכנסותיה, אך הן מוערכות בעשרות מיליוני דולרים.

 

Vayyar מעסיקה כיום 90 עובדים, ולפי הערכות תסיים את 2018 עם כ־130 עובדים. להבדיל מחברות סטארט־אפ רבות אחרות, כל הפעילות של Vayyar יושבת בישראל, לרבות הנהלת החברה, צוותי השיווק והמכירות ופעילות הפיתוח.

 

את החברה הקימו בשנת 2011 רביב מלמד, נפתלי חייט ומירי רטנר. מלמד, המשמש בתפקיד המנכ"ל, היה בעבר סגן נשיא חטיבת האלחוט באינטל; חייט, הטכנולוג הראשי של החברה, שימש בעבר המדען הראשי של אלווריון; ורטנר, סגנית נשיא למחקר ופיתוח, היתה בעבר בכירה בבריזקום.

 

עד כה גייסה החברה 79 מיליון דולר בשלושה סבבים שונים. באחרון, שבוצע ב־2017, גייסה 45 מיליון דולר. לחברה שורה של משקיעים מובילים, ובהם הקרנות האמריקאיות בסמר ובאטרי, גוף ההשקעות של לן בלווטניק כללטק, קרן יזראל קלינטק הישראלית וקרן ולדן אינטרנשיונל של מנכ"ל קיידנס ליפ בו־טאן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x