מי צריך את ארה"ב? רווחי וואווי זינקו ב-28% בשנה שעברה
יצרנית הטלפונים החכמים השלישית בגודלה בעולם אחרי סמסונג ואפל דיווחה על רווחים של 7.3 מיליארד דולר ב-2017. וואווי מכחישה טענות אמריקאיות לפיהן הממשלה הסינית משתמשת בה ובמוצריה לאיסוף מודיעין
חברת הטכנולוגיה הסינית וואווי - שחשפה בשבוע האחרון מכשירים חדשים, ובהם הסלולרי המתקדם והיקר בעולם - דיווחה אתמול (ו') על קפיצה של 28% ברווחיה ב-2017, ל-7.3 מיליארד דולר, שיפור אדיר לעומת השנה שעברה בה רווחיה כמעט ולא גדלו.
- וואווי מפתיעה: חשפה בשקט את הסלולרי הכי מתקדם ויקר בעולם
- שלוש מצלמות ו-40 מגה-פיקסל: וואווי חשפה את ה-P20 Pro
- ה-FCC תפגע בפעילות וואווי ו-ZTE בשוק הטלקום האמריקאי
וואווי אמרה שביצועיה המשופרים הונעו על ידי קיצוץ עלויות, מכירות חזקות בשוק הביתי שלה, והפסדי מט"ח נמוכים יחסית. מכירות החברה עלו בשיעור דו-ספרתי של 16%, אבל הצמיחה הייתה איטית יותר ביחס לשנים קודמות.
הקפיצה ברווחים מגיעה אחרי מספר מכות שחטפו שאיפותיה של החברה ביחס לארה"ב. וואווי היא יצרנית הטלפונים החכמים השלישית בגודלה בעולם אחרי סמסונג ואפל. היא גם ספקית של ציוד תקשורת באסיה, אירופה ודרום אמריקה. עם זאת, היא נאבקה בארה"ב עקב החששות שם מכך שהממשלה הסינית משתמשת בה ובמוצריה למטרות איסוף מודיעין. וואווי מצידה הכחישה בעקביות את ההאשמות, וטענה שהיא זוכה לאמון מלא ב-170 מדינות.
סוכנויות מודיעין אמריקאיות הזהירו אזרחים אמריקאים לא לקנות טלפונים של וואווי או ZTE - חברה סינית נוספת, בטענה שהם מהווים איום בטחוני. בעיות נוספות שאיתה התמודדה החברה בארה"ב היא הפסקת הזמנת הטלפונים שלה ע"י Best-Buy, קריסת השיחות שניהלה עם חברת התקשורת האלחוטית AT&T, והווטו שהטיל הנשיא טראמפ על השתלטות ברודקום על קוולקום עקב חששות שהעסקה תתן לוואווי יתרון לא הוגן במירוץ להצגת טכנולוגיית ה-5G.
קיטי פוק, אנליסטית בחברת המחקר IDC, אמרה שדו"ח הרווח של וואווי עמד בציפיות, למעט במה שנוגע לעסקים התאגידיים שלה, המספקים שירותים כמו מחשוב ענן. אחד ממנהליה הבכירים של וואווי, קן הו, אמר שמטרתה האולטימטיבית של החברה הוא "להתבלט כמותג טכנולוגי גלובלי איקוני", אך זה לא יהיה פשוט עבורה אם היא תישאר נעולה מחוץ לשוק האמריקאי.