טראמפ שוקל לבטל עסקאות בין חברות טכנולוגיה מארה"ב ומסין
הנשיא מעוניין להפעיל את חוק מצבי החירום הכלכליים מ-1977, שיאפשר לוושינגטון לבטל עסקאות ולהלאים נכסים בנימוק של ביטחון לאומי. לאחרונה התערב הנשיא במגעים לרכישת קוואלקום בידי ברודקום, מחשש שהעסקה תחליש את ארה"ב בתחום רשתות התקשורת
ממשל טראמפ שוקל לבחון מחדש ולעצור עסקאות טכנולוגיות בין חברות אמריקאיות וסיניות; לפי דיווח של סוכנות רויטרס, בוחנים בבית הלבן אפשרות לממש חוק ששמור למצבי חירום לאומיים, שיאפשר לנשיא לחסום עסקאות ולהחרים נכסים.
- טראמפ הטיל מכסים על מוצרי טכנולוגיה מסין: "הם גונבים מאתנו קניין רוחני"
- מהפכת רשתות הדור ה-5 הפכה למלחמה טכנולוגית בין סין וארה"ב
- שבויים בענן: כך הפכנו לכלי משחק במלחמת הדאטה העולמית
מדובר בחוק "מצבי חירום כלכליים" מ-1977, שלפי לשונו מותר לאכיפה כתגובה ל"איום בלתי רגיל ויוצא דופן". מדובר בצעד קיצוני שארה"ב לא נוהגת לנקוט בו, בין היתר משום שהוא עומד בסתירה למדיניותה הקפיטליסטית ולתרבות העסקית שלה.
מוקדם יותר החודש, פעל הנשיא טראמפ לעצירת עסקת רכישת קוואלקום בידי ברודקום ב-142 מיליארד דולר. ברודקום היא בעצמה חברה אמריקאית, אך פועלת מסינגפור ולגורמים זרים יש אחזקות בה - ביניהם כאלה שארה"ב חוששת שנתונים להשפעה סינית. בנוסף, חששה ההנהגה האמריקאית שקוואלקום תעתיק את מערכי הייצור שלה לסין, מה שיפגע הן בתעסוקה בארה"ב והן ביכולתה להשפיע על הטכנולוגיה שמפתחת החברה.
העסקה העלתה חששות רבים בשל שאיפת ארה"ב לשמור על עליונות טכנולוגית בתחום רשתות התקשורת - עליונות שנמצאת בסכנה בתחום רשתות הדור החמישי. רשתות אלה יהוו תשתית לשורה ארוכה של מוצרים ושירותים - ביניהם כלי רכב אוטונומיים, בינה מלאכותית ועוד. לפי הערכות, חוששת ארה"ב ממצב בו תוביל סין את התחום ותוכל להשתמש ברשתות למטרות ריגול או בניית תלות כלכלית.