רשות החדשנות וקרן קנדה-ישראל יממנו מיזמים ב-15 מיליון שקל
הקרן אישרה שמונה מיזמי מו"פ של סטארט-אפים ישראלים בתחומי החקלאות, הרובוטיקה, תקשורת הלוויינים, המזון והקלינטק. בשנה האחרונה אושר מימון מיזמים בין ישראל וקנדה בהיקף כולל של 42 מיליון שקל
מועצת המנהלים של קרן קנדה-ישראל (CIIRDF), אישרה 8 פרויקטי מחקר ופיתוח של חברות ישראליות בשת"פ עם חברות קנדיות בתחומי החקלאות, הרובוטיקה, תקשורת הלווינים, המזון והקלינטק. סכום המימון הכולל עומד על 15 מיליון שקל.
- הסטארט-אפ הישראלי Skyline AI גייס 3 מיליון דולר מקרן סקויה
- חברת eToro מגייסת מאה מיליון דולר
- קרן Eight Roads Ventures תשקיע 60 מיליון דולר בארץ
שמונה החברות שזכו במימון הן גילת שפועלת בתחום התקשורת הלוויינית, חברת הקלינטק/מזון אטלנטיום, חברת מדעי המחשב קנופי מדיה, אפקון שפעילה בתחום הקלינטק וסי נייצ'ר, אינובופרו, פלורה פוטוניקס ו-FFR Robotics שמפתחות טכנולוגיות בתחום החקלאות. הקרן היא אחת ממסגרות המימון שמפעילה רשות החדשנות עם קנדה; תקציב המו"פ הכולל של הפרויקטים שאושרו בשנה האחרונה בין שתי המדינות עומד על 42 מיליון ש"ח.
קרן CIIRDF הוקמה ב-1994 ומאז עוסקת בחיבור בין חברות טכנולוגיה משתי המדינות ובהשתתפות במימון של פרויקטי מו"פ משותפים. בנוסף לקרן הדו-לאומית, מפעילה רשות החדשנות עוד מספר הסכמי שת"פ נוספים עם קנדה. לרשות הסכם עם מחוז אונטריו, במסגרתו אושרו בחודש שעבר 4 פרויקטים משותפים בתחומי הקלינטק, החקלאות, האירוספייס וה-ICT (מימון בסכום כולל של 1.5 מיליון דולר קנדי).
בנוסף, נחתם במאי אשתקד הסכם נוסף עם מחוז קוויבק במסגרתו אושרו 4 פרויקטים בסכום כולל של 3.5 מיליון דולר קנדי. לצד פעילות זו, מפעילה רשות החדשנות תוכנית ייעודית לוולידציית פתרונות בריאות לקשישים בבתי חולים קנדיים וכן תוכנית חדשה בתחום התחבורה החכמה.
שר הכלכלה אלי כהן מסר: "קשרי החדשנות בין ישראל לקנדה קיימים כבר יותר מ-40 שנה. מדובר במנוף כלכלי חשוב המחבר בין חברות, חוקרים, ויזמים ישראלים וקנדיים". אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות, הוסיף: "קנדה מפעילה מערכות חדשנות מתקדמות ומפותחות מאוד הן ברמה הפדרלית והן ברמה המקומית".