$
שיחה מהעתיד

הפודקאסט של יסמין בכריה: פרק 5

יסמין בכריה, מגשרת ומרצה לקידום הדיאלוג בתוך המרחב המשותף, מספרת על הקשר שבין טכנולוגיה לקירוב לבבות ודו-קיום. האזינו לפודקאסט

בשיתוף בזק 15:2626.03.18

 

 

"דווקא מהמקום שבו רואים את קונפליקטים - קל לייצר הצלחות", אומרת יסמין בכריה, מגשרת ומרצה לקידום הדיאלוג בתוך המרחב המשותף. "יש לנו שתי אפשרויות, או שנחיה טוב ביחד, או שנחיה פחות טוב ביחד. והטכנולוגיה היא בהחלט גורם מחבר".

 

בכריה מגיעה לפודקאסט "שיחה מהעתיד" של בזק ומספרת על ילדותה ברמלה, בתוך קהילה יהודית, כשהיא עצמה ממוצא ערבי מוסלמי, על השימוש במרחב האינטרנטי שמונגש לכל הדתות, המגדרים והקהלים בלי יוצא מן הכלל - ועל החשיבות שלו ככלי באמצעותו היא הצליחה לחשוף תכנים שמעודדים הידברות ואזרחות משותפת.

 

"בחרתי לגשר בין מגזרים,מגזרים וקהילות – ערבים, יהודים,הקהילה הרוסית והאתיופית, קהילות שיש ביניהן הבדלים די מובהקיםכדי למצוא מכנה משותף שיוכל לקדם את הדיאלוג ולהראות שזה לא באמת אישו", היא אומרת. כחלק מפעילותה בעמותת "תפוח" הפועלת גם בשיתוף בזק כתרומה לקהילה, עובדת בכריה בפריפריה להנגשת כלים טכנולוגיים לאוכלוסיות מוחלשות: "ב'פרויקט נטע@'", היא מספרת, "המטרה לחברבני נוער מבתי ספרערביים ויהודיים באמצעות טכנולוגיה, להקנות להם כלים כדי להפך אותם לטכנאי מחשב מוסמכים ותוך כדי כך להכניס תכנים חברתיים מקרבים.

 

האם טכנולוגיה או שימוש בסמארטפונים משפיע על המסורת של התנדבות בקהילה הערבית, איך מערכות חכמות יכולות להתחבר לעולם בינאישי של גישורועם איזה מודל הגיעה בכריה לאו"ם? האזינו לשיחה המלאה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x