בדיקת כלכליסט
לפטופ Yoga 920 Vibes: דוגמן האלומיניום של לנובו
יצרניות המחשבים ניסו להשיק בעבר מחשבים בעיצוב של מעצבי על למיניהם, שלא זכו להצלחה בשווקים; לנובו מנסה שוב - הפעם עם מעצב צעיר ואלמוני. התוצאה היא מחשב מהמם, שעושה כמעט הכל בצורה טובה מאוד. האם הוא שווה את המחיר?
אי שם ב-2010 ניסתה תעשיית המחשבים לברוא קטגוריה חדשה: מחשבי-מעצבים. חברת אסוס לקחה את מעצב העל קרים ראשיד, HP - את ויויאן טאם וגם אחרות ניסו לתת טאצ' ייחודי למחשבים שלהן, באמצעות חזונם של ענקי אופנה. זה כשל, משום שהמחשבים היו אמנם יפים, אך ללא ערך מוסף ממשי בעוד המחיר שלהם היה מופרע; בכל זאת, מעצבי על לא ישימו את המותג שלהם על משהו במחיר שפוי.
- אסוס NovaGo: ווינדוס 10s וסוללה של 20 שעות
- מכונת עבודה: ZBook 15u של HP
- אסוס Zephirus 501: נייד ב-14 אלף שקל, עם ביצועים של כוח טבע
עתה מגיע אלינו מחשב מעצבים בגישה שונה: לנובו ערכה תחרות בין מעצבים צעירים, שאף אחד לא מכיר. והמנצח זכה בלעצב לפטופ מסדרת Yoga 920. ואנחנו לא מדברים פה על מחשב חלש; ה-Yoga 920 Vibes edition הוא אמנם יקר מאוד, אך מביא איתו עוד שורת יתרונות, לצד מראהו המיוחד.
עיצוב ומבנה: שיק מקצה לקצה
ה-920 Vibes הוא מחשב אלגנטי מאוד, גם ללא העיצוב היצירתי של גבו - עליו נקודות בדפוס שמדמה גלים; הוא עשוי שלדת אלומיניום כסופה באיכות הרכבה מצוינת,עם נישה קטנה בדופן הקדמית שאמורה להקל על פתיחת המסך. את התמונה משלים ציר עשוי חוליות, סימן היכר של מחשבי היוקרה בסדרת Yoga.
המסך עצמו הוא בגודל לא שגרתי - 13.9 אינץ', ובעל מסגרת דקה שאיפשרה להקטין את שלדת המחשב סביבו. ואולם, ה-920 קצת כבד ביחס לקטגוריה, עם משקל של 1.37 ק"ג. זה לא שקשה לשאת אותו, אך בטווח המחיר שלו אפשר למצוא דגמים קלים יותר עם מסך של 13.3 אינץ' - לא הבדל מהותי בגודל התצוגה.
תצוגה וממשק: העט שסתם אותי
איכות התצוגה היא מהטובות ביותר בקטגוריה: למסך רזולוציה של 3,840 על 2,160 פיקסל - 4K, ובהירות גבוהה למדי. הפאנל מציג צבעים טבעיים מאוד שאינם מודגשים, אלמנט חשוב עבור עורכי תמונות וסרטים.
המקלדת של ה-Vibes אמנם נוחה לעבודה, אך מצריכה הסתגלות; במטרה להפוך את המחשב לדק ככל שאפשר, נתנו לה מהנדסי לנובו טווח תנועה קצר יותר מהמוכר בדגמים אחרים בסדרה (ובוודאי קצר יותר משל מחשבי ThinkPad).
סט השקעים של ה-920 כולל שני שקעי USB-C בתצורת Thunderbolt 3 (שאחד מהם משמש לטעינה) ושקע USB בגודל מלא. חסר לי קורא כרטיסי זיכרון, אך גם כאן כנראה שהוויתור עליו נועד לאפשר גוף דקיק. המחשב נמכר עם סטיילוס ייעודי נחמד (כלול במחיר, לשם שינוי), וביחד הם מספקים חוויית כתיבה ורישום מצוינת.
רגישות המערכת מאפשרת זיהוי של אלפי רמות לחיצה, כך שניתן לצייר בעזרתו ברמת דיוק של עיפרון או רפידוגרף. יש כאן רק חיסרון בולט אחד: הסטיילוס מתחבר ל-920 דרך מתאם פלסטיק קטן ומעצבן, שמוחדר לשקע ה-USB ומנטרל אותו. ותיק ככל שיהיה, זה עדיין אחד השקעים הכי שימושיים; להשבית אותו כך זו טעות הנדסית.
מולטימדיה ואפליקציות: כבר לא צריך לצעוק
אחד הדגשים הבולטים ב-Vibes הן יכולות האודיו; לצד שני רמקולי JBL איכותיים למדי ומגבר שמספק צליל חד גם בעוצמות גבוהות, העניקה לנובו ללפטופ החדש מיקרופונים רבים. הרעיון הוא לאפשר שימוש ביישומי הפעלה קולית - בין אם מדובר בקורטנה שמותקנת בווינדוס או בגוגל אסיסטנט שזמינה בשירותי גוגל השונים - גם ממרחק של כמה מטרים מהמחשב. האם רצתה לנובו להפוך את המחשב לרכזת הפעלה קולית? כנראה שלא, אך בפועל ניתן לסנכרן בינו ובין התקנים ביתיים מבוססי בלוטות' ולהפעילם בפקודה קולית ממרחק של 4-5 מ'.
לראייתי, מדובר בתכונה שתהיה שימושית יותר בעוד כמה שנים, בהתאם לקצב אימוץ מוצרי הבית החכם לדגמיהם. ואולם, יש כאן גם יתרון שרלוונטי לימינו אנו: מיקרופונים כאלה משפרים משמעותית את האיכות בשיחות וידאו. מצלמת הרשת של המחשב מספקת איכות תמונה סבירה ו
ביצועים וזמן סוללה: חזק, עם טווח בינוני
ה-920 מונע במעבד Core i7 8550u של אינטל בעל 4 ליבות שפועמות במהירות של 1.8 גיגה-הרץ. זה נשמע מעט, אבל מעבדי הדור השמיני של אינטל תוכננו לפעולה מהירה גם ללא מהירות שעון גבוהה, הודות לפיצול תהליכים בין הליבות. ה-Vibes הוא מחשב מהיר מאוד, שצויד בזיכרון פעולה של 8 גיגה-בייט וכונן SSD מהיר של חצי טרה-בייט.
המחשב תוכנן לבצע פעולות מתמשכות גם כשהוא במצב שינה, כך שקבצים ימשיכו לרדת ויישומים ימשיכו להתעדכן מבלי שתצטרכו להשאירו במצב פעולה רגיל. זה לא טריק חדש לגמרי, אך הדור החדש של מעבדי אינטל עושה זאת טוב מבעבר.
החולשה היחידה של ה-920 היא בזירת הגרפיקה; עם שבב גרפי סטנדרטי של אינטל, לא תוכלו להריץ עליו משחקי תלת ממד תובעניים. ואולם, הוא לא שונה בכך משאר מחשבי הקטגוריה - למעט שני דגמים של אסוס; בסופו של דבר, כרטיסי מסך חזקים יותר פוגעים בזמן הסוללה ומצריכים התקני קירור שמגדילים את משקל המחשב.
זמן הסוללה של ה-920 עומד על כמעט שמונה שעות בשימוש סביר - נתון שיספק משתמשים רבים, אבל אינו הטוב ביותר בקטגוריה; כמה מהמתחרים מספקים גם 12 שעות ויותר.
סיכום ואלטרנטיבות
ה-920 המעוצב גם יפה וגם אופה; למעשה, הוא אחד החזקים בקטגוריה ויוכל לבצע כל משימת מחשוב סטנדרטית - ולמשוך תשומת לב רבה תוך כדי כך. וכאן אנחנו מגיעים לשורה התחתונה: המחשב עולה 7,990 ש"ח, 200 יותר מ-920 סטנדרטי באותה הקונפיגורציה.
מי שמחפש לפטופ היברידי עתיר-ביצועים לא יתאכזב מה-920 הרגיל. ישנן אלטרנטיבות כ-XPS 13 של Dell ומחשבי הספקטר של HP, להם מידות דומות, ביצועים דומים וזמן סוללה טוב יותר. האם העיצוב המיוחד של ה-Vibes שווה את הפער? לטעמי לא. אך אני דוגל בפרגמטיות; אסתטיקה לשם אסתטיקה חומקת מעיני.
לעומתי, מי שמחפש מחשב שישדר משהו יותר ססגוני מ"יש לי לפטופ" - יכול להיות שעבורו ה-Vibes מושלם. ועדיין, קשה להתגבר על המחיר: שמונת אלפים שקל זה הרבה כסף בשביל מחשב, אפילו אחד ממש, ממש יפה.