$
חדשות טכנולוגיה

פרשנות

מר טראמפ, משחקי וידאו הם לא הסיבה שילדים נרצחים בבתי הספר

נשיא ארה"ב האשים את תעשיית הגיימינג בהשפעה על נטיות אלימות בקרב צעירים, על רקע הטבח בתיכון בפלורידה. כאילו שכח שפיקסלים לא הורגים, בעוד כלי נשק ללא פיקוח דווקא כן

יואב סטולר 11:2001.03.18
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בחר לנצל את הבמה הציבורית לאחר הטבח המזעזע בתיכון דאגלס בפלורידה, שבו נרצחו 17 איש, כדי לתקוף. לא חלילה לבקר את זמינות הנשק אלא דווקא את יצרניות משחקי המחשב. "אנחנו חייבים לעשות משהו בנוגע למה שהילדים נחשפים אליו, והם נחשפים", אמר.

 

 

 

אלא שהדאגה לבריאותם הנפשית של צעירי ארה"ב שמא משחקי יריות ואלימות בסרטי קולנוע יובילו אותם למסעות ציד מעולם לא הוכחה מדעית. נושא ההסתה לאלימות או בניית אישיות אלימה כתוצאה ממשחקים או תוכן קולנועי נמצא זה שנים תחת חוסר הסכמה אקדמית, שייתכן ולעולם לא ייפתר.

 

משחקים אלימים לא הורגים אנשים, מדיניות "נשק לכל פועל" דווקא כן משחקים אלימים לא הורגים אנשים, מדיניות "נשק לכל פועל" דווקא כן צילום: צילום מסך

 

 

הפולמוס האקדמי עוד היה יכול לכסות על דבריו של טראמפ כי "רמת האלימות במשחקי הווידאו מעצבת יותר ויותר את מחשבותיהם של אנשים", אילולא היה הנשיא אחראי בעצמו לשמירת חופש הסחר בכלי נשק בארצו, כמי שנישא על כתפיו וכיסו העמוק של הלובי החזק ביותר באמריקה - איגוד הרובאים הלאומי NRA.

 

מה משנים "הסרטים שיצאו לאחרונה ובהם הכל נהיה כל כך אלים עם ההריגות", לדברי טראמפ, אם המדיניות שלו עצמו עוצרת בדיקות של הרקע הנפשי והפלילי של אנשים המבקשים לקנות כלי נשק? כל מי ששירת בצה"ל מכיר את שלושת התנאים לפתיחה באש: אמצעי, כוונה ויכולת.

 

 

 

גם אם תקיפת התעשייה העצומה של משחקי המחשב והקולנוע תוריד במשהו את הכוונה, לא עדיף לחסל את האפשרות להשיג את האמצעי - כלי הנשק - או את היכולת לקנות אחד כזה בכל מרכז קניות?

בטל שלח
    לכל התגובות
    x