בלוגר ישראלי מאיים לפרסם פרטיים אישיים של עובדי פייסבוק בארץ
לדברי דורי בן ישראל, שמנהל תביעה נגד פייסבוק לאחר שזו חסמה אתרים שלו, "לא ייתכן שקומץ של אנשים יכתיבו את סדר היום עבור אזרחי המדינה"
צעד אחד רחוק מדי: הבלוגר דורי בן ישראל מסלים את הסכסוך הארוך שלו מול פייסבוק ומאיים לפרסם פרטים אישיים מפורטים של 500 מעובדי החברה. מדובר במהלך חריף ויוצא דופן, שמהווה הפרה חמורה של פרטיותם של עובדים מהשורה.
לבן ישראל ולפייסבוק סכסוך ממושך, שהתפרץ ביתר שאת כשפייסבוק החלה לחסום אתרים שונים שמפעיל הבלוגר, ובראשם אתר הבית שלו "המזבלה". זאת, אחרי שפרסם פרטים אישיים, כולל מספרי טלפון של בכירי פייסבוק ישראל ובראשם המנכ"לית עדי סופר תאני. חסימה זו הובילה לתביעה שהגיש בן ישראל נגד פייסבוק בטענה להוצאת דיבה.
תביעה זו עדיין מתנהלת, ואולם עתה מחריף בן ישראל את המאבק ברשת החברתית ומעלה אותה לרמה בלתי סבירה. "תנועת BridgesWillBurn.com משיקה היום את מבצע 'דומיין לכל עובד פייסבוק' במסגרתו יעלו לרשת למעלה מ-500 דומיינים אישיים על שמם של עובדי פייסבוק ישראל, אירלנד וכו' ויכללו את פרטי יצירת הקשר הישירים עימם - טלפונים, מיילים ואם התנועה תחפוץ בכך, גם את כתובתיהם", איים בן ישראל בהודעת ווטסאפ שהעביר לכתבים.
הוא הוסיף: "לא ייתכן שקומץ של אנשים יכתיבו את סדר היום עבור אזרחי מדינת ישראל, עבור פוליטיקאים ועבור התקשורת ויטילו אימה על כל מי שמעז למתוח על פייסבוק ביקורת. זה התחיל היום עם מנכ"לית פייסבוק ישראל, עדי סופר תאני". להודעה צורף קישור לכתובת אתר עם פרטיה האישיים של סופר תאני, כולל מספר הטלפון שלה, לכאורה.
בתשובה לשאלת "כלכליסט" האם המהלך הנוכחי, שפוגע לא רק בבכירים ובמקבלי החלטות בפייסבוק אלא גם בעובדים מהשורה, אינו מוגזם מדי השיב בן ישראל: "עובד 397 זה עובד שרואה הסתה, אלימות ושפיכת דמים כנגד יהודים וישראלים ולא עושה דבר. עובד 382 זה עובד שפיתח את הניוזפיד ואחראי במו ידי לחורבן המקצוע שאתה עוסק בו. עובד 126 הוא בהנהלת חשבונות ואחראי לתמרן את הכסף כך שיעבור מישראל לחו"ל ללא מס".
אם פרסום פרטי ההתקשרות של בכירי פייסבוק ישראל הוא מהלך בעייתי, אך כזה שאפשר למצוא לו צידוקים מסוימים, הרי שפרסום פרטיהם המלאים של עובדים מהשורה הוא מהלך חמור וחסר הצדקה, שמהווה פגיעה חמורה בזכותם לפרטיות של אנשים שבשום תרחיש הגיוני לא פעלו על מנת להרע ישירות לבן ישראל. גם אלו שמזדהים עם מאבקו של הבלוגר, יתקשו להסכים להתנהגות שכזו שחוצה את הגבולות המקובלים.
המהלך עורר ביקורת גם בקרב גופים שפעילים להגנה על פרטיות גולשים ברשת. "התנועה לזכויות דיגיטליות רגילה לצפות בכעס, תדהמה ולעתים אף ייאוש בקושי ההולך וגובר של האזרח הקטן לשמור על פרטיותו ולשלוט על חשיפתו בעידן שבו הארגונים הגדולים עושים כל שביכולתם להפקיע אותה מידיו", אמר ל"כלכליסט" שחר שמש, מראשי התנועה לזכויות דיגיטליות. "עדיין, אנחנו מרגישים שיש להפריד בין ההתנגדות, המובנת והרצויה, לכוח העצום שחברות כמו פייסבוק צברו על חשבונינו, לבין תקיפה אישית על אנשים פרטיים שכל חטאם הוא מקום עבודתם. בתור ארגון שמטרתו להגדיל את השליטה שיש לאדם הבודד על חשיפתו ופרטיותו, אנחנו לא יכולים לעודד או להצטרף לפעולה שפוגעת בדיוק בדבר שעליו אנחנו מנסים לשמור".
אגב, היועץ המשפטי של התנועה לזכויות דיגיטליות, עו"ד יהונתן קלינגר, הוא גם פרקליטו של בן ישראל בתביעה שהגיש נגד פייסבוק.