"מתקפות סייבר גורמות לנזק של טריליון דולר בשנה"
כך טען נשיא הפורום הכלכלי הבינלאומי, בורגה ברנדה, בכנס מינכן לביטחון. לצידו, טענה באירוע שרת הביטחון של גרמניה שמתקפות סייבר הן האיום העיקרי על יציבות העולם - ושבעשור הקרוב נראה שיפור ביכולות האבטחה וניהול המידע
נשיא הפורום הכלכלי הבינלאומי, בורגה ברנדה, הזהיר שהעלויות הכלכליות של תקיפות הסייבר הפכו לאיום חמור. "העלויות של תקיפות הסייבר מגיעות לכטריליון דולר בשנה", אמר ברנדה בכנס מינכן לביטחון שנערך בסוף השבוע. "לתקיפות אלה יש השפעה עצומה על מערכות מים, אנרגיה ובנקאות", הסביר ברנדה, "כמו גם על שוק המניות, תארו לעצמכם את העלות של כל זה".
- אלפי אתרי ממשלה בארה"ב ובריטניה נפרצו בידי האקרים
- חוקר ישראלי חשף כשל ב-Wordpress שמאיים על מאות מיליוני אתרים
- חומת הסייבר: למה חלה ירידה באקזיטים ובהנפקות חברות האבטחה?
בכנס נאמה אורסולה ואן דר ליין, שרת הביטחון של גרמניה, שהצהירה שלראייתה אין איום חמור יותר על יציבות העולם ממתקפות רשת. לדבריה, תקיפות סייבר כגון אלה שחווה העולם בחצי השנה האחרונה וביניהן, WannaCry ו-Petya, הוכיחו שגניבה ופגיעה במידע אישי ורגיש הפכו לגורם מערער - ויצרו מה שניתן לתאר כמלחמה בהתחשב בחשיבות המידע שנגנב.
"לא משנה מי היריב או האויב שאתה יכול להעלות על הדעת, כולל דאעש, משתמשים בסייבר כדי להילחם בנו", אמרה. לדבריה, התוצאה היא שממשלות העולם וכן קבוצות בינלאומיות הגבירו את מאמציהם להגן על רשתות התקשורת, ולשפר את יכולות תקיפת הסייבר שלהן. "עשור זה יהפוך לעשור השיפור של הסייבר וניהול מידע", הוסיפה.
איאן ברמר, אחד ממומחי מדיניות החוץ הגדולים ביותר בעולם ונשיא קבוצת הייעוץ Eurasia, אמר שממשלות לא מתייחסות ברצינות מספקת לאיומי אבטחת המידע. בראיון שנתן ל-CNBC טען שארצות הברית, למשל, מתעלמת מאיומי סייבר שמגיעים מארבע מיריבותיה - רוסיה, סין, צפון קוריאה ואיראן - אותן כינה "ארבע הגדולות".
"אנחנו פגיעים כי אנחנו ממשיכים להמעיט ביכולות של המדינות הללו", הסביר. לדבריו, מתקפת WannaCry הוכיחה שלצפ' קוריאה יכולות סייבר מסוכנות בהרבה משצפו גורמי הביון בארצות הברית, והזכיר גם את מתקפת Petya, המקושרת לרוסיה - ולפי מקורותיו, מחקה כחצי אחוז מהתל"ג השנתי של אוקראינה.
בתוך כך, ציין שהאיום הגדול ביותר בתחום הסייבר היא רוסיה. "מדובר במדינה שלא רק שיש לה את היכולות אלא גם משתמשת בהן באופן שוטף", אמר. "היא משתמשת בסייבר כדרך לערער את השפעת מדינות המערב וארה"ב תוך שהיא פוגעת ביציבות השלטונית, מפרידה ומבצעת דה-לגיטימציה". לטענתו של ברמר גיבוי בשטח: חקירת המעורבות הרוסית בבחירות 2016 בארה"ב החלה לשאת פירות, ובשבוע שעבר אף הוגשו כתבי אישום נגד 13 אזרחים רוסים ושלוש חברות רוסיות בגין הפצת תעמולה מסיתה ופייק ניוז.