זו כבר תופעה: מערכת סוויפט נפרצה שוב
הבנק הרוסי המרכזי דיווח כי במסגרת מתקפה שבוצעה בשנה שעברה גנבו ההאקרים סכום של 6 מיליון דולר; מדובר בפריצה שלישית בשנתיים האחרונות
קבוצת האקרים בלתי ידועה גנבה בשנה שעברה 339.5 מיליון רובל (6 מיליון דולר) במתקפה על מערכת ההעברות התשלומים הבינלאומית SWIFT במהלך העברת כספים של הבנק הרוסי המרכזי, כך דיווח היום (ו') הבנק.
- אלפי אתרי ממשלה בארה"ב ובריטניה נפרצו בידי האקרים
- בורסת קריפטו באיטליה נסגרת - לאחר שהאקרים גנבו מטבעות דיגיטליים בשווי 190 מיליון דולר
- ממשלת ארה"ב מודה: רוסיה פרצה למכשירי ספירת קולות
לדברי הבמק, התקבל לידיו מידע לגבי מתקפה מוצלחת על מוקד הפעילות של מערכת סוויפט. עם זאת, בבנק המרכזי הרוסי סירבו למסור פרטים נוספים על המקרה.
הגילוי, שנחשף בתחתית הדו"ח של הבנק המרכזי בנוגע לגניבות דיגיטליות מבנקים ברוסיה, הוא האחרון בשורה של ניסיונות סייבר מוצלחים שהתבצעו באמצעות בקשות להעברה בנקאית.
מטעם סוויפט, המשמשת להעברת טריליוני דולרים מדי יום, נמסר בתגובה כי "כאשר מדווח על מקרה של הונאה פוטנציאלית, אנו מציעים את עזרתנו למשתמש שמושפע מכך על מנת לסייע לאבטח את סביבתו".
על פי אותה מדיניות של עמימות, סוויפט מסרבת באופן קבוע לחשוף את מספר התקריות שאירעו ולזהות את קורבנות פירצות האבטחה של המערכת. עם זאת, במקרים מסוימים, כמו שנעשה חלקית במקרה הרוסי הנוכחי, פרטי המקרים מתפרסמים לבסוף באמצעות דיווחים של הבנקים, רשויות הרגולציה או גורמי אבטחת מידע.
השירות האלקטרוני של סוויפט משרת כ-11 אלף בנקים וארגונים פיננסיים להעברות כספים ומידע בנקאי ברחבי העולם. בחודש דצמבר האחרון ניסו האקרים לגנוב 55 מיליון רובל מבנק גלובקס הרוסי באמצעות מערכת העברת הכספים, ניסיון שכשל. עם זאת, באפריל 2016 עבריינים הצליחו לפרוץ את התוכנה של סוויפט ולגנוב כ-81 מיליון דולר מחשבונות של הבנק המרכזי של בנגלדש.