במקום עובד זר: יפן תיתן רובוט סיעודי לרוב הקשישים תוך שנתיים
ממשלת יפן הציבה יעד שאפתני: להחליף את רוב עובדי הסיעוד בשטחה ברובוטים עד 2020. בין היתר, יוכלו הרובוטים לעזור לקשישים סיעודיים לעבור מהמיטה לכיסא הגלגלים, להתקלח ולהכין אוכל
יפן מציבה לעצמה יעד שאפתני ל-2020: להגיע למצב בו 4 מכל 5 קשישים סיעודיים שזקוקים לסיוע של מטפל צמוד יקבלו אותו מרובוט.
- השיעור של שבדיה: כך מכינים את שוק העבודה לעליית הרובוטים
- האם בני אדם יכולים להתאהב לחלוטין ברובוטים?
- סופטבנק היפנית רוכשת את חברת הרובוטיקה של אלפבית
המדינה האסייתית עומדת כבר שנים רבות בחזית הטכנולוגיה ומובילה באימוץ פיתוחים חדשים. על רקע הצמיחה בתוחלת החיים במדינה וצפי לירידה במספרם של עובדי הסיעוד, החליטה ממשלת יפן לקדם פיתוחים שיעזרו לבני הגיל השלישי.
על כן, לצד תוכניות הפיתוח והעידוד בהן דואגת הממשלה המקומיץ לתמרץ סטארט-אפים ומחקר בתחום, הכריזה על קמפיין שמטרתו להרגיל את הציבור למטפלים מלאכותיים. שנת היעד להשרשת הרעיון בקרב הציבור הרחב היא 2025.
בין היתר, מפותחים ביפן רובוטים שמסייעים לקשישים ומוגבלים לקום מהמיטה ולעבור לכסא גלגלים ורובוטים שעוזרים במקלחת. עם זאת, ביפן מכוונים גבוה אף יותר ורוצים לראות רובוטים שיודעים להבין מתי המטופל צריך להשתמש בשירותים ולעזור גם בהכנת אוכל, תקשורת עם הסביבה ועוד.
בתחום זה פעילות חברות רבות, ביניהן אינטואישן רובוטיקס הישראלית, שזכתה להשקעות מחברות וקרנות ביפן ובקוריאה. הפתרון שלה, שנכנס לבטא בארצות הברית, הינו רובוט שמדבר עם קשישים ומסייע בהפגת בדידותם ובתקשורת עם המשפחה.