$
המדריך

מדריך כלכליסט

הגלקסי הישן זוחל? 5 טריקים שיאיצו מכשירי אנדרואיד

סמארטפונים נחלשים עם הזמן, אך יש דברים שאפשר לעשות כדי לגרום להם לפעול במהירות; מדריך פשוט זה מציג דרכים בסיסיות לשיפור הביצועים ללא סיכונים או צורך בידע טכני

ניצן סדן 21:1727.01.18

1. אנימציות? לפח

 

זהו טריק פשוט מאוד, שיוריד את העומס מהטלפון שלכם; כמעט לכל גרסת אנדרואיד יש אפקטים שונים בפתיחת חלונות, תפריטים ותפעולים בסיסיים אחרים, שנועדו במקור ליצור חוויית שימוש מגניבה. ניתן לנטרל את האפקטים הללו, מה שיגרום למעבד להתאמץ פחות בעבודתו ולדברים כמו ניווט בין תפריטים לפעול במהירות.

 

ראשית, עליכם להיכנס לתפריט ההגדרות של הטלפון ולבחור בפרטי המכשיר. שם יופיע מספר ה-Build של מערכת ההפעלה. ליחצו עליו חמש פעמים כדי להפעיל את מצב המפתחים.

 

 צילום: צילום מסך

 

 

היכנסו אליו ומיצאו את תפריטי window animation scale, Transition animation scale ו-Animator duration scale. כולם יהיו על מצב X1. היכנסו לכל אחד מהם וביחרו ב-Animation off. הרגע עשיתם חיים קלים למעבד שלכם, ופעולת הממשק הגרפי תהיה מהירה בהרבה. שימו לב: במצב המפתחים יש גישה לתכונות רבות שמשפיעות משמעותית על פעולת הטלפון. הימנעו מלהפעיל תכונות אחרות מלבד הרכיב שצוין.

 

2. לנכש את ה-Cache

 

לכל מחשב יש זיכרון מטמון, בו נשמרים קבצים זמניים שנוצרים לצורך פעולות יישומים. לא תמיד הם זמניים, ולעיתים קרובות יישארו במכשיר ויתפסו מקום שנדרש לביצוע פעולות אחרות. מה עושים? מוחקים. נכנסים להגדרות, בוחרים בתפריט האחסון וב-cached data (או "מידע מטמון") וביחרו באפשרות הניקוי.

 

 

 צילום: צילום מסך

 

 

אם אין לכם כוח לנבור במסכי ההגדרות, אפשר להשתמש גם באפליקציות ניקוי ייעודיות כגון Files Go מבית גוגל עצמה.

 

 

3. להיפטר מיישומים מיותרים

 

לפעמים אנחנו מתקינים אפליקציה זו או אחרת, משתמשים קצת ושוכחים ממנה. אבל היא לא שוכחת אותנו לרגע: ליישומים רבים יש שירותי מיקום שרצים ברקע, או מידע שאספו והן מעבירות לשרתי החברה המפתחת. אלה יישומים שגם זוללים את הסוללה, וגם מאמצים את הטלפון לריק. מה עושים? מוחקים: היכנסו לתפריט ההגדרות וביחרו באפשרות היישומים. מיחקו שם כל אפליקציה מיותרת; הן תמיד תוכלו להוריד אותה שוב בעתיד.

 

 

מיחקו; תמיד תוכלו להוריד מחדש מיחקו; תמיד תוכלו להוריד מחדש

 

 

4. לפנות מקום בטלפון

 

זה קורה בעיקר במכשירים ישנים: השתמשנו בהם כל כך הרבה זמן ושכחנו שכל קובץ תופס מקום. איך זה קשור לביצועים? אנדרואיד זקוקה למרחב אחסון מינימלי כדי לפעול בצורה חלקה. וככל שמתקרבים יותר לקו האדום, כך תושפע מערכת ההפעלה. אז מה מוחקים? פשוט מאוד - את התמונות, המסמכים, המצגות והסרטים מתיקיית ההורדות, דרך מנהל הקבצים. עוד אפשרות: העבירו את התמונות מהגלריה לשירות הענן של גוגל.

 

5. לנקות את הבית

 

לכל מכשיר אנדרואיד יש אפשרות להוסיף הרבה מסכי בית, אפשרות שמשתמשים רבים מנצלים. ואולם, לא תמיד בצורה יעילה. להרבה אנשים יש אנדרואיד עם ארבעה-חמישה מסכי בית, שמלאים באפליקציות, לינקים, ווידג'טים וכולי. הטריק כאן פשוט להפליא: עשו סדר בבלאגן. אם אינכם משתמשים בווידג'טים פשוט הסירו אותם. צרו לכם כמה תיקיות נושאיות וגיררו אליהן את האפליקציות המתאימות. לאחר מכן, שימו את התיקיות במסך בית אחד והיפטרו מהמסכים המיותרים. אצלי, למשל, מחולקים היישומים ליישומי גוגל, מדיה, חדשות ועבודה.

 

 

 

כך זה נראה אצלי: מסך בית אחד, בו כל מה שאני צריך כך זה נראה אצלי: מסך בית אחד, בו כל מה שאני צריך צילום: צילום מסך

 

 

לחיצה ארוכה על אזור ריק במסך הבית תעביר אתכם לממשק ניהול בו תוכלו למחוק מסכים. עד כמה ייעול עמוד הבית יאיץ את פעולת הסלולרי? במידה מועטה, שכן לא מדובר במעמסה כבדה מדי על מערכת ההפעלה. ואולם, הכל רץ מהר יותר עבורכם כשלא צריך לדפדף ולחפש אפליקציות והכל מוצג מול העיניים.

 

 

טיפ שימושי לקינוח: הקפידו לעדכן את מערכת ההפעלה שלכם ולהפעיל אנטי וירוס אמין ומוכר על הסמארטפון; נוזקות יכולות אף הן להשפיע על ביצועי המכשיר, והסרה שלהן תגרום לו לפעול במהירות בולטת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x