פרשנות
המשקיע שאומר "לא אכפת לי מי אתה, קח חצי מיליון דולר"
יוזמה חדשה של משקיע יוצא פייסבוק תסתיר את זהות היזמים מהמשקיעים. המטרה: להילחם באפליה נגד נשים ומיעוטים, שהפכה למחלה כרונית בקרב שחקני הון סיכון
2. ריאליטי TV. הפלטפורמה של פאליהאפיטיה תופעל באמצעות תוכנה שתסרוק טופסי בקשה להשקעות ועל בסיס המידע בהם תחליט אם לאשר או לדחות אותן. לטענתו, שיטה זו תבטל את ההטיות והאפליות הקיימות בקרב משקיעי הון סיכון, שכן היא תעלים מהם משתנים כמו מגדר, גזע או לאום אודות היזמים שבסטארט-אפים שלהם מבקשים להשקיע. מעין "דה ווייס" ליזמים: קודם תשקיע ביוזמה, אחר כך תגלה מי היזם או היזמית שמאחוריה.
3. הנחה מובלעת. על פניו זהו רעיון נפלא שמעניק הזדמנות שווה ונקודת פתיחה זהה לכל יזם או יזמית מכל מקום בעולם. בפועל הוא מבליע הנחה בעייתית לפיה משקיעי עמק הסיליקון, כ-90% גברים לבנים, לא מסוגלים להתגבר על הדעות הקדומות שהם מחזיקים כנגד כל מי שמעט שונה מהם.
4. סקסיזם מובנה. בראיון שהעניק לביזנס אינסיידר, ציטט פאליהאפיטיה נתון המוכר למשקיעים, לפיו רק 2% מהמימון שהעניקו קרנות הון סיכון אשתקד הגיע לחברות שיוסדו בידי נשים. זאת, בשעה ש-42% מבקשות הגיוס שהוזנו לפלטפורמה שלו הגיעו מנשים, ושליש מהיוזמות שלהן נמצאו רווחיות.
5. לא להשלים. אם הכל ידוע, נחקר, דווח והוצג בגרפים ברורים וצבעוניים אז מדוע משקיעי עמק הסיליקון עדיין מדירים נשים ומיעוטים? האם באמת צריך להסתיר את המציאות ממשקיעי ההון סיכון כדי שיממנו בטעות גם רעיונות של אנשים ששונים מהם? האם הגיוני להשלים עם המחלה הזו? הפתרון לחדגוניות של עולם הטכנולוגיה הוא משקיעים מגוונים שמשקיעים במיזמים מגוונים. מודעות ושינוי, לא גימיקים מעולם הטלוויזיה והריאליטי, לא משנה כמה טובה הכוונה שמאחוריהם.