יוג'ין קספרסקי לוקח את ממשלת ארה"ב לבית המשפט
חברת אבטחת המידע הרוסית שבניהולו הוגדרה כאיום בטחוני בידי הממשלה, מה שפגע בעסקיה. עתה, עותרים פרקליטי קספרסקי נגד ההחלטה, בטענה שהיא מנוגדת לחוקת ארה"ב ומבוססת על שמועות וחדשות מזויפות
- טראמפ נגד קספרסקי: הועברה חקיקה נגד מוצרי ענקית הסייבר
- כלי אבטחת מידע אינם מופעלים נכון - וחושפים ארגונים לפריצות
- נתניהו מאחד את מטה הסייבר הלאומי עם רשות הסייבר
לטענת פרקליטי קספרסקי, חלק ניכר מהבסיס להוצאת הצו נובע מדיווחים שאינם מבוססים ושנובעים ממקורות עלומים, טענות לא מוכחות ושמועות. עוד נטען שהמשרד לא חשף את מערכת השיקולים שהביאו אותו למסקנות שעליהן התבסס כדי להוציא את הצו.
בערעור מציינת החברה השפעה על המוניטין שלה ועל הכנסותיה שנגרמו מהוצאת הצו. מדובר לטענתה בהימנעות מהזכות להליך הוגן - זכות השמורה לה לפי החוקרה האמריקאית.
הערעור הוא הצעד האחרון בסדרה של ניסיונות מצד החברה להילחם בהחלטה של הממשל האמריקאי. עם היוודע כוונת הבית הלבן לאסור את השימוש במוצריה, יצא יוג'ין קספרסקי, מייסד החברה ומנכ"לה למאבק; הוא ביקש את הזכות להשמיע את צידו מול הקונגרס ולאחר מכן אף הודיע שיעמיד את כל מוצרי החברה לבחינה של גורמי מקצוע בלתי תלויים - כולל קוד המקור של המוצרים שלה.
האם יש קשר ישראלי?
הטענה כנגד קספרסקי היא שהקרמלין השתמש במוצריה כדי להשתיל אמצעי מעקב והאזנה. לא ברור, עם זאת, מהיכן נובעים הממצאים האלה. על פי דיווחים ממקורות זרים, מקורם בממצאים של גורמים בישראל. דיווחים אחרים מצביעים על כך שעובדים של קספרסקי נעצרו בעבר על ידי שירותי הביטחון הרוסים באשמת מכירת מידע, כאשר זה היווה את הבסיס לחקירת מעורבות הקרמלין בבחירות לנשיאות בשנה שעברה. עוד הוסבר שאפילו קספרסקי עצמו שירת בעבר כקצין בקג''ב.
עם זאת קספרסקי עצמו דחה את מעורבות החברה שלו בריגול נגד מדינות, "ההאשמה של משרד הגנת המולדת לא נובעת ממעשים לא חוקיים, ואין להם שום הוכחות למעשים כאלה", הסביר. עם זאת ולמרות שהמכירות של מוצרי החברה לסוכנויות פדרליות מגיעות לכמה עשרות אלפי דולרים בלבד, המניעה משימוש במוצריה עשוי לגרום לנזק תדמיתי רב וכן מונעת מקבלנים שמנהלים עסקים עם הממשל הפדרלי להשתמש במוצריה.