$
מכשירים ומדריכים

5 התרופות לתסמונת הסוללה החלשה של הסלולרי שלך

על אף כל ההתקדמות בתחום המובייל, הסוללות עדיין מחזיקות בקושי יום וחצי. אלה הפיתוחים החדשים שיאפשרו שימוש של מספר ימים בטעינה בודדת. מתי יגיעו למכשיר שלכם?

רפאל קאהאן 22:4919.12.17

הרבה פריצות דרך, שינויים ושדרוגים חלו בעולם המובייל מאז הפך הסמארטפון לבן לוויה קבוע בכיסנו - אבל את בעיית הסוללה עדיין אף אחד לא פתר: גם הסמארטפון הכי מתקדם, יעיל, יקר וחדשני לא יחזיק לכם יותר מיממה בשימוש סביר, מקסימום יום וחצי.

 

 

איך יתכן שלמרות כל החידושים וההון העתק שמושקע במחקר סמארטפונים, עדיין לא הומצא אחד שיכול לשרוד כמה ימים ללא מטען ושקע צמודים? ישנן חמש טכנולוגיות שנמצאות בשלבי מחקר מתקדמים - וצפויות לפתור את הבעיה בעתיד הקרוב. 

 

1. מסך עם כוחות על

הבעיה: המסך הוא זולל הסוללה מס' 1 בכל מכשיר.

הפיתרון: mLED - מסך חסכוני פי שניים, שעדיין שומר על איכות התצוגה

 

רזולוציית התצוגה טיפסה משמעותית בשנים האחרונות; לשם השוואה, לאייפון בן זמננו יש פי 30 יותר פיקסלים מאשר לדור הראשון של המכשיר. יותר פיקסלים פירושם צריכת חשמל מוגברת, בוודאי כשגם גודל המסכים טיפס ועומד כיום על בין 5.5 ל-6 אינץ'.

 

מסכי העתיד: גם יעילים יותר, גם גמישים מסכי העתיד: גם יעילים יותר, גם גמישים צילום: The Droid Review

 

 

המעבר לשימוש בטכנולוגיית OLED שיפר את צריכת החשמל, אך הדור הבא הוא ה-mLED, או מיקרו לד, יביא מהפכה אמיתית: הוא יאפשר לספק את אותה רמת בהירות כמו מסך OLED אך לחתוך את צריכת החשמל שלו בחצי ויותר.

 

מתי יגיע לטלפון שלך: כל היצרניות הגדולות השקיעו לאחרונה בסטארט-אפים בתחום ואם הטכנולוגיה תבשיל מספיק מהר, יכול להיות שנתחיל לראות כבר מסכים כאלה בעוד כשנתיים-שלוש.

 

2. תקשורת מדור חדש

הבעיה: החיבור המתמיד לרשת ולשירותי מיקום מצריך המון חשמל

הפיתרון: רשתות דור 5, שיהיו יעילות בהרבה

 

קישוריות היא עוד גורם שבולע את הסוללות שלנו. בין אם מדובר בחיבור לרשתות הסלולר, ל-GPS, לבלוטות' או ל-WiFi - מדובר בשידור וקליטה מתמשכים, שמבזבזים הרבה חשמל, במיוחד במקרה של אותות חלשים.

 

בדרך לדור חדש של קישוריות בדרך לדור חדש של קישוריות צילום: rand.org

 

 

הפיתרון יבוא בדמות רשתות דור 5, שכבר נמצאות בשלבי ניסוי מתקדמים. רשתות אלה יוכלו להעביר יותר מידע בפחות מאמץ, פשוט בשל מהירות חיבור גבוהה מאי פעם. במקביל, מפותח כבר פרוטוקול בלוטות' מהיר יותר שזמין במכשירים כאייפון X, גלקסי S8 וה-5T של וואן פלוס. טכנולוגיות ה-GPS, למשל, עדיין נמצאות בשלבי ייעול.

 

מתי יגיע לטלפון שלך: חלק מהטכנולוגיות שמאיצות קישוריות כבר זמינות; רשתות דור חמישי ייפרסו בצורה נרחבת תוך שלוש שנים לערך. כבר נערכים ניסויים בהן, בין השאר גם בישראל.

 

3. אפליקציות זללניות פחות

הבעיה: יישומים רבים מכסחים את הסוללה, למרות שאין בהם שימוש

הפיתרון: היצרניות מתחילות להתבגר ולהימנע מיישומים מיותרים

 

בכל סמארטפון ישנן אפליקציות שמותקנות מראש, אשר נועדו לשרת את היצרניות: חנויות יישומים פרטיות משלהן, שירותי אחסון וגיבוי, מסרים מידיים, ספורט, חדשות ועוד. ואולם, רוב המשתמשים - במיוחד בזירת האנדרואיד - מעדיפים את יישומי גוגל, או יישומים אחרים שנמצאים בחנות האפליקציות. בעבר, היה מספרן של האפליקציות עצום וחלקן היה מיותר בצורה מביכה; למשל, אפליקציה של סמסונג שאמרה לכם מתי יש רעידת אדמה בקרבתכם (כאילו שבלי אפליקציה לא תשימו לב). כל האפליקציות הללו פעלו ברקע, וגנבו זמן סוללה יקר.

 

 

אפליקציות מובייל אפליקציות מובייל צילום: שאטרסטוק

 

 

זו בעיה שכבר החלה להיפתר: רוב היצרניות מצמצמות את מספר היישומים המותקנים מראש, או לפחות מנטרלות את ההתראות והדיווחים שלהן. את הטרנד הזה הובילה גוגל עם מכשירי הנקסוס שלה, ואחריה הצטרפו גם יצרניות כמוטורולה, וואן פלוס ואחרות. אפילו סמסונג ו-LG, שמסורתית התקינו המוני יישומים על המכשירים שלהן, כבר מצמצמות את מספרם.

 

מתי יגיע לטלפון שלך: זה כבר התחיל. ואולם, זוללת הסוללה הכי גדולה היא אפליקציית פייסבוק - ולא ידוע אם ומתי תייעל הרשת החברתית את האפליקציה שלה, שהפכה לחלק מחיינו.

 

4. מוח יעיל יותר לכל טלפון

הבעיה: המכשירים החדשים מצריכים כוח רב, מה שמצריך מעבדים בזבזניים

הפיתרון: מעבדים חזקים מאוד, שגם מצליחים לחסוך בחשמל

 

פעם היו מתהדרות יצרניות הסמארטפונים בכוחם של הטלפונים החדשים שלהן ומכריזים שהם "הכי חזקים בעולם"; כיום התואר הזה די זניח, פשוט משום שכל מכשירי העילית הם מאוד, מאוד חזקים. והעוצמה הזו באה עם מחיר, בדמות צריכת אנרגיה גדולה.

 

 

המעבד החדש של קוואלקום המעבד החדש של קוואלקום צילום: CNET

 

 

הדור החדש של המעבדים יגיע עם שילוב של שתי הדרישות: מעבד הסנאפדרגון 845 החדש של קוואלקום מהיר בהרבה מקודמו, ועדיין חסכוני ממנו ב-30% למרות שקיבל גם שבב בינה מלאכותית ותמיכה מובנית ב-VR. גם שבבי הקירין 970 של וואווי או האקסינוס החדשים של סמסונג מציגים צריכה משופרת. החיסכון הזה מושג בזכות הוספת מערכות ניהול חשמל ייעודיות לערכות השבבים שמתווספות למנגנוני ניהול החשמל של מערכות ההפעלה כגון אנדרואיד ו-iOS.

 

מתי יגיע לטלפון שלך: כבר בשנה הבאה; כמעט כל מכשירי הפרימיום בשוק יתבססו על מעבד ה-845.

 

5. סוללות שבאמת עושות את העבודה

הבעיה: טכנולוגיית הסוללות עצמן לא השתנתה כבר עידן ועידנים

הפיתרון: חומרים חדשים שיכניסו יותר כוח לכל סוללה

 

 

 

טכנולוגיית הלית'יום-יון עליה מבוססות כל סוללות המובייל בעולם פותחה מסחרית בשנות ה-70 ועדיין לא נמצא לה תחליף ראוי. הפתרון שצפוי להביא בשורה אמיתית לשוק היא סוללות מסיבי גרפין, שיאפשרו מזעור של הסוללות. כך, ניתן יהיה לשמור יותר אנרגיה בכל סוללה, בשיעור כה גדול משקיים היום, שטלפונים יוכלו להחזיק גם שבוע בטעינה בודדת. ואולם, מדובר בטכנולוגיה מאוד מורכבת שתצריך עוד מחקר ופיתוח משמעותיים.

 

מתי יגיע לטלפון שלך: פחות או יותר עשר שנים - אולי עד אז כבר יוחלפו הסמארטפונים במשהו אחר

בטל שלח
    לכל התגובות
    x