בריטניה: חברות קונות ביטקוין, רק כדי לשלם לפושעי סייבר
מחקר שנערך בבריטניה גילה שארגונים גדולים רבים קונים כ-23 ביטקוין בממוצע, כדי לשלם במקרי מתקפות כופר. בתוך כך, האיחוד האירופי מקדם חקיקה בנושא המטבעות הווירטואליים, כדי לצמצם מקרי גניבה ומימון טרור
האיחוד האירופי מקדם חקיקה בנוגע למסחר בביטקוין ובמטבעות וירטואליים דומים - מה שיקל על סחר במטבע. יש סוג אחד של לקוחות גדולים שמנסים לקנות ביטקוין, שלבטח ישמחו לשמוע על התקנות: חברות שמעוניינות להחזיק בביטקוין למקרים בהם יתקפו אותן פושעי סייבר.
- דנמרק: שילמה לרוצח שכיר בביטקוין ונידונה ל-6 שנות מאסר
- רה"מ בהתייחסות נדירה לביטקוין: דינם של הבנקים להיעלם
- ההצעה של הסטארט־אפ הישראלי: עובדים יכולים לקבל שכר בביטקוין
האקרים נוהגים לדרוש כופר במטבעות וירטואליים, כשהביטקוין הוא הפופולרי ביותר. על פי סקר citrix שנערך בבריטניה והקיף 500 חברות, יותר ממחצית מהן הודו באגירת 23 מטבעות ביטקוין בממוצע, למטרת תשלום במקרי סחיטה.
"זה לא משהו שהחברות יודו בו בפומבי, מכיוון שזה אומר שהן מוכנות לשלם לפושעים במקרה של מתקפת סייבר, אולם אנו מודעים לכך שזה קורה", ציין המדען הראשי של מקאפי, ראז' סמני, בראיון לטלגרף.
החקיקה באיחוד האירופי נבנתה לאחר שנה של מחקר ודיונים, שנועדו להבטיח סחר במטבעות האנונימיים, תוך צמצום הסיכוי לשימוש בהם להלבנת כספים או מימון פשע וטרור. לפי תקנות האיחוד החדשות, מנהלי פלטפורמות הסחר יאולצו לזהות את המשתמשים - מה שיצמצם את אנונימיות השימוש. במקביל, תתהדק הבקרה על כרטיסים נטענים מראש שתומכים במטבעות וירטואליים ותידרש שקיפות מוגברת ממנהלי קרנות וחברות בתחום.
התקנות יהפכו לחוקים תוך 18 חודשים וישנו לחלוטין את ההתנהלות הקיימת במסחר במטבע הוירטואלי. העיכוב בחקיקה נבע עד כה מהתנגדויות של חלק ממדינות האיחוד האירופי, כמו בריטניה, מלטה, קפריסין ואירלנד כנגד הגברת השקיפות מבעלי קרנות שתפגע בכלכלת המדינות. ההתנגדויות שככו על רקע נסיקת מטבע הביטקויין ב- 1,700% מתחילת השנה והחשש לבועת שוק שעשויה להתפוצץ, ועל רקע התקפות טרור בפריז ובבריסל שככל הנראה מומנו הודות להיעדר הפיקוח על העברות הכספים.