$
הייטק והון סיכון

גיוס ענק לקומפאס של אורי אלון: 450 מיליון דולר מסופטבנק

הגיוס מעלה את שווי החברה ל-2.2 מיליארד דולר; החברה הישראלית פיתחה פלטפורמה טכנולוגית בתחום הנדל"ן שמשפרת משמעותית את הכנסות הסוכנים. הגיוס יאפשר לה לצמוח בארה"ב - ויתכן שאף לרכוש חברות אחרות

מאיר אורבך 15:4607.12.17

חברת הסטארט-אפ קומפאס (Compass), שהוקמה על ידי ד"ר אורי אלון, גייסה 450 מיליון דולר מקרן ויז'ן של סופטבנק. בכך משלימה שפיתחה פלטפורמה טכנולוגית מתקדמת בתחום הנדל"ן, גיוסים בהיקף של 775 מיליון דולר מאז הוקמה ב-2013.

 

 

רק לאחרונה הודיעה החברה על גיוס של 100 מיליון דולר בהובלת פידליטי - וגיוס זה מעלה את שוויה מ-1.7 מיליארד דולר לשווי של 2.2 מיליארד. בין היתר, השקיעו בקומפאס גם פאונדרס פאנד של פיטר ת'יל, IVP, וולינגטון מנג'מנט, Thrive קפיטל ו-406Ventures.

 

בשיחה עם כלכליסט אמר אורי אלון: "היה לי ברור שסופטבנק רוצה להשקיע בפלטפורמות. הם מחפשים חברות שיכולות להיות מובילות ברמה גלובלית, מה שמאוד תואם את האסטרטגיה של קומפאס. יש לנו הזדמנות לעבוד עם המשקיע הכי גדול בעולם היום, שמסתכל שנים קדימה, ולהשקיע בטכנולוגיה של החברה וגם להשיג את היעדים שלה - לפעול בכל עיר בארה"ב ולהפוך לגלובליים - בזמן הרבה יותר קצר".

 

אורי אלון אורי אלון צילום: יחצ

 

 

"המוצר שלנו בשל להתפתחות, אנחנו בטוחים בטכנולוגיה שלנו, ויש זמן בחייה של חברה שצריך לרוץ קדימה, בעיקר כשיש מאחוריך משקיע בסדר גודל כמו של סופטבנק שהוא שותף מעולה מבחינתנו", הוסיף. "אנחנו ארבע שנים לאחר ההשקה ובתנאים שנוצרו, זה הזמן של קומפאס להיות בכל מקום, ואולי גם לרכוש חברות שיכולות להאיץ את ההתפתחות הטכנולוגית שלנו".

 

 

לדברי אלון, השילוב בין טכנולוגיית קומפאס ושיתוף הפעולה שלה עם סוכנים מובילים בשוק הנדל"ן האמריקאי הוא שאיפשר לה להפוך לפלטפורמה כה גדולה. "עם ההשקעה של סופטבנק, אנו שואפים להוציא לפועל את חזון Compass Everywhere שלנו בזמן קצר יותר. אנחנו שואפים שקומפאס תהיה בכל עיר גדולה ברחבי ארצות הברית בשנים הקרובות, ולהתחיל את ההתרחבות הגלובלית במטרה להביא את הטכנולוגיה של קומפאס ליעדים נוספים".

 

אלון אמר שלראייתו, החברה יכולה וצריכה לתפתח גלובלית: "ההזדמנויות עצומות, ויש שווקים מעניינים מחוץ לארה"ב, כשסביר להניח שנתחיל באירופה".

 

"באופן יחסי, ענף הנדל"ן לא נהנה מפיתוחים טכנולוגיים ולכן נותר לא יעיל", אמר ג'סטין ווילסון, יועץ השקעות בכיר בסופטבנק, "קומפאס נמצאת בפוזיציה מצוינת להמשך צמיחה בסקטור עם עסקאות בהיקפים של טריליונים".

 

שיפור בביצועי הסוכנים

 

קומפאס פעילה ביותר מ-12 אזורים בארצות הברית, ביניהם ניו יורק, מיאמי, סן פרנסיסקו, בוסטון, וושינגטון די.סי ולוס אנג'לס. בשבוע שעבר, השיקה החברה את פעילותה בשיקגו, ולאחר הגיוס, היא צפויה להרחיב את הפעילות לערים נוספות ולהגדיל את בסיס המשתמשים שלה.

 

בכירי קומפאס: מימין: רוברט רפקין (מנכ"ל), אורי אלון (יו"ר הדירקטוריון) ומהאל גבט (סמנכ"לית התפעול) בכירי קומפאס: מימין: רוברט רפקין (מנכ"ל), אורי אלון (יו"ר הדירקטוריון) ומהאל גבט (סמנכ"לית התפעול) צילום: יחצ

 

 

אלון הקים את קומפאס עם שותפו העסקי, רוברט רפקין, לשעבר יועץ בבית הלבן וראש לשכת מנכ"ל ונשיא גולדמן סאקס. החברה מפעילה פלטפורמה טכנולוגית שמאפשרת למשתמשים ולסוכנים לקבל החלטות מושכלות בתחום הנדל"ן על ידי הצגת מידע נרחב על מגמות תמחור ותנודות השוק בזמן אמת. בנוסף, הפלטפורמה מציגה מידע מפורט על אזורים, שכונות, עסקאות אחרונות שבוצעו, מקומות הבילוי והחינוך ועוד.

 

מנתוני החברה עולה כי סוכנים שמשתמשים בטכנולוגיה של קומפאס, נהנים מצמיחה של 25% בהכנסות מעמלות כבר בשנה הראשונה. הלקוחות שלהם נהנים מהטכנולוגיה של החברה בכך שהם מוכרים נכסים מהר יותר, ובמחירים גבוהים יותר.

 

 

ד"ר אלון הציג בעבר שני אקזיטים מוצלחים: הראשון היה מנוע החיפוש Orion, פרי פיתוחו במסגרת הדוקטורט, שנקנה ב-2006 על ידי גוגל. לאחר המכירה, הצטרף אלון לצוות הניהולי של גוגל, ומנוע החיפוש שפיתח עמד בבסיס היכולת של גוגל להציע למשתמשיה חיפושים קשורים. ארבע שנים לאחר מכן, הקים את חברת הסטראט-אפ Julpan שפיתחה מנוע חיפוש לרשתות חברתיות, ונרכשה ב-2011 על ידי טוויטר. לאחר המכירה, הצטרף אלון לטוויטר בתפקיד מנהל מרכז הפיתוח שלה בניו יורק, תפקיד בו עבד במשך שנה, עד שעזב לטובת הקמת קומפאס. אלון הוא הבעלים של קבוצת הכדורסל הפועל ירושלים. הוא גדל והתחנך בעיר, והקים קרן שמשקיעה בחברות סטארט-אפ בישראל ובעולם.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x