$
הייטק והון סיכון

קבוצת ויולה השלימה גיוס ראשוני לקרן פינטק חדשה

הקרן, Viola FinTech, גייסה 100 מיליון דולר - סכום שצפוי להגיע ל-120 עד 150 מיליון וחציו יוקצה להשקעה בחברות ישראליות. משקיעי הליבה בקרן הם שחקנים פיננסיים גדולים, כמו הבנק השלישי בגודלו בקנדה ותאגיד ביטוח אמריקאי

הגר רבט 14:0106.12.17

קבוצת ויולה הודיעה היום (ד') על השלמת גיוס ראשוני של 100 מיליון דולר לקרן חדשה - Viola FinTech.

 

 

משקיעי הליבה בקרן הם תאגידים פיננסים מהארץ ומהעולם, ביניהם Scotiabank (הבנק השלישי בגודלו בקנדה), The Travelers Companies Inc (תאגיד ביטוח אמריקאי), לצד בנק הפועלים, מיטב-דש, בנק דיסקונט קבוצת ביטוח ישיר ומימון ישיר. מקבוצת ויולה נסר כי יותר ממחצית מסכום ההשקעה מגיע ממוסדות פיננסיים זרים שזוהי השקעתם הראשונה בקרן ישראלית.

 

דני צידון ותומר מיכאלי דני צידון ותומר מיכאלי

 

 

את הקרן יובילו פרופ' דניאל צידון, מייסד ושותף מנהל, שבתפקידו האחרון כיהן כמשנה למנכ"לית בנק לאומי ותומר מיכאלי, שותף מנהל, שהיה אחד מיזמי Fundbox. אבי זאבי, שותף מייסד בקבוצת ויולה ישמש כיו"ר ועדת ההשקעות של הקרן. לדברי מנהלי הקרן, בכוונתם להשלים בשנה הקרובה גיוס נוסף, שיעמיד את סך ההון בקרן על 150-120 מיליון דולר.

 

"זו הקרן הגלובלית הראשונה שמיועדת לפינטק ומגובה ע"י מוסדות פיננסים מובילים בעולם", אמר מיכאלי ל"כלכליסט". "החידוש כאן הוא אופי העבודה שלנו עם המוסדות, שהשקיעו בנו מכמה מטרות. הראשונה היא כדי לקבל גישה לשוק הפינטק הישראלי, אבל גם כדי לעבוד איתנו באופן צמוד ולזכות בידע ובחשיפה לתחום ובגלל היכולת לשיתוף ידע בין המוסדות הפיננסים שאינם מתחרים זה בזה".

 

"הקמת הקרן החדשה היא יוזמה של אבי זאבי ושלי", סיפר צידון. "בשנים שהייתי בבנק לאומי, הוא נהג לבקש את חוות דעתי לפני השקעה בחברות והבנו שזה צורך אמיתי בתעשייה שאינו ייחודי לשנינו. מה שקיים כאלטרנטיבה בעולם הן קרנות תאגידיות של גופים גדולים. אנחנו בנינו מודל שמגוון את סוגי המשקיעים כדי ליצור רב-שיח".

מימין אבי זאבי, אריק פינטו ודני צידון מימין אבי זאבי, אריק פינטו ודני צידון צילום: יח"צ בנק הפועלים

 

הקרן צפויה להשקיע כחצי מההון שלה בחברות ישראליות. "נשקיע בחברות אחרי שלב הסיד, בדרך כלל כאלה שיש להן כבר משקיע מוסדי", הרחיב מיכאלי. "פינטק הוא תחום רחב מאוד ועשינו הרבה מחקר שוק כדי לזהות אזורים בהם יש עדיין הזדמנויות טכנולוגיות, ביניהם עסקים קטנים ובינוניים, תחום חוויית המשתמש, האינטראקציה עם המוסדות ועוד".

 

ההשקעה הפיקנטית בקרן היא של בנק הפועלים שמהווה משקיע עוגן בהשקעה של כ-15 מיליון דולר. את ההשקעה הוביל דני קולר, חבר הנהלת הפועלים שהיה למעשה מתחרה ישיר של צידון עד לפרישתו של האחרון מבנק לאומי. "הפועלים השקיע עד היום ישירות ב-13 חברות פינטק וזו זרוע השקעה נוספת לאחר שהתרשמנו מאד משלושת מנהלי הקרן", אמר קולר.

 

קבוצת ויולה הוקמה ב-1999 על ידי אהרן דברת ז"ל, שלמה דברת, הראל בית און, אבי זאבי ורותי שמחה. היא מנהלת היום כ-2.8 מיליארד דולר וכוללת מספר קרנות, בין היתר: ויולה ונצ'רס, (לשעבר כרמל); ויולה קרדיט (לשעבר פלנוס), המתמחה במתן הלוואות בתחומי הטכנולוגיה; ויולה צמיחה, קרן צמיחה המשקיעה בחברות טכנולוגיה הנמצאות בשלבי צמיחה, ו-ויולה פרטנרס. הקבוצה השקיעה עד היום ב-200 חברות, 80 מהן עדיין פעילות בפורטפוליו.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x