יצרניות המחשבים טרם טיפלו בפרצת האבטחה בשבבי אינטל
פרצת האבטחה, שמאפשרת להאקרים גישה מרחוק, נוגעת לשלושת הדורות האחרונים של מעבדי אינטל; למעט לנובו שהפיצה עדכון תוכנה מוגבל ו-Dell שפשוט המליצה לא לקנות מחשבים עם השבבים האמורים, אף יצרנית לא פעלה בנידון
עברו מספר שבועות מאז נחשפה הפרצה שמקננת בשבבי אינטל ועלולה להקל על האקרים לפרוץ למחשבים. ואולם, רוב יצרניות המחשבים טרם טיפלו בנושא. לאחר חשיפת הפרצה הבטיחו כל היצרניות שיפיצו עדכוני אבטחה שיפתרו את הבעיה, אך בשטח רק בודדות עשו משהו בנידון.
- פרצה במעבדי אינטל חושפת מאות מיליוני מחשבים לפריצת האקרים
- ונמר עם גדי ירבץ: כשאינטל ו-AMD משלבות זרועות
לנובו הפיצה עדכון אבטחה שפותר את הבעייה בחלק קטן מאוד מליין המוצרים שלה ואילו Dell הסתפקה בלפרסם הודעה שקוראת למשתמשים לקנות רק דגמי מחשבים בהם לא נמצאים השבבים הבעייתיים. שתי חברות קטנות, פוריזם ו-System76, הפיצו עדכוני אבטחה למחשבים שלהן, שמבוססים על לינוקס. HP, אסוס, אייסר, פוג'יטסו-סימנס והאחרות - שמוכרות מיליונים רבים של מחשבים - לא הפיצו עדכונים.
הרכיב הבעייתי הותקן בשלושת הדורות האחרונים של מעבדי אינטל. הוא נועד במקור לאפשר למנהלי IT לנהל מרחוק מחשבים בארגונים גדולים. ארגונים קטנים יותר ומשתמשים ביתיים לא זקוקים לתכונות אלה, אך הרכיב נכלל גם במעבדי מחשביהם - מה שחושף אותם למתקפות סייבר.
ישנה שיטה המאפשרת לנטרל את הרכיב, אך היא מצריכה בקיאות רבה בניהול תוכנות הבסיס של המחשב ועלולה לגרום לו נזק נרחב. לפיכך אינה מומלצת למי שאינו מוסמך ומיומן בנושא (פירוטה המלא - בקישור זה). ליתר המשתמשים, מומלץ לעקוב אחרי עדכוני האבטחה של אינטל ולעדכן את הגדרות המחשב שלכם בהקדם האפשרי.