מארוול רוכשת את יצרנית השבבים Cavium ב-6 מיליארד דולר
החברה, שמתמחה בתחום שבבי האחסון, צפויה להיכנס בעקבות הרכישה לתחום תקשורת הנתונים. העסקה היא עוד אחת בשורת מיזוגים ורכישות בעולם השבבים בחודשיים האחרונים, שמתבצעות על רקע כניסת שחקנים חדשים לתחום
- טושיבה נאבקת על עתידה, תגייס 5 מיליארד דולר כדי להישאר בבורסה
- מעצמה בהתהוות: רגולטורים יאשרו לקוואלקום לקנות את NXP
- צ'יפ חם: כך עלה תחום השבבים לקדמת הבמה
עד כה מארוול התמחתה בשבבים לציוד אחסון. הכניסה לתחום החדש היא תולדה של הסכם בין החברה למשקיעה האקטיביסטית סטארבורד וליו, שלה שלושה נציגים בדירקטוריון החברה. תמהיל העסקה יורכב ממניות ומזומן, אם כי טרם נחשף היחס המדויק.
מאט מרפי, מנכ"ל מארוול, מונה בשנה שעברה ביצע סדרה של מהלכים שנועדו להחזיר את החברה לרווחיות. הוא שינה את מבנה החטיבות שלה, ביצע סבב פיטורים וכעת מעוניין להרחיב את היצע המוצרים שלה על ידי כניסה לתחום חדש.
קביום מפתחת ציוד לרשתות, סייבר, שרתים ושבבים לנתבים ומערכות תקשורת. בשנה שעברה רכשה את QLogic שמייצרת ממשקי חומרה למערכות אחסון מבוססות רשת עבור ב-1.3 מיליארד דולר. למארוול יש שווי שוק של כ-10 מיליארד דולר ולקביום - של כ-5.2 מיליארד דולר. מניותיה של קביום עלו בכ-10% מאז נחשפה העסקה.
רוח חדשה בתעשיית השבבים
העסקה החדשה מגיעה בתקופה דינמית מאוד בעולם השבבים: קוואלקום הדפה לאחרונה ניסיון השתלטות של ברודקום שניסתה להגיש הצעת רכישה ששווייה כ-130מיליארד דולר; במקביל, אושרה רכישת NXP על ידי קוואלקום עבור כ-37 מיליארד דולר; וברודקום הודיעה בסוף השבוע על רכישת ברוקייד (Brocade) שמייצרת גם היא ציוד תקשורת ושבבים עבור כ-5.5 מיליארד דולר.
בנוסף הודיעה אינטל בשבוע שעבר על חתימת הסכם שיתוף פעולה היסטורי עם יריבתה הגדולה AMD שיוביל להטמעת שבבי עיבוד גרפיים של האחרונה במעבדים של הראשונה. ולקינוח, מכרה טושיבה את חטיבת השבבים שלה שמתמחה בשבבי זיכרון פלאש לקבוצה בראשות ביין קפיטל עבור כ-18 מיליארד דולר.
כל העסקאות הללו מובילות לשינויים מבניים ואסטרטגיים רבים שעשויים לשנות את פני תחום ייצור השבבים באופן מהותי בשנים הקרובות. המעבר לפיתוח שבבים בידי לא מעט יצרניות ציוד קצה כגון אפל, סמסונג, וואווי ולאחרונה גם שיאומי וגוגל, מביאה לא מעט חברות שבבים להיערך בהתאם ולשנות את תמהיל המוצרים שלהן.
התחומים שנחשבים כיום לעתיד הענף נמצאים בעולם תקשורת הנתונים; הגידול המסיבי בשימוש בטכנולוגיות מחשוב ענן, תחבורה חכמה ואוטונומית ובינה מלאכותית מצריכה שינויים מבניים שאת סימניה ניתן לראות כעת. אחת מתופעות הלוואי של המגמה הזו היא שינוי בהיקפי הייצור של כל יצרן שבבים, מה שעשוי לייקר בעתיד מוצרי קצה כסמארטפונים, מחשבים ומוצרי אינטרנט הדברים.