חברת הפינטק Tipigo גייסה מיליון דולר מאלון ארבוב
החברה פיתחה פלטפורמה שמאפשרת לבצע השקעות באופן אוטומטי, בהתבסס על מידע שוק, העדפות המשתמש ובינה מלאכותית. הגיוס בוצע במסגרת סבב סיד של 2.5 מיליון דולר, המשקף לחברה שווי של 10 מיליון
- Logz.io גייסה 23 מיליון דולר
- ThetaRay חתמה עם בנק סינגפורי על עסקה של מיליוני דולרים
- WOO גייסה 7 מיליון דולר והשיקה בוט שמאתר עובדי הייטק
טיפיגו מפתחת כלי בינה מלאכותית שמציעה תובנות להשקעות בצורה אוטומטית, בהתבסס על הצלבת מידע מהשוק ומגופי מחקר לצד ניתוח העדפות המשתמש. "זהו ייעוץ אוטומטי", הסביר אלרן בור, מנכ"ל החברה, "מנוע המערכת מזהה אם ישנה התאמה בין הזדמנות השקעה ספציפית לפרופיל ההשקעה של הלקוח. האלגוריתם מתחשב במאפיינים של הלקוח הפרטי כמו גודל התקציב או רמת הסיכון שהוא מוכן לה".
החברה נוסדה ב-2014 בידי נחמיה בור ויהודה כרמל. בור אחראי לפיתוח האלגוריתם בשנתיים האחרונות, שנעשה במימון פרטי. בעבר ייסד וניהל את מולטיקון ומולטיקון-אינטרנשיונל, בתי תוכנה שנמכרו לקבוצת פורמולה וסיפקו שירותים עבור בנקים ובתי השקעות. בראיון ל"כלכליסט" סיפר כרמל שהמוצר כבר נמכר לבתי השקעות ואמור להיכנס לשימוש עד סוף החודש: "6,000 לקוחות פרטיים בשני בתי השקעות ישראליים יקבלו באופן שוטף הזדמנויות השקעה בשוק האמריקאי, בהתאמה אישית דרך השירות שלנו. המערכת שלנו מחוברת אוטומטית לפלטפורמת המסחר של אינטראקטיב ברוקס ותאפשר למכור ולקניות מניות".
שוק השקעות באמצעות מנועים אוטומטיים (robo advisors), מוערך ב-200 מילארד דולר ובעל צפי לצמיחה של יותר מ-40% בשנה עד 2021. "כיום הדבר חוקי גם בישראל; לאחרונה איפשרה הרשות לניירות ערך לעשות ניהול אוטומטי למשקיעים בארץ", ציין בור, "חזינו שזה יקרה".
בשלב זה, הכלי מתבסס על המלצות לבורסה בארה"ב בלבד. "אנחנו נשענים על סוג מידע פונדמנטלי, שנפוץ יותר בדו"חות ואנליזות שמוצעות על ידי מחלקות מחקר ובתי השקעות אמריקאיים", הסביר בור.
בארה"ב פועלת פלפטורמת robo-advisor שמאפשרת ניהול השקעות גם עבור משקיעים קטנים, שאינם עומדים בחסמי הכניסה של בתי ההשקעות המוסדיים. בור הסביר שטיפיגו מתכוונת לפתוח גם את השוק הישראלי למשקיעים פרטיים: "השוק הזה מנהל כ-8 טריליון דולר בארה"ב. הכלי של טיפיגו יאפשר גם לאדם פרטי עם 10,000 ש"ח לקחת חלק".