$
הייטק והון סיכון

פרנקפורט: מתחרה חדשה על לב יזמי ההייטק בישראל

בורסת scale, המתמחה בהנפקת חברות קטנות ובינוניות, מנסה למשוך סטארט-אפים מישראל. בנק ההשקעות הגרמני M, הפועל כחתם, שלח לארץ נציגים שחיפשו חברות שגייסו 5-10 מיליון יורו

מאיר אורבך 12:5209.11.17

למועדון הבורסות הבינלאומיות שמנסות לצוד את יזמי ההייטק הישראלים מצטרפת חברה חדשה ‑ בורסת Scale החדשה מפרנקפורט, המתמקדת בחברות קטנות ובינוניות. נציגים של בנק ההשקעות הגרמני M, שפועל כחתם, הגיעו לאחרונה לישראל כדי לשכנע חברות סטארט-אפ מקומיות שגייסו עד כה בין 5 ל-10 מיליון יורו לבצע הנפקות בבורסה החדשה.

 

 

Scale מנוהלת ומפוקחת בידי הבורסה של פנקפורט, ומציעה הזדמנות להנפקה לחברות שיתקשו לגייס כסף ברשימה המרכזית של הבורסה. אף חברה ישראלית לא הנפיקה בה עד כה.

 

הקשר בין בנק M לישראל נוצר באמצעות אוהד פינקלשטיין, עד לאחרונה שותף בקרן מרקר וכיום סגן יו"ר מועצת המנהלים של הבנק. בבנק M מבקשים למשוך להנפקה ב-Scale חברות בשווי שוק של 20 מיליון יורו לפחות, עם העדפה ל-50 מיליון. כדי לעודד את המשך המסחר במניה, כל חברה זכאית לשני כיסויים אנליסטיים מיד לאחר ההנפקה.

 

המטרה: 10 הנפקות

 

הבנק מתחרה על לבן של החברות לא רק עם בורסות אחרות, אלא גם עם הכסף הפרטי הרב שזמין היום לחברות ההיי טק. "אנחנו יודעים שקל מאוד כיום לגייס את הסיבובים הראשונים של עד 10 מיליון יורו", אמר ל"כלכליסט" דירק בלומהוף, מנהל בבנק הגרמני, "אבל השלב השני הוא קשה הרבה יותר, ושם אנחנו נכנסים לתמונה. הרבה חברות לא רוצות משקיעי הון סיכון ומעדיפות לגייס ממקור ציבורי. אם נצליח להנפיק כאן עשר חברות ישראליות, זו תהיה הצלחה".

 

ליד בורסת פרנקפורט ליד בורסת פרנקפורט צילום: ויקיפדיה

 

 

לפי הערכת אנשי בנק M, עלות ההנפקה בבורסת Scale עומדת על כ-300 אלף יורו. הבנק עצמו גובה 5% מסך ההנפקה כחלק מהתשלום.

 

הבורסה הגרמנית היא האחרונה בין כמה בורסות בעולם שמנסות לפתות חברות הישראליות. ברשימה כבר נמצאות הבורסה של סידני באוסטרליה, שבה נסחרות יותר מעשר חברות ישראליות, ובהן Dragontail ו-eSense Lab, והבורסה בסינגפור, שבה נסחרות כיום שתי חברות הייטק: חממת טרנדליינס וחברת סרין.

 

לא לפוחדים מאור השמש

 

הנפקה בבורסה בפרנקפורט שונה מהותית מהנפקה במקומות מרוחקים כמו סינגפור או אוסטרליה. סינגפור מושכת בעיקר חברות שרואות באזור זה את עתידן, ואילו אוסטרליה היא יעד אידיאלי להנפקות קטנות. פרנקפורט, לעומת זאת, היא עיר אירופית מרכזית, ועל כן המסחר בבורסה שם מעניק לחברות חשיפה רבה לשוק הגרמני העצום ולשוק האירופי בכלל.

 

אילו חברות ישראליות יוכלו להרוויח, אם כן, מהנפקה בגרמניה? ההנפקה שם כדאית במיוחד לחברות שרוצות להפוך את אירופה למרכז העסקים שלהן, לפחות בתחילת דרכן. היא כדאית פחות לחברות שאינן ששות לכך, או יכולות לגייס בנקל כסף פרטי, ולחברות שחוששות להיחשף לעין הציבורית. אמנם הבורסה הגרמנית דורשת דו"ח חצי שנתי בלבד, אבל עדיין, חברה שנסחרת בה נדרשת לרמת שקיפות ועמידה ביעדים שונה מהותית מכל חברה פרטית. מסיבה זו, חברות בוגרות יותר בוחרות להישאר פרטיות ולהתמקד בצמיחה מהירה, ולא בעמידה ביעדים מול משקיעים.

 

האם צפוי לנו שטף של חברות שינפיקו בגרמניה? נראה שלא. הכסף הפרטי קל בהרבה להשגה, ודורש פחות מאמץ חשיפתי. ובכל זאת יהיו חברות שיסמנו את גרמניה כיעד מרכזי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x