$
חדשות טכנולוגיה

פרשנות

האם הייתם נותנים לבוט לנהל את תיק ההשקעות שלכם?

תוכנות בינה מלאכותית מסוגלות לנהל תיקי השקעות ואף להציג נתונים טובים לא פחות משל ברוקרים בשר ודם. ואולם, לבוטים חסרה היכולת להסביר את מעשיהם, מה שעלול להרחיק משקיעים

יואב סטולר 12:1402.11.17

הגאות בחקר הבינה המלאכותית (AI) ויכולות הלמידה העמוקה הפכו את האיום על שוק העבודה לרחב יותר ממקצועות צווארון כחול.

 

 

 

בשנתיים האחרונות הצטרפו למעגל העובדים המצויים בסיכון של החלפה באמצעות כלי בינה מלאכותית משרות שנחשבות למתוחכמות יחסית, דוגמת מתכנתים, עורכי תוכן, וידאו ואודיו, מתרגמים, מפרסמים ואף חלקים שונים של השוק הפיננסי.

 

בחודש שעבר הציגה חברת EquBot נתונים ראשונים של ביצועי קרן ההשקעות AIEQ שהקימה, שמנווטת באמצעות בוט שמבוסס על פלטפורמת ה-AI ווטסון מבית IBM.

 

סוחרי וול סטריט. בינתיים, אנושיים סוחרי וול סטריט. בינתיים, אנושיים צילום: שאטרסטוק

 

 

הבוט הוא למעשה תוכנת מחשב חכמה שנשענת על אלגוריתמים המאפשרים לבנות ולנהל תיק השקעות של 30-70 מניות שונות, ולהעריך מדי יום כ-6,000 חברות נסחרות.

 

לטענת החברה, ההערכה של החברות הנסחרות נעשית ברמת מומחיות שעד כה היתה נחלתם של אנליסטים המומחים למניות ספציפיות ולמנהלי קרנות בעלי עשרות שנות ניסיון. הבוט נעזר במאגר נתונים עצום הכולל ארכיון החלטות בורסאיות והשקעות עבר, רווחים, תנודות פיננסיות, מגמות צרכניות ועוד שלל התפתחויות ופרסומים רלבנטיים בתקשורת וברשתות החברתיות, והוא מסוגל לנתח יותר ממיליון נתונים מדי יום. יכולות הלמידה העמוקה שלו מאפשרים לו לשפר את יכולותיו באמצעות בחינת כל פעולה שביצע ותוצאותיה.

 

בניגוד לאלגוריתמים מקובלים למסחר בבורסה, ששימשו למסחר קצר מועד, הבוט של EquBot מנהל את הקרן כמו דירקטור תוך דירוג ותעדוף השקעות לאורך זמן. בכך הוא מתיימר לשמש תחליף למנהלי תיקים וקרנות אנושיים, שעד כה הסתמכו על אלגוריתמים פשוטים יחסית לזיהוי דפוסי מסחר. אך לצד הפחתת הסיכונים לטעויות אנוש מבוססות רגש או לחץ, לבוט יש גם חסרונות מהותיים לעומת מנהל בשר ודם, ובראשם היעדר אדם שמשרה תחושת ביטחון ומסוגל לספק הסברים להחלטותיו. כדי לפרוץ את מחסום הרגש הבוט יצטרך לנפק תמיד תוצאות מרשימות בהשוואה למנהל השקעות אנושי.

 

 

 

מכשול אחר באימוץ הטכנולוגיה עשוי להיות שאיפת בתי השקעות לעבוד עם בוטים בבלעדיות, מחשש לאבד יתרונות יחסיים למתחרים שיחזיקו במערך קבלת החלטות זהה. התוצאה עשויה להיות הרחבת גיוס המתכנתים, מומחי מאגרי נתונים ומתמטיקאים לשורות בתי ההשקעות והקרנות הגדולות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x