קוואלקום ומרק משקיעות 5 מיליון דולר ב-Wiliot
החברה הישראלית מפתחת טכנולוגיה לחיישנים שמופעלים באנרגיה שמקורה בגלי רדיו באוויר, במקום סוללות. עד כה, השקיעו בחברה קרנות כנורווסט, גרוב ו-83North
- יונדאי השקיעה בקרן פיטנגו הישראלית
- ויולה ונצ'רס השלימה גיוס קרן חמישית שתגיע ל-200 מיליון דולר
- מנכ"לית לאומיטק: 200 חברות ישראליות מוכנות ליציאה לנאסד"ק
סבב ההשקעות הנוכחי מגיע לאחר סבב גיוס ראשון, שהסתכם בהשקעות בסך 14 מיליון דולר מקבוצת משקיעים אסטרטגיים, שכללה את Grove Ventures, Norwest Venture Partners ו-83North Venture Capital. סבב זה ננעל בינואר, החודש בו נוסדה Wiliot.
בעשרת החודשים הראשונים לפעילותה גייסה החברה סכום כולל של 19 מיליון דולר. Wiliot, שזרוע המו״פ שלה פועלת בישראל, נמצאת בעיצומו של תהליך פיתוח טכנולוגיה אלחוטית שתשחרר את התעשיה מתלות בסוללות או בחיבור לחשמל. מהחברה נמסר שהפיתוח שלה יאיץ בצורה ניכרת את התקדמות אינטרנט הדברים. הטכנולוגיה החדשה, שמונעת באמצעות אנרגיה שנאספת מגלי רדיו, מאפשרת לייצר חיישן בגודל ציפורן ובעובי פיסת נייר, תוך הפחתה משמעותית במחיר ובעלות התחזוקה.
״הטכנולוגיה החדשה הזו תאפשר להטמיע במוצרים, אריזות, קירות ורהיטים שילוב של חיישן/רדיו/מעבד, שיהפוך אותם למוצרים חכמים שמסוגלים לתקשר עם התקני בלוטות׳ אחרים, כולל סמארטפונים״, אמר טל תמיר, מנכ״ל וממייסדי Wiliot. ״אנחנו נאפשר לכל דבר להיות חכם; כל מקום שאליו נלך וכל דבר שנלבש, ניגע או נשתמש בו יכלול התקני חישה וחיבור פסיביים בעלי אורך חיים בלתי מוגבל״.
הטכנולוגיה של Wiliot צפויה להגיע לשלב הוכחת ההיתכנות במחצית השניה של 2018 ומתוכננת לצאת לשוק בתחילת 2019. ״בהתחשב ברמת המזעור ובהיעדר התלות במקור חשמל, מגוון היישומים האפשריים אינסופי״, אמר בועז פאר, דירקטור בקוואלקום ונצ׳רס ישראל. ״כאשר אנו בוחנים את תחום ה-IoT, אנחנו מתייחסים לטכנולוגיית בלוטות׳ נטולת סוללות כאל מקור הצמיחה הגדול הבא, אשר יניע גידול אדיר בתחום ה-IoT כולו – מסמארטפונים ומרכזיות אינטרנט אלחוטי ועד חיישנים מבוססי סוללות או חשמל״.
Wiliot הוקמה על ידי טל תמיר (מנכ"ל), ירון אלבוים ואלון יחזקאלי, בעלי התמחות בטכנולוגיות אלחוטיות וניסיון בפיתוח מוצרים חדשים והסביבה הדרושה להצלחתם. בשנת 2014 רכשה קוואלקום את הסטארט-אפ הקודם של הקבוצה - Wilocity - חלוצה בתחום ה-Gigabit WiFi, בכ-300 מיליון דולר.