בדיקת כלכליסט
אפל ווטש 3: שדרוג משמעותי - אך לא לישראלים
עם שיפורי ביצועים ואפליקציות מצוינות, מצליח האפל ווטש החדש להציג שורת יתרונות בולטת, שצפויה למשוך את חובבי הגאדג'טים. ואולם, קישוריות הסלולר שלו אינה זמינה בארץ ויכולותיו עדיין לא קוסמות דיין לקהל הרחב
השעון החכם הפופולרי בעולם, האפל ווטש, חוזר במהדורה חדשה, Series 3, שמנסה לקחת אותו כמה צעדים קדימה.
- חם מהתנור: השעונים החכמים החדשים של סמסונג
- שיאומי שוב עקפה את אפל ופיטביט בשוק המחשוב הלביש
- לואי ויטון משיק שעון חכם לחובבי החופשות בחו"ל
האם זה יהיה מספיק כדי לשכנע את ספקני ההווה (קרי - רוב צרכני האלקטרוניקה הבידורית) להצטרף לעולם השעונים החכמים? "כלכליסט" קיבל דגם לבדיקה ויצא לגלות.
עיצוב ומבנה: נשארים עם המרובע
לזכותה של אפל ייאמר שהיא לא מוותרת: גם אחרי שהמתחרות הציגו שעונים חכמים עגולים ומודרניים, אפל נשארת נאמנה לעיצוב המרובע בעל המראה המיושן. הבדיקה התבצעה עם הדגם הקטן יותר, 38 מ"מ. המסכים של דגמים אלו מעט קטנים מדי מכדי להיות נוחים, אבל אין ספק שהם נראים פחות גיקיים מאחיהם הגדולים (אבל עדיין די גיקיים, בכל זאת שעון חכם).
כמעט דבר לא השתנה בעיצוב של האפל ווטש, וקשה מאוד למצוא הבדלים לעומת הדור הקודם בעין בלתי-מזוינת. השליטה עדיין מתבצעת באמצעות הקראון הדיגיטלי וכפתור פעולות בצד המסך, וחוויית השימוש כמעט שלא השתנתה: סיבוב הקראון לזום פנימה או החוצה ודפדוף, לחיצה, וביצוע פעולות שונות כמו הצגת אפליקציות ברקע עם הכפתור הנוסף.
ממשק ואפליקציות: חוויית שימוש מצוינת
למעט כמה טוויקים פה ושם אין שינויים משמעותיים בממשק, ומי שלא אהב אותו עד עכשיו לא יאהב אותו גם בעתיד. החידוש הכי גדול בתחום הממשק הוא פני שעון חדשים מבוססי סירי, שמציגים מידע מותאם אישי מבוסס כרטיסיות דמויות גוגל Now, שפחות שימושיים בישראל שכן חלק מהיכולות לא פעילות כאן. ויש גם פני שעון צבעוניים בתצורת קליידסקופ, ובמסגרת הקשר האמיץ עם דיסני גם פני שעון לדמויות מ"צעצוע של סיפור" (שמצטרפות למיקי מאוס ולמיני מאוס). מה עדיין חסר? פתיחה של פני השעון לכל מעצב ומפתח. אין שום הסבר שמצדיק את הסגירות הזו, חוץ מההתנשאות הרגילה של אפל.
זה עדיין אחד הממשקים הפשוטים והמוצלחים שיש לשעונים חכמים, וזה שמצליח לספק את הגישה המהירה ביותר לאפליקציות כאשר יש מספר רב שלהן בשימוש. ואולם, ברמה האישית אני עדיין מעדיף את השעונים החכמים העגולים של סמסונג עם החוגה המסתובבת שמקיפה את המסך. פשוט הרבה יותר כיף לתפעל אותם.
כאשר מסתכלים על חוויית המשתמש הכוללת של השעון, קשה מאוד להתחרות באקוסיסטם המפותח של אפל. לחלק ניכר מהאפליקציות של האייפון יש אחות לאפל ווטש. חלקן אמנם סתמיות, כמו האפליקציות השונות של אתרי החדשות שמציגות כותרות ותקצירי סיפורים (יש מישהו שרוצה לקרוא כתבה על המסך הקטן של השעון?), אבל יש לא מעט שימושיות כמו אלו של הבנקים או חברות האשראי, שמספקות גישה מהירה וקלה לנתוני חשבון.
ביחד עם הטמעה של יישומים מובנים מהאייפון ותמיכה חלקית גם באפליקציות שאין להן גרסה לשעון (למשל, ניתן להשיב להודעות שהתקבלו בווטסאפ), מתקבלת חוויית משתמש טובה ונרחבת.
נקודת קידום מרכזית בשעונים חכמים, ובפרט אלו של אפל, הן היכולות בתחום הכושר והבריאות. כאן שדרגה אפל את אפליקציית הפעילות עם משימות יומיות ואתגרים חודשיים בהתאמה אישית, ואפליקציית האימון שודרגה כך שהתפעול שלה קל יותר והוספו כמה אימונים חדשים.
אבל יכולות אלו, וכן שאר עדכוני הממשק ופני השעון, זמינות גם לדגמים קודמים בדמות עדכון למערכת ההפעלה של השעון, כך שאין סיבה לשדרג רק בשבילן. החידוש היחיד ברמת החומרה הוא מד גובה, שמאפשר לשעון למדוד קומות שעלה המשתמש ולקבל מידע על שינויי גובה בעת אימון.
ביצועים וקישוריות: לא לישראלים
החידוש המרכזי באפל ווטש 3 על פני קודמיו הוא תמיכה בתקשורת סלולרית שמספקת יכולות כמו גישה לאינטרנט, ביצוע שיחות או האזנה למוזיקה מאפל מיוזיק בלי צורך להסתמך על האייפון.
מדובר בשדרוג משמעותי שמספק יכולות ותרחישי שימוש חדשים לשעון, ואולם מכיוון שהוא עושה שימוש בסים אלקטרוני ניתו להנות בו רק עם תמיכה של ספקיות הסלולר המקומיות. תמיכה זו עדיין לא קיימת, והדגמים לא זמינים רשמית בישראל. מי שיקנה אותם בחו"ל או בייבוא מקביל, כנראה שלא ייהנה מהיכולות החדשות וישחית את כספו לריק.
סיכום ואלטרנטיבות
האפל ווטש סירייס 3 הביא לשוק חידוש משמעותי בדמות תמיכה בחיבור אינטרנט סלולרי, אך העידר זמינות של דגם זה בישראל משאירה את המשתמשים המקומיים עם שעון שהחידוש המרכזי ביותר בהשוואה לדור הקודם הוא מד גובה, מעבד מהיר יותר ושבב תקשורת חדש שמספק תקשורת מהירה יותר לאייפון. מרבית החידושים האחרים הם ברמת מערכת ההפעלה, כך שאין צורך לקנות שעון חדש כדי ליהנות מהם.
בשורה התחתונה, האפל ווטש 3 לא נושא בשורה עבור מי שעד עתה סירב לקנות שעון חכם או העדיף את אחד מהשעונים המתחרים. בעבור משתמשים קיימים, בדגם נטול החיבור הסלולרי אין מספיק חידושים שיצדיקו שדרוג, שכן עדכון מהיר למערכת ההפעלה יספק את מרבית היכולות החדשות. משתמשים שרכשו את האפל ווטש המקורי אולי ימצאו סיבה טובה יותר לשדרג, שכן ביחד עם החידושים שנוספו בדור השני של המכשיר (תצוגה משופרת ועמידות למים), יש כבר קפיצת מדרגה משמעותית יותר, אבל ייתכן שגם להם עדיף לחכות כמה זמן עד שתתבהר התמונה באשר להגעתו של הדגם עם התמיכה בחיבור סלולרי עצמי. האפל ווטש Series 3 עולה החל מ-1699 שקל.
המכשיר הועבר לידי כלכליסט באדיבות חנות iStore.