$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

הענקית הסינית Haier מקימה מרכז חדשנות בישראל

מרכז הפיתוח בארץ של יצרנית מכשירי החשמל הביתיים יתמקד במציאת טכנולוגיות ישראליות לקווי הייצור של החברה כדי להפוך את מוצריה לחכמים יותר. חברות שיימצאו מתאימות - יהפכו לספקיות של האייר

הגר רבט 19:3023.10.17

יצרנית מכשירי החשמל הביתיים הגדולה ביותר בסין, Haier, תפתח מרכז פיתוח בישראל, כך נמסר ל"כלכליסט". המרכז בארץ יתמקד במציאת טכנולוגיות ישראליות לקווי הייצור של החברה ובמיוחד כאלה בתחום הסנסורים, החומרים, השבבים, אינטרנט הדברים והאנרגיה.

 

 

מטרת המרכז היא לחפש סטארט-אפים שאת הטכנולוגיות שלהם ניתן להטמיע במוצרים של האייר כדי להפוך אותם לחכמים יותר. חברות שיעמדו בדרישות יחתמו על הסכם עם היצרנית הסינית ויהפכו לספקיות שלה.

 

דניאל אולייסקי מ-Asia Business Gateway ישמש כמנכ"ל המרכז החדש וגלית יעקובוביץ', מסטארט-אפ ניישן לשעבר, תשמש כמנהלת בכירה של תוכנית השותפויות. Haier חתמה גם על הסכם שיתוף פעולה עם סטארט-אפ ניישן סנטרל במסגרתו האחרונה תסייע לה ללמוד ולמפות את שוק הסטארט-אפים בארץ והחברה הסינית תעזור למצוא הזדמנויות עבור חברות ישראליות בסין.

 

יוג'ין קנדל, מנכ"ל סטארט-אפ ניישן סנטרל מסר בעקבות ההכרזה כי "לסייע ל-Haier לקבל גישה לטכנולוגיות מובילות בתחומי העניין שלהם יהפוך אותם לתחרותיים יותר, חדשניים יותר ודומיננטיים יותר בשווקים בהם הם פועלים. החברות הישראליות יזכו בגישה לאתגרים חדשים בהם Haier נתקלת וזה יספק דלק נוסף למגזר הטכנולוגי בישראל".

 

 

מפעל של האייר בסין מפעל של האייר בסין צילום: אי פי איי

 

 

"החלטה לפתוח מרכז חדשנות בישראל תואמת את האסטרטגיה של Haier", אמר וונג יה (Wang Ye), סגן נשיא בחברה. "העולם הוא המעבדה שלנו. המסע של Haier לישראל החל לפני 5 שנים עם כמה בדיקות היתכנות לסטארט-אפים. עבדנו עם סטארט-אפ ניישן סנטרל שהראו לנו חלקים חשובים באקוסיסטם ופעלו כשער הכניסה שלנו לחדשנות הישראלית".

 

בחברה הסינית מקווים לעבוד עם כמה חברות ישראליות המעוניינות להתרחב לשוק הסיני ולשווקים גלובליים אחרים באמצעות האקוסיסטם הפתוח של Haier (הנקרא HOPE).

 

תאגיד Haier הוקם ב-1984, וכיום החברה חולשת על כ-30% משוק המכשירים הביתיים בסין. לפי נתוני החברה, בסוף שנת 2016 היא תמכה ב-108 אינקובטורים, ב-3,600 פרויקטים וביצעה עד אז 1,333 השקעות בחברות בסך כולל של כשני מיליארד דולר.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x