הטלפון האישי של ראש סגל הבית הלבן נפרץ ע"י האקרים
ייתכן שהפריצה לסלולרי של ג'ון קלי בוצעה כבר בדצמבר; במקביל דווח שהאקרים רוסים השיגו מידע רגיש של ה-NSA בסיוע תוכנת קספרסקי
הטלפון הסלולרי האישי של ראש הסגל של הבית הלבן, ג'ון קלי, נפרץ על ידי גורמים זדוניים – כך אומרים מקורות בממשל לאתר פוליטיקו. לפי הדיווח, ייתכן שהפריצה אירעה כבר בדצמבר. במקביל, הוול סטריט ג'ורנל מדווח שהאקרים רוסים שמו ידיהם על מידע רגיש של הסוכנות לביטחון לאומי (NSA) בסיוע תוכנת האנטי-וירוס קספרסקי.
- יאהו: כל המשתמשים שלנו היו קורבנות לפריצת הענק ב-2013
- הערכה: מערכות אקוויפקס נפרצו בידי האקרים סיניים
- גוגל תמגן את ג'ימייל ושאר שירותיה מפני פריצות ממניעים פוליטיים
הגילוי של פוליטיקו מעלה חשש שהאקרים או ממשלות זרות זכו לגישה לטלפון של קלי בעת כהונותו בתפקידים בכירים בממשל טראמפ – תחילה כיועץ לביטחון לאומי והחל מסוף יולי כראש הסגל – שני תפקידים בכירים מאוד שהמחזיק בהם נחשף לחומרים הרגישים והמסווגים ביותר שבנמצא.
הפריצה התגלתה רק הקיץ, לאחר שקלי מסר את המכשיר לצוות התמיכה הטכנית של הבית הלבן, בתלונה שהוא לא עובד או מעדכן תוכנה כראוי. לפי פוליטיקו, קלי אמר לצוות שהטלפון לא עבד כשורה מזה חודשים. הצוות בחן את המכשיר במשך מספר ימים בניסיון להבין מה קרה, וקבע לבסוף שהטלפון נפרץ. בשלב זה לא ברור עדיין מתי ואיך נפרץ המכשיר, ואיזה מידע היה נגיש לפורצים.
דובר של הבית הלבן אמר בתגובה שקלי לא השתמש בטלפון האישי שלו בתכיפות מאז הצטרף לממשל, ושהוא נסמך בעיקר על המכשיר הממשלתי שהונפק לו. הדובר לא הכחיש את הדיווח עצמו.
גם אם קלי מיעט להשתמש בטלפון האישי שלו והמכשיר לא החיל שום מידע רגיש, הפריצה אליו יכולה להוות סיכון ביטחוני מהותי במידה שנשא אותו עמו לפגישות רגישות. זאת, מכיוון שפריצה למכשיר יכולה לאפשר לתוקפים להפעיל מרחוק פונקציות שונות ללא ידיעת המשתמש שיכולות לאסוף מידע מסביבתו, דוגמת המיקרופון והמצלמה ושליחת הקלטות שבוצעו באמצעותם.
פריצה דווקא דרך ה-NSA
לפי הדיווח של הוול סטריט ג'ורנל, האקרים שעבדו בשירות רוסיה הצליחו לפני כשנתיים לשים ידיהם על מידע רגיש שכולל פרטים על הדרכים שבהן ארה"ב חודרת לרשתות מחשבים זרות ומתמודדת עם מתקפות סייבר אחרי שעובד קבלן של ה-NSA העתיק את המידע למחשבו האישי בבית.
לדברי מקורות, ההאקרים תקפו את העובד אחרי שזיהו את הקבצים בעקבות השימוש שלו בקספרסקי. לדברי מומחים מדובר באחת מפרצות האבטחה המשמעותיות בשנים האחרונות. המידע שהושג יכול לסייע לממשלת רוסיה במאמציה להגן על רשתות המחשוב שלה ולספק לה שיטות לחדור לרשתות בארה"ב ובמדינות אחרות.
מה-NSA נמסר בתגובה: "בין אם מדובר במידע אמין או לא, המדיניות של ה-NSA היא לעולם לא להגיב על נושאים אישיים או כאלו שקשורים לגורמים שותפים".
מקספרסקי נמסר: "לא קיבלנו שום מידע או ראיות משמעותיות על תקרית זו, וכתוצאה אנחנו חייבים להניח שמדובר במקרה נוסף של האשמות שווא". הקרמלין, בתגובה לוול סטריט ג'ורנל, ביקר את החלטת ארה"ב לאסור על גופי ממשל לעשות שימוש בתוכנה מרוסיה. "הדבר מערער את התחרותיות של חברות רוסיות בזירה העולמית", נמסר.