גולדמן זאקס עשוי להתחיל לסחור בביטקוין
הבנק האמריקאי בוחן את כניסתו לזירת המטבעות הדיגיטליים. כך הבנק מצטרף למספר הולך וגדל של גופים ומדינות שמוצאים עניין במטבעות החדשים מבוססי בלוקצ'יין
- הרגולטורים סוגרים את המלתעות על הנפקות ה-ICO
- ממשלת סין: הביטקוין גורם לאי סדר פיננסי
- "הביטקוין הוא כמו האינטרנט בתחילת דרכו. גם אז לא הבינו את הפוטנציאל"
המאמץ של גולדמן במטבעות הדיגיטליים נמצא בראשיתו וייתכן שיגווע. עם זאת, ההתעניינות של החברה וודאי כניסתה לשוק אם וכאשר תתממש צפויה להעצים את מעמדו של הביטקוין בקרב המשקיעים לגיטימיים. מטבע אשר הוא ודומיו נתפסים כמקלט וקרקע פורה לפעילות בלתי חוקית. "כתגובה לעניין שמוצאים לקוחותינו במטבעות דיגיטליים, אנו בוחנים את הדרך הטובה ביותר לשרת אותם בסביבה הזו", אומרים בגולדמן.
גולדמן מבקש לשרת צבר הולך וגדל של המשקיעים המוסדיים אשר לוטשים עיניים בילד הרע של המסחר החדש. ייתכן שצעד כזה של פירמה כה גדולה, יוליד בסופו צוות של סוחרים מקצועיים ואנשי מכירות שיסחרו בביטקוין כפי שעושים בקבוצה עם מטבעות כמו הין יפני או במניות אפל ואמזון.
מנגד, מנכ"ל ג'יי.פי. מורגן, ג'יימס דימון, שהבנק בו הוא מחזיק מהווה את גוף הסחר הגדול ביותר במטבעות בעולם, כינה את הביטקוין כ"הונאה", ואמר שכל עובד שייתפס סוחר בו יפוטר. בתוך כך, בשבועות האחרונים סין, שהייתה מוכרת כבירת המטבעות הדיגיטליים העולמית, אסרה על המסחר בהם, מחשש שהמטבעות החדשים יהוו פרצה במדיניות למניעת בריחת ההון מהמעצמה הקומוניסטית.
עם זאת, ממשלת יפן דווקא אימצה את הביטקוין, וזו יוצרת תקנות על מנת לתת לגיטימציה המסחר בו. כך, בזמן שהחשבונות הסינים ננטשו, אלפי משקיעים יפנים נתווספו לסחר במטבעות הדיגיטליים. כתוצאה מההתעניינות היפנית הפכה זירת המסחר הגדולה במדינה BITFLYER בתוך שבועות למנוע העסקאות המשמעותי ביותר בעולם הביטקוין.
גם בשכנה, דרום קוריאה, מתעניינים במטבעות הוירטואליים, אלא ששם בוחר הקהל להשקיע במתחריו של הביטקוין המוביל והיקר, מטבעות כמו אתריום וריפל. בשל הביקוש והצלחתן של זירות המסחר בהם ניתן כבר היום למצוא בסיאול חנויות פיזיות שמפעילות החברות ובהן ניתן למכור ולקנות אחד מהשני את המטבעות הדיגיטליים.