$
הייטק והון סיכון

השקעה ראשונה של טנסנט בחברה ישראלית‎

ענקית האינטרנט הסינית הובילה השקעה של 11 מיליון דולר בחברת האגריטק Phytech, שמפתחת פלטפורמה לניטור יבולים במטרה לייעל גידולים חקלאיים. המערכת נשענת על ביג דאטה, חיישנים ולמידת מכונה

הגר רבט 15:3401.10.17
השקעה ראשונה של הענקית הסינית טנסנט בחברה ישראלית: סטארט-אפ האגריטק הישראלי פייטק (Phytech) הודיע ביום ה' האחרון על סבב גיוס שני של 11 מיליון דולר אותה הובילה טנסנט הסינית והשתתפו בו משקיעים קודמים בחברה.

 

 

פייטק פיתח טכנולוגיה מבוססת אינטרנט הדברים ובינה מלאכותית למעקב וניתוח מידע על יבולים. סנסורים של החברה שמותקנים בשדה מעבירים לחקלאים מידע על מצב היבולים בזמן אמת, במטרה לנטר השקייה ולחסוך במים. הפלטפורמה של פייטק עושה שימוש בלמידת מכונה כדי לזהות גורמים שונים ולנטר יבולים. הטכנולוגיה של החברה נמצאת בשימוש אצל מגדלים בארה"ב, אוסטרליה וישראל במגוון סוגי גידולים.

 

 

מערכות השקייה סטנדרטיות מערכות השקייה סטנדרטיות צילום: מאיר אזולאי

 

 

"אנו אסירי תודה על האמון שהביעו בנו טנסנט והמשקיעים הקיימים, המצטרף להבעת האמון מקהילה גדלה של מגדלים שעושים שימוש בטכנולוגיה שלנו", אמר שריג דואק, מנכ"ל החברה, בעקבות הגיוס.

 

"החקלאות הגלובלית מתמודדת עם לחצים מכמה כיוונים שונים. החלקאי הבודד חווה שולי רווח מצטמצמים וייצור המזון העולמי כולו מתמודד עם אתגרים כגון שינויי אקלים, ארוזיה בקרקע, מחסור במים, אורבניזציה ועוד", אמר דייויד וולרשטיין, סגן נשיא בטנסנט. "כשהסתכלנו על חברות שיכולות להתמודד עם נושאים מורכבים כאלה התרשמנו במיוחד מפייטק ומהתשוקה שלהם. הפתרון של החברה מסייע לאופטימיזציה של בריאות הצמח הכללית ויכול להגביר את הפרודקטיביות שלו תוך כדי צמצום השימוש במים. היתרון למגדלים ולכדור הארץ באופן כללי הוא ברור: תפוקה גדולה יותר, פחות שימוש במים, צמחים בריאים יותר. וזו רק ההתחלה".

 

פייטק הוקמה ב-1998 ביד מרדכי על ידי זוהר בן-נר במטרה לספק לחקלאים מידע על יבולים. ב-2011 נרכשה של ידי המנכ"ל הנוכחי, שריג דואק, שהפך אותה לחברה שמספקת שירותי תוכנה לחקלאים ושם דגש על ניתוח מידע בזמן אמת.

 

טנסנט הסינית היא אחת מחברות האינטרנט והגיימינג הגדולות בעולם כיום, יחד עם שתי המתחרות מבית - עליבאבא ובאידו. בשל ההגבלות שמטיל שממשל הסיני על חברות מערביות, שלוש החברות האלה נהנות משליטה כמעט מוחלטת בשוק המקומי. טנסנט מציעה שירותים כגון רשת חברתית, פלטפורמת מסחר מקוון ומפעילה גם שתי אפליקציות מסרים - WeChat ו-QQ - שנמצאות בשימוש של שני שליש מהאוכלוסיה בסין.

 

 

 

בשנים האחרונות הפכה טנסנט לאחת המשקיעות הגדולות בעמק הסיליקון, עם השקעות כוללות של 3.5 מיליארד דולר ב-41 סטארט-אפים מתחום הטכנולוגיה מאז 2011, כך לפי הוול סטריט ג'ורנל. בין השאר, רכשה את חברת משחקי המובייל הפינית סופרסל, השקיעה מעל חצי מיליארד דולר בשירות ההסעות ליפט והייתה מהמשקיעות הראשונו בסנאפ (מייסדת סנאפצ'ט) ב-2013.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x