$
חדשות טכנולוגיה

ממשל טראמפ מסלק את קספרסקי מהספקיות הרשמיות של ארה"ב

האם זו המלחמה קרה או הרצון בנקמה מתוקה שהביאו את הרשויות בוושינגטון להדיח את ענקית הגנת המחשוב הרוסית מפעילות עם הממשל. בתוך כחודש יסומנו כל מוצרי קספרסקי ואלו יוצאו מכלל שימוש. בחברה אומרים שלטענות אין כל אחיזה במציאות

רפאל קאהאן 15:0614.09.17

ממשל טראמפ הורה אמש (ד') לכל סוכנויות המדינה והמוסדות הפדרליים להיפטר ממוצרי ענקית התוכנות ההגנה והאנטי וירוס הרוסית קספרסקי שנמצאים בשימושם. ההודעה מגיעה לאחר שהמשרד להגנת המולדת הודיע שהוא רואה בחברה איום מכיוון שהקרמלין עשוי להשפיע עליה ישירות או בעקיפין. לפקידים האמריקאים הוקצו כעת 30 יום לזהות את המוצרים של החברה שנמצאים בשימוש ברשתות המחשבים שלהם ולהיפטר מהם בתוך כחודשיים.

 

 

ההודעה שהוציא הבית הלבן היא מכה קשה לקספרסקי. ממשלת ארה"ב יכולה להגביל גם את הקשרים שלה עם מדינות או ספקים זרים שגם משתמשים במוצרי החברה. ההודעה עשויה לחסום את השימוש בה בכל המקומות בהם מתבצעים קשרים עסקיים עם המדינה, מה שמגלם בתוכו את הרוב המוחץ של העולם המערבי.

 

הצעדים הגיעו לאחר שהממשלה האמריקאית החלה לבדוק את הקשרים לכאורה בין עובדים של קספרסקי ועברם בגופי הביטחון הרוסי. בין השאר עלתה לכותרות לפני כשנה פרשה מסתורית בה עובדי החברה נעצרו על ידי השלטונות במוסקבה באשמת הדלפת מידע בסאגת הפריצה למחשבי המפלגה הדמוקרטית. אחד מהעובדים זוהה לאחר מכן כמקור של ה-FBI וכסוכן לשעבר של ה-FSB, שירות הביטחון הרוסי. מכאן עולה התהייה שמא זו מעין נקמה מצד טראמפ על כך שהחברה מסייעת לחקירות נגדו בארה"ב.

 

יוג'ין קספרסקי מנכ"ל חברת אבטחת המידע יוג'ין קספרסקי מנכ"ל חברת אבטחת המידע צילום: רפאל קאהאן

 

 

זאת, בעוד גורמים אמריקאים בכירים הסבירו שהם מודאגים מכך שהחוק הרוסי מחייב חברות רוסיות להיענות לדרישות גישה של שירותי המודיעין למידע שמועבר ברשתות התקשורת שלהן. כמו כן, הממשלה הרוסית החלה להכביד על החברות המקומיות ולדרוש שימוש בטכנולוגיה רוסית בלבד אם הן רוצות "להמשיך לעשות עסקים עם הקרמלין", כדברי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בשבוע שעבר.

 

הצעד של ארה"ב מגיע בתגובה ככל הנראה למספר סוגיות בהן: מדיניות העדפת הטכנולוגיה הרוסית של פוטין, ניסיון להתמודד עם ההאשמות של הסיוע הרוסי לבחירתו של טראמפ וכחלק מהמלחמה הקרה הטכנולוגית שמתרחשת בשנים האחרונות בכל מיני חזיתות. מצידה של החברה, קספרסקי דוחה את ההאשמות האמריקאיות. "מעבדת קספרסקי אינה מקיימת קשרים בלתי ראויים עם אף ממשלה, ואנו מאוכזבים מהחלטת המשרד לביטחון המולדת האמריקאי (DHS)", הסבירה החברה בתגובתה הרשמית לפרשה שהועברה לידי "כלכליסט".

 

קספרסקי אף מציינת שכ-85% מהכנסותיה מגיעות מחוץ לרוסיה, כך שלצעד הנוכחי יש משמעויות כלכליות ועסקיות קשות מאוד עבורה. לדברי החברה היא גם אינה כפופה לחוק הרוסי שמאפשר לממשלה גישה לרשתות התקשורת שלה מכיוון שהלה מוטל רק על ספקיות תקשורת ואינטרנט. אם כי זה לא מונע מעקב וציתות על תעבורת הרשת שלה שעוברת בהכרח דרך אותן ספקיות ברוסיה.

 

 

החברה הוסיפה: "מעבדת קספרסקי מעולם לא סייעה, לאף ממשלה בעולם בריגול סייבר או מתקפות סייבר. זהו מצב מדאיג, שבו כתוצאה מסוגיות גיאו-פוליטיות, חברה פרטית יכולה להיחשב אשמה עד שתוכח חפותה". יכול מאוד להיות שקספרסקי נקלעה שלא באשמתה לפרשה ויכול להיות שלממשל האמריקאי יש הוכחות לטענות שלו והוא מעדיף לנקוט בזהירות המתבקשת במצבים מעין אלה. אך מצב זה וכן הידיעה על כך שארה"ב מנעה השבוע מכירה של מחשב על לסין מעיד שהטכנולוגיה הפכה באופן רשמי לחלק ממארג היחסים הבינלאומיים האסטרטגיים בין המדינות ולא רק לסוגיה עסקית גרידא.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x