$
מכשירים ומדריכים

אייפון X נגד סמסונג גלקסי S8: מלחמת הטיטאנים

בין יכולות זיהוי הפנים, סריקת הרשתית, המסך ללא השוליים ועד לקודשי המצלמה והמעבד – מה יש למלכי השכונה של עולם הטלפונים החכמים להציע והאם פלאי הפירוטכניקה שווים את המחיר. מי ינצח האייפון 10 או שמא יהיה זה ה-S8 של סמסונג

רפאל קאהאן 13:0014.09.17
חשיפת האייפון X הייתה עדות נוספת לאסטרטגיה של אפל, להצטרף לכל העולם אבל להוסיף את הטוויסט שיאפשר לגבות על מכשיר בעל יכולות דומות פרמיה של 30% ביחס למתחרות. הבעיה היא שהפעם, המכשירים של אפל כבר לא מציעים משהו ייחודי שאחרים לא. המכשיר לא קטן יותר, אין לו מסך שונה או גדול יותר והסוללה ככל הנראה נותרה באותם סדרי גודל אף היא.

 

 

את ההחלטה לרכוש את את האייפון במחיר שככל הנראה יחצה בקלות, בישראל לפחות, את רף ה-5,000 שקל, יעשו חובבי המותג בעיניים עצומות. עם זאת, על אף האהדה המוטעמת בנו לסמל התפוח התקציב והארנק מוגבלים ועל כן יש כמה פרמטרים שצריך לבדוק. האם ההפרש במחיר שווה את התמורה וזאת בהוושאה למתחרה הישיר - הוא הגלקסי 8 מבית סמסונג.

 

אייפון X נגד גלקסי S8 אייפון X נגד גלקסי S8

 

 

אפל הכתירה את האייפון X כמכשיר הטוב ביותר שייצרה עד כה, תוך שהיא מדגישה מספר תכונות עיקריות: מסך, מצלמה, בינה מלאכותית וזיהוי ביומטרי. מבחינת החומרה היא קידמה את היכולות של המעבד החדש שלה A11 ביוניק ואת הסוללה שלטענתה מוסיפה כשעתיים ביחס לאייפון 7. מכשיר הדגל האחרון של סמסונג מצידו הוכתר על ידי לא מעט כלי תקשורת כסמארטפון הטוב ביותר בזמן ההשקה שלו. יתרונותיו: מסך גדול, מצלמה מעולה, מנגנון אבטחה ביומטרי ועוד שלל תכונות, גם לו יש מעבד אימתני וסוללה לא רעה. בעניין מערכות ההפעלה מדובר בעניין של טעם ורוב התכונות מקבילות בצורה כזו או אחרת. ההבדלים העיקריים מתבטאים בממשקים כמו מחווה למעלה לאייפון לפתיחת המכשיר וחזרה למסך הבית, תוצאה של ויתור על כפתור הבית לעומת כפתור בית וירטואלי בסמסונג.

 

מסך ומבנה: האייפון והסמסונג חולקים מסך בגודל זהה, 5.8 אינץ' ובטכנולוגיית AMOLED. למעשה סמסונג מייצרת את המסך של האייפון. ההבדל היחיד ביניהם הוא ברזולוציה, לגלקסי יש קצת יותר פיקסלים מאשר לאייפון, הוא מציע 570 פיקסלים לאינץ' לעומת האייפון שמציע 458 פיקסלים לאינץ'. עם זאת, ברמות כאלה לא תוכלו לראות הבדל מעשי. ההבדל יתבטא בבהירות שלו ובסכימת הצבעים שבאייפון הייתה תמיד יותר מדויקת. קשה לנבא מה יציע המסך של האייפון X, אבל יש סיכוי סביר שהוא לא יציע הבדל מהותי לעומת הגלקסי.

 

הבהירות של הגלקסי אינה מן הטובות בשוק וזו של האייפון לא ידועה. גם המבנה של שני המכשירים דומה. לגלקסי יש יתרון בכך שהוא קל יותר בכ-20 גרם (155 לעומת 174 גרם לאייפון), אבל האייפון קטן יותר בכמה מילימטרים ורחב יותר. כמו כן, זה גם מעט דק יותר מהגלקסי. היתרון של מכשיר הסמסונג הוא במבנה הקמור של שולי המסך שמאפשר את תכונת האדג', זאת לעומת האייפון ששומר על המבנה המסורתי. על כן בסעיף הזה - תיקו עם יתרון קטן לגלקסי בזכות העיצוב היותר מעודן שלו.

 

מצלמה: אחרי המסך, המצלמה היא הנקודה החשובה ביותר לרוב המשתמשים, וכאן זו מעניינת יותר. האייפון מציע מצלמה בעלת חיישן כפול עם עדשה רחבה ויכולת לזום אופטי בעלת 12 מגה פיקסלים. זו מאפשרת גם אפקטים כגון טשטוש רקע ודיוקנאות. הניסיון המצוין של אפל בטכנולוגיות צילום מראה שהיא תמיד מצליחה להציע איכות שאמנם לא תמיד נמצאת במקום הראשון אך תמיד בשלישייה הפותחת. ה-S8 מציע לעומת זאת את המצלמה שהוכתרה בשנה שעברה כטובה ביותר בתחום. עם זאת, ולמרות שהיא בעלת אותה רזולוציה, היא מציעה חיישן בודד (את החיישן הכפול שמרה סמסונג לנוט 8 לצערה) - אבל איזה חיישן. התמונות יוצאות מצוין בכל מצב ולמעשה רק המצלמה של ה-HTC החדש ואולי של הפיקסל הבא יצליחו להציע איכות טובה יותר.

 

המצלמה של ה-S8 מול האייפון X המצלמה של ה-S8 מול האייפון X

 

 

אולם, האייפון מציע כאן מערך צילום מודרני יותר שגם אם לא יעבור את הציון של ה-S8 בוודאי יציע מתקרב אליו מאוד ולו חיישן כפול. מצלמת הסלפי של שניהם טובה, עם כי זו של סמסונג אמורה לספק יתרון בדמות מפתח צמצם טוב יותר (1.7 לעומת 2.2 באייפון), אך המכשיר של אפל מצויד בחיישן נוסף שאמור לסייע בצילומים במצבים חשוכים כך שלא ברור אם יש כאן יתרון אמיתי של הגלקסי. הרזולוציה במקרה הזה לא תסייע בהחלטה כי לאייפון יש 7 מגה פיקסל לעומת 8 של הסמסונג - אבל כמות הפיקסלים לא מעידה על האיכות, בייחוד בהפרש קטן שכזה. ניצחון בנקודות בודדות לאייפון X במקרה הזה.

 

בינה מלאכותית וביומטרי: אחד היתרונות שאפל קידמה הוא המעבד החדש שלה שעתה מסוגל לעבד מידע ולהפעיל בינה מלאכותית. את היתרונות אפל הציגה בדמות מנגנון זיהוי הפנים שלטענתה הוא המשוכלל מסוגו כיום. האיפון X מציעה יכולת לזהות את הפנים גם אם יש שינויים כגון זקן, משקפיים או שינויים כלליים במראה. היכולת הזו חשובה מעין כמוהה, האייפון X לא כולל סורק טביעות אצבעות וזיהוי הפנים אמור להחליף אותו בכל הקשור לאישור תשלומים, אישור זהות בכניסה לאתרים או פתיחת המכשיר. זאת ועוד, גם סירי חוזרת אם כי כאן לא נראה שיש שינויים מהותיים בפעולה שלה. ב-S8 יש גם בו מנגנון זיהוי פנים, אך הוא פשוט יותר ולמעשה גם לא ממש אמין, חוקרי אבטחת מידע כבר הצליחו לעבוד עליו בעזרת תמונת פספורט וסמסונג עצמה מזהירה שהוא לא תחליף ראוי לסורק טביעות האצבעות.

 

עם זאת, ב-S8 יש גם מנגנון זיהוי קשתית שאמור להציע רמת בטיחות גבוהה אף יותר. בפועל, גם אותו הצליחו לפרוץ אם כי בשיטות קצת יותר מתוחכמות מאשר תמונה. לבסוף יש גם את הסורק שסמסונג מיקמה בגב המכשיר במיקום קצת עקום לצד חיישן הדופק (שאגב לא קיים באייפון) והמצלמה. אפל אמנם מציגה על הנייר יתרון ברור בדמות מערכת יותר אמינה מבחינת אבטחה, אך למעשה במהלך אירוע החשיפה המנגנון לא פעל בזמן אמת למבוכת החברה ורק מנגנון הסיסמה הציל את היום. הסייען הדיגיטלי של ה-S8, ביקסבי, הוא חדש למדי ועד כה לא הרשים ביכולות יוצאות מן הכלל. על כן עד שלא נוכל לערוך השוואה מקיפה של היכולות של סירי וביקסבי וכן בהתנסות עם מנגנון הפתיחה הביומטרי של האייפון קשה לומר אם יש לאחד יתרון על השני, מה שמשאיר אותנו עם תיקו לעת עתה.

 

 

 

 

חומרה וסוללה: מעבד חזק תמיד היה לאייפון. גם אם על הנייר הוא מציע פחות ליבות ממקביליו מתוצרת קוואלקום או סמסונג, הביצועים הסינתטיים והעובדה שהוא הותאם לתפעל מערכת הפעלה ייעודית הפכו אותו לאלוף אולימפי בקטגוריה שלו. לעומתו מכשירי האנדרואיד צריכים מעבד שיידע לעבוד עם עשרות סוגים שונים של גרסאות אנדרואיד וממשקי הפעלה. על פניו ה-A11 ביוניק מציע יכולות שעל הנייר יגרמו למתחרים להסמיק. הפעם אפל השיקה מעבד בעל שש ליבות, שבב גרפי שפותח לראשונה על ידה ובעיקר מעבד ייעודי לניהול בינה מלאכותית שהוטמע בו.

 

אירוע אפל 2017 אייפון X אנימוג'י אירוע אפל 2017 אייפון X אנימוג'י

 

 

לעומתו ה-S8 מגיע בשתי גרסאות, הראשונה עם הסנאפדרגון 835 שכבר הוכיח שהוא לא צב וכבונוס גם מציע מנגנון צריכת אנרגיה מרשים ושבב גרפי מהטובים אי פעם בקטגוריה. הגרסה האירופאית המשווקת בישראל מציעה את שבב האקסינוס 8895 מתוצרת סמסונג שגם הוא מציע יכולות מכובדות מאוד. במבחנים הסינתטיים של Geekbench השבב של אפל מחסל את שני המתחרים ללא מלח. עם זאת, יש לקחת בחשבון שני דברים, השבבים של ה-S8 יותר יעילים מבחינת ניהול וניצול חשמל, לכן הם גם לא נוטים להפעיל את הטורבו ולחרוך את רחבת הריקודים.

 

השבב של אפל לעומת זאת מותאם לעבודת צילום ולכן יציע יכולת עיבוד גרפית מצטיינת, אבל זה לא אומר שהוא יודע להתמודד עם מטלות אחרות באותה הרמה. זאת בעוד של-S8 יש יותר זיכרון פעולה 4 גיגה-בייט לעומת 3 גיגה-בייט אצל האייפון על פי נתונים של GSMarena. מרחב האחסון דומה עם 64 גיגה-בייט אבל כאן יש יתרון ל-S8 בדמות חריץ הרחבת זיכרון ותמיכה נוספת בדיסק חיצוני. הסוללה של ה-S8 היא בת 3,000 מיליאמפר ועל פניו היא מציעה קצת יותר עמידות ביחס לאייפון. לשניהם טעינה אלחוטית, תמיכה בכל פרוטוקולי התקשורת כאשר ל-S8 יש יתרון בדמות שבב NFC פתוח לעומת זה הסגור של האייפון שמשמש רק לתשלומים באפל פיי (לא ממש שימושי בישראל). במבט ראשון היה אפשר לומר שהאייפון מוביל כי השבב שלו באמת מרשים, אבל בכל שאר הנקודות הוא לא ממש מתבלט.

 

העניין הוא שבחיים האמיתיים מכשיר שמחזיק יותר זמן מהווה יתרון לעומת כזה שנדרש להטענה כבר בשעות המאוחרות של יום העבודה. על כן ולמרות ההכרה ביכולות של ה-A11, נראה שה-S8 כן מציע יתרון יומיומי לא יסולא בפז בדמות ניהול צריכת חשמל טובה יותר, וכבונוס יש לו גם שקע לאזניות רגילות מה שחוסך את השימוש בבלוטות'. כאן מנצח בנקודות ה-S8.

 

סיכום ואלטרנטיבות: קשה לומר מי מבין השניים הוא מלך הסמארטפונים. ה-S8 נמכר כיום במחיר מאוד נוח ובמקרים רבים הוא יציע חיסכון של כמעט 50% ביחס למחירו של האייפון X לכשיושק רשמית. הוא לא מציע יכולות פחותות מאשר מתחרו לבית אפל, למעט בשתי נקודות: המצלמה של האייפון יותר חדישה והיא מצוידת בעדשה כפולה ומעבד ייעודי לצילום; והשבב של האייפון כנראה יוכל להציע ביצועים שימשיכו להיות רלוונטיים גם בעוד שלוש שנים. עם זאת, הסוללה של ה-X לא מרשימה במיוחד, המבנה לא שונה למדי מזה של ה-S8 ולמעשה המסך של הסמסונג עושה שימוש יעיל יותר במרחב שלו בגלל שאין לו מגרעת בחלקו העליון. שניהם עמידים למים ואבק ושניהם מצוידים בסייענים דיגיטליים לא חכמים במיוחד.

 

התחלופות המומלצות: השיאומי מי מיקס2, האסנשיאלפון ו-HTC U11 התחלופות המומלצות: השיאומי מי מיקס2, האסנשיאלפון ו-HTC U11

 

 

במקביל להם יש עוד מספר מכשירים שמציעים מסכים מרשימים ויכולות מקבילות: ה-HTC U11 אמנם לא מציע מסך ללא שוליים, אך יש לו מצלמה מרשימה מאוד, מסך מעולה, איכות סאונד יוצאת מן הכלל ומערכת הפעלה מהטובות בנמצא; השיאומי מי מיקס 2 גם הוא מציע מסך ללא שולים גדול משל שני המתחרים וכבונוס הוא נמכר במחיר נמוך יותר ועם גב קרמי, הבעיה שלו היא ברזולוציה נמוכה יותר ומצלמה שלא ממש מתחרה באותה קטגוריה; היחיד שעשוי לתת קרב טוב הוא האסנשיאל פון של אנדי רובין, אבל הוא סובל משתי בעיות, הוא לא ממש זמין ולא ברור מתי הוא כן יהיה והמצלמה שלו בינתיים לא משתווה לזו של ה-S8 או של האייפון.

 

 

על כן מי שרוצה תמורה למחיר ולא מעוניין להמתין להיכלא בגן הסגור של אפל שירכוש לו גלקסי S8 או HTC U11 או את המי מיקס 2 של שיאומי. מי שמוכן להוציא את הסכום השערורייתי שאפל דורשת עבור מכשיר שבסופו של דבר יפעיל את ווייז, את ווטסאפ ואת המצלמה בצורה דומה לאחרים ולזמן יותר קצר שירכוש לעצמו את האייפון X. הרי בינינו, מדובר יותר בסמל סטטוס מאשר במכשיר שבא לעבוד. עבור מי שחובב אייפון ורוצה להישאר מעודכן הוא תמיד יוכל להסתפק באייפון 8 או אפילו ב-7S שמחירו כעת ירד ושיכולותיו לא פחותות.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x