TalkSpace גייסה 31 מיליון דולר להענקת טיפול פסיכולוגי בצ'ט
החברה פיתחה פלטפורמה מקוונת שמקשרת בין מטופלים ובין פסיכולוגים, במחיר זול משמעותית מעלות טיפולים פרונטליים. את סבב הגיוס הובילה קרן הצמיחה קומרה קפיטל והשתתפו בו גם NVP וקפיטל ספארק
חברת TalkSpace, שפיתחה פלטפורמה למתן טיפולים נפשיים ברשת, הודיעה היום (ד') על השלמת סבב גיוס שלישי בהיקף של 31 מיליון דולר, בהובלת קרן הצמיחה קומרה קפיטל. לצד קומרה השתתפו בסבב הגיוס הנוכחי חלק מהמשקיעים הקודמים בחברה, ביניהם NVP, CapitalSpark ומשקיעים נוספים. יחד עם הגיוס הנוכחי מגיע סך ההשקעות בחברה לכ-60 מיליון דולר.
קראו עוד בכלכליסט:
- Elastifile גייסה 16 מיליון דולר בהובלת ווסטרן דיגיטל
- חברת הסייבר SIGA גייסה 3.5 מיליון דולר
- Wizer מגייסת 4 מיליון דולר כדי להחליף אנליסטים עסקיים ב-AI
TalkSpace הוקמה ב-2012 על ידי בני הזוג רוני ואורן פרנק. החברה פיתחה פלטפורמה טכנולוגית המאפשרת לאנשים לקבל טיפולים נפשיים מפסיכולוגים מוסמכים דרך אתר החברה ובאפליקציית מובייל. היא פועלת כיום מניו יורק ומעסיקה כ-70 איש. השירות של החברה זמין כיום באנגלית בלבד וכרגע אין כוונה להרחיב אותו מעבר לשוק האמריקאי.
רוני ואורן פרנק, מייסדי החברה צילום: talkspace
"הפלטפורמה של TalkSpace פותרת את בעיית הנגישות של הטיפול הפסיכולוגי", אמר ל"כלכליסט" ארז שחר, שותף מנהל בקרן הצמיחה קומרה קפיטל. "לפי ההערכות, 20% מהאוכלוסייה זקוקים לטיפול עבור בעיות אקוטיות, ורק 3% מהאוכלוסייה מקבלים היום טיפול כזה. הם לא מקבלים אותו כי הוא יקר מידי או כי קשה להם להגיע לקליניקה. מה גם שעדיין מוצמדת לטיפול כזה סטיגמה שלהרבה אנשים קשה להשתחרר ממנה. החברה מנצלת את היכולות הטכנולוגיות לפתור את כל שלושת החסמים הללו".
החברה מציעה מנוי חודשי שמאפשר קבלת תרפיה לא מוגבלת בהתכתבות או דרך הודעות קוליות ומספר מוגבל של שיחות וידאו (בהן, לפי נתוני החברה, רוב הפציינטים לא מעוניינים) ב-160 דולר לחודש. זאת, לעומת עלות טיפול מקצועי מסורתי שמגיעה ל-500 עד 600 דולר בחודש בארה"ב. ל- TalkSpace כ-1,500 מטפלים רשומים דרך השירות וכמה עשרות אלפי מטופלים.
משתמש שנרשם למערכת מקבל אבחון קצר מפסיכולוג ואז יכול לבחור אחד מכמה מטפלים מתאימים. הטיפול מתבצע בחדר טיפול הדומה מאוד לווטסאפ, בו המטופל יכול לשלוח הודעות והמטפל מחויב לענות לו לפחות פעמיים ביום.
שירות טוקספייס צילום: MobiHealthNews
"אין כוונה להחליף את הטיפול פנים אל פנים", הסביר שחר, "אלא להרחיב משמעותית של הגישה של האוכלוסייה לטיפול. 80% מהמטופלים בפלטפורמה הם כאלה שעד היום לא היה להם טיפול. זה דומה למה שקרה כשאובר נכנסו לסן פרנסיסקו, והרחיבה את השימוש במוניות פי 4. דווקא התקשורת הטקסטואלית מאפשרת למטופלים להיפתח הרבה יותר מהר, וזה הגיוני בקרב קהל צעיר שרגיל לסוג כזה של תקשורת"
זו ההשקעה הראשונה של קומרה קפיטל מקרן קומרה 2, שהודיעה לפני כחודש על סגירה ראשונית של 115 מיליון דולר. בשנתיים האחרונות השקיעה הקרן בחברות הסטארט-אפ Fiverr, Jfrog , Riskified, Eyeview, Signals, AppsFlyer, Sweet Inn ו-Minute Media. "טוקספייס מהווה הזדמנות עסקית מצוינת. עם עשרות אלפי לקוחות קבועים בכל חודש, החברה הוכיחה חדשנות יוצאת דופן בשוק שנחשב למסורתי ודורש פגישה פרונטלית בין מטפל למטופל. אך מעבר לצמיחה שמציגה החברה, יש פה הזדמנות אדירה המוכיחה כי המגרש הטכנולוגי לא מנגיש אותנו רק לצרכים פיזיים אלא גם לצרכים שהם הרבה יותר מורכבים ושייכים לעולם הריגשי", הוסיף שחר.
אורן פרנק, מייסד ומנכ"ל TalkSpace, אמר: "הפלטפורמה שלנו מאפשרת למיליוני אנשים, לקבל טיפולים נפשיים ופסיכולוגיים בצורה וירטואלית, פשוטה, על ידי אנשי מקצוע מובילים בתחומם. עד לפני מספר שנים, טיפול נפשי היה סוג של 'מותרות', השמור רק למי שמסוגל לממן סוג כזה של טיפול. אנחנו מבינים שטיפול פסיכולוגי נחוץ כמעט לכל אדם, והנגשנו אותו לכל דורש במחירים נוחים לכל כיס, נגישות גבוהה למטפל, וללא צורך לצאת מהבית".