$
חדשות טכנולוגיה

המעבד הישראלי של אינטל: מציאות מדומה בכל PC

מנכ"ל אינטל העולמית הגיע אתמול לביקור בארץ לכבוד השקת הדור השמיני של מעבדי החברה שפותח בהובלת מרכז המו"פ הישראלי - ויאפשר למשתמשים במחשבים רגילים ליהנות ממציאות מדומה. סגן נשיא אינטל ל"כלכליסט": "מדובר בנקודת מפנה"

עומר כביר והגר רבט 10:0321.08.17
העתיד מתחיל בישראל: אינטל חשפה היום את הדור השמיני של מעבדי החברה למחשבים אישיים, שפיתוחו הובל על ידי מרכז המו"פ של החברה בישראל. לכבוד ההשקה, הגיע אמש מנכ"ל אינטל, בריאן קרזניץ', לארץ.

 

 

לפי אינטל, המעבדים החדשים, שמכונים גם Kaby Lake refresh, מספקים שיפור בביצועים של 40% לעומת מעבדי הדור השביעי, ויביאו יכולות מתקדמות כמו תמיכה רחבה במכשירי VR ו-AR גם למחשבי מיינסטרים. "זו נקודת מפנה, קפיצת מדרגה הכי משמעותית בביצועים בעשור האחרון", אמר ל"כלכליסט" ולנטין קפלין, סגן נשיא אינטל וראש מחלקת פיתוח מעבדים בקבוצת המחשבים האישיים בחברה, שהיה אחד המנהלים שהובילו את הפיתוח של הדור השמיני.

 

בריאן קרזניץ', מנכ"ל אינטל בריאן קרזניץ', מנכ"ל אינטל צילום: אי פי איי

 

 

סדרת השבבים הראשונה של הדור השמיני, שחושפת היום החברה, מיועדת למחשבים ניידים שפונים לשוק המיינסטרים (בניגוד למחשבים ניידים מדגמי יוקרה), וכוללת לראשונה זה מעבדים בני ארבע ליבות למחשבים ניידים. "משתמש שישדרג לדור השמיני, יראה שיפורים משמעותיים בביצועים וביכולת של המחשב", אמר קפלן. "עם חוויית משתמש משופרת בתחומים כמו שימוש בתכני 4K, 360 מעלות, מציעות מדומה (VR) ומציאות מוגברת (AR). קשה למצוא הרבה דוגמאות של דבר שמשתפר ב-40% משנה לשנה. בתעשייה ובחיים אין דברים כאלו".

 

לדברי קפלן, השיפור בביצועים מתבצע ללא פגיעה בזמן הסוללה. "זה הישג מרשים שהוא תוצאה של עבודה הנדסית שעשינו. זמן סוללה של 10 שעות, ללא שימוש במטען חיצוני", טען. "ניתן לראות קרוב ל-10 שעות סרטים וסדרות בפורמט 4K ללא טעינה, הודות לשיפורים בחומרה. ניתן גם לערוך תמונות 28% מהר יותר, ניתן לייבא תמונות, לערוך וליצור מצגת 48% מהר יותר. זאת, הודות לשילוב של שתי ליבות נוספות שמאפשרות עבודה במקביל".

 

 

ערכת VR של HTC ערכת VR של HTC

 

 

תחום ה-VR וה-AR צפוי, אומר ולנטין, לזכות לשדרוג משמעותי ולהגיע בצורה אמיתית גם למחשבים שלא נחשבים יקרים ועתירי ביצועים: "הביצועים הטובים יותר יהיו בדגמי היוקרה, אבל גם בדגמי המיינסטרים אפשר יהיה להינות מהחוויה. למשל, לחבוש קסדת VR ולשחק במשחק תלת-ממד, או להיטמע בתוך סרט 360 מעלות. אלו יכולות שיהיו זמינות גם במיינסטרים, יכולות שלא היו זמינות עד עתה ברמת ביצועים כזו".

 

ולנטין הדגיש את החשיבות של פעילות המו"פ בישראל בפיתוח דור המעבדים החדש. "אינטל ישראל ממשיכה להביא מעבדים חדשניים לשוק העולמי", אמר. "זה תוצאה של שיתוף פעולה מצוין בין מספר קבוצות בארץ. הצלחנו להביא מוצר מוביל ברמה עולמית עם ביצועים ללא תחרות בשוק. כל ההובלה נעשתה בארץ, מספר קבוצות השתתפו ויש עבודה הנדסית מצוינת".

 

העבודה המקומית (גם מעבדים מהדורות הקודמים של אינטל פותחו בישראל) סללה את הדרך לחידושים משמעותיים בתחום המחשוב האישי. "לפני חמש שנים אינטל הובילה את המהפכה של האולטרה-בוק. קודם לכן מחשבים היו כבדים ובעובי של 35 מ"מ. עכשיו כבר יש לפטופים קלים מאוד בעובי 11 מ"מ. גם התוכנה המשיכה להתפתח, והיום יש הרבה שימושים חדשים כמו צפייה ישירה, 4K, 360 מעלות. המחשב מאפשר למשתמש להיטמע בעולם בידור וירטואלי.

 

"יש כיום 450 מיליון משתמשמים עם מחשבים אישיים בני חמש ומעלה, והם לא יכולים להנות מחוויות שהפכו למיינסטרים בשנים האחרונות. הדור השמיני הוא נקודת מפנה, ויאפשר למשתמש להנות מהחוויות האלו. יש כאן עלייה של פי 2 בביצועים ובזמן התגובה לעומת מחשבים בני חמש שנים. זה יהיה שינוי מאוד משמעותי למשתמש".

 

 

מעבד Coffee Lake של אינטל מעבד Coffee Lake של אינטל

 

 

עד כמה המחשב האישי בכלל רלוונטי? רוב צריכת הבידור היום נעשית במובייל.

"אני לא מכיר הרבה אנשים או משפחות שמוכנים לוותר על המחשב האישי ולהישאר רק עם סמארטפון. יש שיפורים גם באפליקציות יומיומיות, של עבודה באופיס. מהירות תגובה משמעותית, תחושה שהמערכת מגיבה מהר, הכל זורם יותר מהר. מי שמשתמש במחשב בן כמה שנים ועובר לדור חדש, בהחלט ירגיש את ההבדל בעבודה היומיומית".

 

פרשנות: מנוע צמיחה לטווח המיידי

 

ההשקה הצפויה של מעבדי הדור השמיני של אינטל מעוררת בתקופה האחרונה עניין רב בקרב התקשורת הטכנולוגית שמסקרת את התחום. לכאורה, מדובר בסוגיה משמימה של מביני עניין בלבד – עוד מעבד, עוד מהירות, עוד ביצועים. זה לא קורה כמעט כל שנה?

 

אבל דור המעבדים החדש לא מהווה רק שיפור הדרגתי לעומת הדור הקודם, אלא זינוק משמעותי לעומתו. מדובר בשדרוג ברמה של פעם בעשור, כזה שלא יישאר רק מאחורי הקלעים של המחשבים, אלא שיורגש היטב על ידי המשתמש בעבודה השוטפת במחשב – בדמות יישומים שעולים ומגיבים משמעותית מהר יותר.

 

 

מחשב גיימינג של לנובו מחשב גיימינג של לנובו צילום: ניצן סדן

 

 

אבל הסוגיה החשובה ביותר היא היכולות החדשות שהמעבדים האלו יאפשרו גם על מחשבים שהם לא מהשורה הראשונה. סדרת המעבדים הראשונה מהדור החדש שמושקת היום, U, מיועדת לקטגוריית המחשבים האישיים המשמעותית ביותר – לפטופים ומחשבים היברידיים (מסך שמסוגל להתנתק מהמקלדת ולתפקד כטאבלט) לשימוש מיינסטרימי, לא כאלו שרוכשים גיימרים או משתמשים מקצועיים, אלא כאלו שרוכשים משתמשים מהשורה שרוצים מחשב חדש שיעשה את העבודה.

 

עד עתה, מחשבים אלו תפקדו היטב בכל מה שקשור לשימוש שוטף ביישומים מסורתיים. אבל כשזה הגיע ליישומים חדשים – ובפרט תמיכה במכשירי VR ו-AR דוגמת קסדת אוקולוס ריפט של פייסבוק, הם החלו לקרטע. מכשירי VR דרשו עד היום מחשב מתקדם ועתיר ביצועים, אבל לפי אינטל מעבדי הדור השמיני יאפשרו גם למחשבים מתקדמים פחות לתמוך ביכולות כמו משחקי VR וסרטי 360 מעלות.

 

וזה חשוב במיוחד לשורה התחתונה של אינטל. החברה, בפועל, כבר לא משחקת בשוק המעבדים למובייל. הססנות מהלכים שגויים גרמו לאבד את השוק לקוואלקום. לטווח הארוך, אינטל מהמרת בגדול על המכונית האוטונומית. אבל מה עם הטווח המיידי? בטווח המיידי, יש בשוק קרוב לחצי מיליארד מחשבים בני חמש שנים או יותר. 

 

 

עד עתה, לא היתה לבעליהם סיבה אמיתית לשדרג. מחשבים סבירים בני חמש שנים יכולים לתת עבודה גם היום כשזה נוגע לגלישה ברשת, צפייה בנטפליקס וצפייה במסמכים. באינטל מקווים שהצעת הערך החדשה של מחשבי מבוססי המעבדים החדשים – תאימות לעולם ה-VR המתפתח – ביחד עם הבוסט שכניסה מאסיבית של מחשבים כאלו לשוק תיתן לתחום עצמו, יהיו די על מנת לשכנע את בעלי המחשבים הישנים יותר לשדרג ולייצב את שוק המחשבים האישיים, ואולי אף לחזק אותו מעט, עד שהמכוניות האוטונומיות יפרצו בגדול.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x