מייסד אובר דוחה את התביעה נגדו: "התקפה ציבורית ואישית"
קרן בנצ'מרק טענה בתביעה כי על טראוויס קלניק - שאולץ לפרוש מתפקיד המנכ"ל - לעזוב גם את דירקטוריון החברה; לדברי קלניק, המחלוקת בין הצדדים צריכה להתנהל בבוררות - ולא בבית המשפט
מייסד אובר, טראוויס קלניק, שאולץ לפרוש מתפקיד המנכ"ל בעקבות שורת שערוריות, דחה את התביעה שהגישה נגדו בשבוע שעבר קרן בנצ'מרק, אחת המשקיעות הראשונות בחברה, בטענה שמדובר ב"התקפה ציבורית ואישית" בלתי מוצדקת. כך על פי מסמכים שהגיש קלניק לבית המשפט.
בנצ'מרק הגישה בשבוע שעבר תביעה נגד קלניק כדי לאלץ אותו לפרוש גם מדירקטוריון החברה ולוותר על הסמכויות שעוד נותרו לו. הקרן מחזיקה ב-13% מחברת שיתוף הנסיעות.
במסמכים הראשונים שהגיש בתגובה לתביעה כתב קלניק כי המהלך המשפטי של בנצ'מרק הוא חלק ממזימה רחבה יותר שנועדה להוציאו מהחברה, ולקחת ממנו סמכויות שהן שלו כחוק. הוא טען כי המחלוקת בין הצדדים צריכה להתנהל בבוררות, וכי בית המשפט שבו הוגשה התביעה נעדר סמכות שיפוטית במקרה זה.
בנצ'מרק תבעה את קלניק בטענה למעשי הונאה, הפרת חוזה והפרת אמונים. במרכז התביעה עמדה החלטה שאפשרה למייסד למנות שלושה דירקטורים חדשים, וניצולו את אותה החלטה על מנת למנות עצמו לדירקטור עם התפטרותו מתפקיד המנכ"ל. "קלניק ניסה לבצר את עצמו בדירקטוריון אובר ולהגדיל את כוחו בחברה ממניעים אנוכיים", נכתב בתביעה. "מאמציו מרחיקי הלכת נועדו למלא את דירקטוריון אובר בבעלי-ברית נאמנים בניסיון למנוע ביקורת בהתנהלות העבר שלו ולסלול את הדרך לחזרתו לכס המנכ"ל - וזאת לרעת בעלי המניות, העובדים, הנהגים-שותפים והלקוחות של אובר", נכתב בתביעה.
בתביעה טענה בנצ'מרק כי קלניק הסתיר מהדירקטוריון מעשים לא כשרים, ובהם האשמות של גניבת מידע מסחרי הנוגע לפיתוח המכונית האוטונומית של אובר, וכן מקרים של התנהגות בלתי הולמת מצידו ומצד בכירים נוספים, בטיפול במקרה אונס שביצע אחד מנהגי אובר.
מדובר במקרה נדיר שבו חברה מוערכת בעמק הסיליקון תובעת איש מפתח בחברת סטארט-אפ מצליחה. התביעה יצרה פילוג בדירקטוריון אובר ומאבקי פנים בקרב בעלי המניות, שרבים מהם מתחו ביקורת על בנצ'מרק על עצם התביעה.
במסמכים שהגיש קלניק נטען כי בזמן השינוי בדירקטוריון, "בנצ'מרק היתה מודעת לחלוטין לכל ההאשמות בנוגע לקלניק", וכי הקרן לא השמיעה טענות לגבי הונאה כשהמשיכה לתמוך בפומבי בקלניק בחודש מאי. ואולם ביוני, היתה הקרן חלק מקבוצת משקיעים שדרשה את פיטוריו מראשות החברה.