$
אינטרנט

סחיטת HBO: הפרקים ממשיכים לדלוף, אך החברה לא נכנעת להאקרים

פושעי הסייבר שגנבו פרקי סדרות שטרם שודרו משרתי HBO לא כופפו את ענקית התוכן; לרשת הגיעו פרקי "תרגיע" עם לארי דיוויד, "לא בטוחה" וסדרה חדשה של ג'יימס פרנקו. טרם הודלפו פרקים חדשים של "משחקי הכס"

ויקי אוסלנדר 11:4814.08.17
ההאקרים שפרצו לשרתי HBO לפני כשבועיים הדליפו לרשת פרקים נוספים של סדרות החברה. בין היתר, הופצו פרקים שטרם שודרו מהעונה החדשה של "תרגיע", הקומדיה בכיכובו של לארי דיוויד, פרקים מהסדרות "לא בטוחה", Ballers בכיכובו של דווין ג'ונסון, The Deuce, סדרה חדשה עם ג'יימס פרנקו ו-Barry של ביל היידר.

 

 

מדובר בסדרות בעלות פרופיל נמוך יחסית, אך HBO מחזיקה בזיכיון המצליח "משחקי הכס", אחת הסדרות הנצפות בעולם - שגם פרק שלה דלף לפני שידורו. ואולם, ככל הנראה שאת הפרק האמור הדליפו האקרים אחרים, שאינם קשורים לפריצה הנוכחית.

 

הסחיטה המקוונת נמשכת הסחיטה המקוונת נמשכת צילום: Steam Community

 

 

ב-HBO מסרבים להיכנע לדרישות הכופר שהציבו פושעי הסייבר. "אנחנו לא בקשר עם ההאקר ואנחנו לא מתכוונים להגיב בכל פעם שפיסת מידע חדשה תופץ" נמסר מהחברה למגזין וראייטי. "ההאקר עשוי להמשיך ולשחרר פיסות מידע גנובות בניסיון ליצור תשומת לב תקשורתית. זה משחק שאנחנו לא הולכים להשתתף בו".

 

 

ההאקרים פרצו למחשבי ענקית התוכן וגנבו כ-1.5 טרה-בייט של מידע משרתיה. בין היתר נגנבו תסריטים, פרקים של סדרות שונות והתכתבויות פנימיות. הפריצה דווחה על ידי הפורצים עצמם, ששלחו מייל אנונימי לכתבים שונים בארה"ב. "היי לכל המין האנושי", נכתב בו. "הפריצה הגדולה ביותר בעידן הסייבר מתרחשת. איך קוראים לה? הו שכחתי להגיד. זה HBO ומשחקי הכס......!!!!!! יש לכם מזל להיות החלוצים הראשונים לחזות ולהוריד את הדליפה. תיהנו ותפיצו. מי שיפיץ טוב, נתראיין אצלו. HBO נופלת".

 

זמן קצר אחרי שנחשפה הפריצה פנו ההאקרים ל-HBO בדרישת כופר של 250 אלף דולר בביטקוין. החברה ציינה בתוקף כי אינה מתכוונת לנהל משא ומתן עם הפורצים, אך אלו שיחררו צילום מסך שלכאורה מעיד על התכתבות בין הפורצים לסגן נשיא החברה. ההתכתבות התקיימה לכאורה לפני שההאקרים הפכו את הגניבה לפומבית.

 

 

 

חברות תוכן והפקות הן יעד פופולרי עבור פושעי סייבר. באפריל האחרון נפרצו שרתי נטפליקס ונגנבו פרקי "כתום זה השחור החדש" וסדרות נוספות. לפי הערכות, חברות נוהגות לשלם דמי כופר כדי למנוע הפצה מוקדמת וחינמית בעיקר של סרטים חדשים, שעלויות ההפקה שלהם גבוהות הרבה יותר משל סדרות. עם זאת היקף התופעה לא ברורף משום שהחברות השונות לא מודות או מפרסמות פריצות, בין היתר כדי לא למשוך תוקפים נוספים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x