$
המדריך

בדיקת כלכליסט

HP Omen 15: לפטופ קשוח לגיימרים קשוחים

מחשב הגיימינג של החברה מציג שילוב מצוין בין חומרה חזקה וממשק נוח; איכות האודיו שלו מצוינת, כרטיס המסך שלו חזק דיו כדי להריץ משחקים תובעניים והוא לא מתחמם או מרעיש. ואולם, המסך שלו קצת עמום

ניצן סדן 15:1428.08.17

 


 

 

קטגוריית מחשבי הגיימרים היא אחת הצומחות ביותר בתחום המחשוב הנייד ולכל יצרנית מחשבים יש מותג גיימינג ייעודי. ל-HP האמריקאית יש את מותג Omen, שהבן החדש בו - Omen 15 - הגיע לישראל.

 

 

לקחנו אותו לבדיקה, כדי לגלות אילו יתרונות יש לו על יתר מחשבי הקטגוריה - ומצאנו לפטופ גיימינג טוב מאוד, בעל חיסרון בולט אחד.

 

נעים להכיר: OMEN 15 נעים להכיר: OMEN 15 צילום: ניצן סדן

 

 

עיצוב ומבנה: קשוח, אבל לא צעקני 

 

ל-Omen החדש יש חזות אגרסיבית מאוד, בצורה שאפשר למצוא רק במחשבי גיימינג. עם שילובי צבע של שחור ואדום וחומרים במרקם שונה, הוא נעים גם לעין וגם לאחיזה. מי שמחפש מחשב גיימינג יודע שמוצרי הקטגוריה מתאפיינים בעיצוב מוגזם וצעקני, וה-Omen מצליח לעשות זאת גם בלי תאורת ניאון בפתחי האוורור ושאר גימיקים שאני רואה כמיותרים. לטעמי, המחשב נאה יותר מרוב מתחריו, לפחות הצעקניים שבהם. 

 

 

עיצוב קשוח ובולט לעין עיצוב קשוח ובולט לעין צילום: ניצן סדן

 

 

איכות ההרכבה שלו מעולה וניתן לראות בקלות שמדובר במחשב פרימיום. צירי המסך אינם ממוקמים בקצה הגוף כי אם כמה ס"מ לתוכו, מה שמהווה אלמנט עיצובי נאה. הציר אינו נוקשה וקל לפתוח את המסך באצבע אחת. המחשב שוקל 2.6 ק"ג, משקל ממוצע ביחס לקטגוריה.

 

 

שילוב של פלסטיק ומתכת, באיכות הרכבה טובה שילוב של פלסטיק ומתכת, באיכות הרכבה טובה צילום: ניצן סדן

 

 

העניין הוא שזה עדיין מחשב גיימינג, לא משהו שאפשר לטעות בו כשמוציאים אותו מהתיק. עבור מי שרוצה להשתמש בו גם בתור מחשב עבודה ליישומים משרדיים, עריכת וידאו ושימושים עסקיים למיניהם, אזכיר שזה מחשב שנראה קצת חריג כשמניחים אותו על שולחן חדר הישיבות. ואולם, מי שמחפש תחנת כוח לגיימינג ימצא את העיצוב מסביר פנים ולגיטימי.

 

תצוגה וממשק: נוח, אבל עמום

 

ל-Omen 15 יש מסך בגודל 15.6 אינץ', ברזולוציית Full HD. המסך מצויד בציפוי שמצמצם השתקפויות, מה שמסייע לעבודה בסביבה מוארת. המסך מציג רזולוציית 1,920 על 1,080 פיקסל (Full HD) ויש לו קצב רענון פריימים סביר.

 

איכות צבע טובה, אך בהירות בינונית למדי איכות צבע טובה, אך בהירות בינונית למדי צילום: ניצן סדן

 

 

הבהירות נמוכה יחסית; אמנם זה לא מחשב שאמור להסתובב בסביבות מוארות מאוד ועדיין לא שמעתי על גיימרים שמשחקים תחת אור השמש - אבל הבהירות משפיעה על הבלטת צבעים במשחקים, במיוחד משחקים אפלוליים יחסית כמו רוב משחקי היריות. על אף שהמחשב מטיס משחקים בצורה מכובדת (כפי שיפרט סעיף הביצועים), חבל לי שהמסך לא בהיר יותר, מה שקצת הפריע לחוויית המשחק האישית שלי.

 

המקלדת נוחה לעבודה מבחינת פריסת המקשים. טווח התנועה שלהם מעט קצר לטעמי, אבל אפשר להתרגל לכך. תאורת המקשים בולטת היטב באדום, ולא ניתן לכוונן את רמות התאורה כמו שצריך, כך שהתאורה קצת מפריעה בסביבות חשוכות.

 

 

משטח העכבר של המחשב משטח העכבר של המחשב צילום: ניצן סדן

 

 

משטח העכבר מצוין: הוא קצת קטן לטעמי, אבל מדויק מאוד ומצויד במקשים מופרדים, בעלי טווח תנועה מצוין והם אינם נוקשים, כפי שקורה בדרך כלל כשיצרנים בוחרים להפריד אותם מהמשטח עצמו.

 

סט השקעים של המחשב רחב מאוד וכולל שלושה שקעי USB, שקע USB-C, שקע HDMI בגודל מלא ושקע מיני, שקע רשת RJ45 וקורא כרטיסי זיכרון. השקע היחיד שחסר לי הוא Thunderbolt 3, שמאפשר חיבור של אביזרי חומרה לגיימינג ככרטיסים חיצוניים ועוד.

 

שקעים רבים, כמקובל בקטגוריה שקעים רבים, כמקובל בקטגוריה צילום: ניצן סדן

 

 

מולטימדיה ואפליקציות: חגיגה באוזן

 

מסך ה-OMEN 15 מציג איכות תצוגה טובה, אם כי לא עילאית; הצבעים נראים מדויקים למדי, מה שבא לידי ביטוי בסרטים יותר מאשר במשחקים. הדובדבן האמיתי הוא האודיו: הרמקולים, מתוצרת בנג אנד אולופסן, ממוקמים בצידי ציר המסך ומכוונים כלפי מעלה - מה שיוצר אפקט סראונד בולט ומשובח.

 

הרמקולים של המחשב הרמקולים של המחשב צילום: ניצן סדן

 

 

איכות האודיו טובה והעוצמה חזקה, אם כי הצליל נוטה לצרום בפול ווליום, במיוחד כשמדובר בצלילים גבוהים. כיף לשחק עם חבילת אודיו שכזו: צווחות המפלצות של Doom נשמעות היטב (כך מסרו לי השכנים) - מה שגרם לי לעבור לאוזניות. איכות הצליל טובה גם באוזניות סמארטפון פשוטות וגם באוזניות ה-Razer ManO'War שלי.  

 

תוכנת בקרת החומרה של HP תוכנת בקרת החומרה של HP צילום: ניצן סדן

 

 

כמצופה ממחשב גיימינג, יש ל-OMEN 15 תוכנת ניהול ובקרת רכיבים שמאפשרת לנטר את הביצועים ולהשפיע עליהם. בין השאר, מציגה התוכנה גם ביצועי רשת, כדי לאפשר מעבר בין רשתות בעת הצורך במשחקים מקוונים.  

 

ביצועים וזמן סוללה: התאמה מצוינת 

 

מתחת למכסה המנוע של ה-Omen 15 תמצאו מעבד i7 7700Q, מהחזקים בקטגוריה, במהירות 2.8 גיגה-הרץ וזיכרון פעולה של 12 גיגה-בייט. יש לו שני כוננים קשיחים שפועלים בצורה היברידית: כונן SSD מהיר של סמסונג בנפח 256 גיגה-בייט וכונן דינמי (HDD) בעל נפח של טרה-בייט ומהירות של 7,200 סל"ד. הכוננים בנויים כך שיישומים תובעניים רצים מה-SSD, כדי לאפשר פעולה מהירה יותר, בעוד שיישומים סטטיים וסטנדרטיים מאוחסנים בכונן ה-HDD.

 

את העוצמה הגרפית מספק כרטיס מסך אנווידיה GeForce 1050ti, בעל 4 גיגה-בייט DDR5 - כרטיס חזק למדי, שמסוגל להריץ משחקים תובעניים מאוד ברזולציית התצוגה המקסימלית שלו. ההתאמה הזו בין תוכנה וחומרה היא יופי של שילוב, שכן אם היתה הרזולוציה שלו גבוהה יותר, למשל 2K, לא היה יכול הכרטיס לשאת את כובד משקלם של משחקים כמו DOOM או Mass Effect: Andromeda.

 

 

Mass effect: Andromeda Mass effect: Andromeda צילום: ניצן סדן

 

 

ואולם, כל משחק שנבחן עליו פעל בצורה חלקה ב-60 פריים לשניה, מה שיכול לספק את רוב הגיימרים - למעט המפונקים ביותר: הפיצוצים בכותרים הנ"ל נראו נהדר, הסביבות האפלוליות והאווירה של Grim Dawn ו-Witcher 3 הועברו היטב וכל המשחקים פעלו היטב ונטענו במהירות.

 

DOOM DOOM צילום: ניצן סדן

 

 

תוכנת הבקרה לא מאפשרת שליטה במערך הקירור, אך אין בכך צורך מהותי במחשב הזה. HP בנתה לפטופ שמתאמץ, אבל לא מרעיש, וגם כשהמאווררים פותחים מצערת, הרעש לא יאפיל על זה של הרמקולים. בניגוד לדגם של שנה שעברה, ה-OMEN 15 זכה לפיזור חום יעיל יותר, כך שגם במאמץ מקסימלי לא תרגישו את הגוף מתחמם בצורה בעייתית.

 

מחשב גיימרים הוא מוצר חזק מאוד, שמצריך הרבה אנרגיה לפעולתו. סוללת ה-OMEN 15 מאפשרת פעולה של קצת יותר מארבע שעות בשימוש סביר. אם ברצונכם גם להריץ משחקים ללא טעינה, קחו בחשבון שהסוללה תספיק לקצת יותר משעה.

 

סיכום ואלטרנטיבות

 

ה-OMEN 15 של HP הוא לפטופ גיימינג טוב מאוד, אחד המוצלחים שזמינים בישראל. מחיר הדגם הנסקר עומד על 5,200 שקל - זול יחסית למחשב עם חומרה שכזו. הוא יקר מה-Y520 של לנובו, אך יש לו מרחב אחסון גדול משלו ויותר זיכרון פעולה שמבטיח ביצועים עדיפים. בנוסף, העיצוב שלו מעניין ויוצא דופן - אלמנט שלא מעט גיימרים מייחסים לו חשיבות רבה.

 

 

כל לפטופ גיימינג כולל סט של פשרות - עוצמה וביצועים מול ניידות. כדי לאפשר מקסימום יכולות בתחום החשוב ביותר בקטגוריה (ביצועי משחקים), יש צורך בחומרה חזקה וקירור איכותי, דברים שמוסיפים למשקל המחשב. HP מפגינה ב-OMEN 15 יכולות הנדסיות מרשימות. לא מדובר במחשב קל, אך הוא עדיין נייד ונוח מאוד לשימוש. החברה, שעד כה לא הצליחה להציג תחרות משמעותית למותגי גיימינג כמו Alienware של Dell, רייזר ו-ROG של אסוס, נכנסת פה חזק מאוד למשחק. לאחרונה חשפה החברה גרסה חדשה של ה-OMEN המכונה OMEN X, ומותאמת במיוחד לשיפורים ותוספות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x