Fraugster חשפה מערכת למניעת הונאות לפני שהן מתרחשות
החברה של מקס לאמל וחן זמיר פיתחה פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית שמסייעת לסוחרים לזהות ניסיונות הונאה - ומסוגלת להחליט האם לאשר עסקאות. החברה עובדת עם שניים מארבעת ספקי התשלום הגדולים באירופה
החברה שהוקמה על ידי מקס לאמל הגרמני וחן זמיר הישראלי ב-2014 מציעה פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית שמעניקה לסוחרים המלצה האם עסקה היא בסיכון גבוה להיות הונאה. בנוסף, הפלטפורמה יודעת גם להחליט האם לאשר או לא את העסקה וזאת בצורה שקופה ומנומקת. פראוגסטר מעניקה תעודת אחריות להחלטות הפלטפורמה שלה.
"אנחנו מציעים עולם חופשי מהונאות", אמר זמיר ל"כלכליסט". זמיר הגיע מפייפאל, ענקית התשלומים המקוונים. אחרי 5 שנים שפעל בתחום מניעת ההונאות בתשלומים, בין היתר ממשרדי החברה בברלין, שם פגש במקרה את לאמל שהגיע גם הוא מתחום הפינטק.
הפלטפורמה של פראוגסטר היא מערכת שלומדת בזמן אמת ומבוססת על מידע מספקי תשלום גדולים. מה שמבדיל בין החברה של זמיר ולאמל מחברות אחרות זה שהחברה פיתחה מערכת בינה מלאכותית משלהם, והמוצר שלהם לא מבוסס על אלגוריתם או פלטפורמה שזמיר מכנה "גנרית". הפעילות מול ספקי תשלום ולא סוחרים עצמם, לא רק תורם ליכולות הלמידה של הפלטפורמה, אלא גם חוסך מהחברה את הצורך להחזיק צוותים גדולים של שיווק ומכירה. מבחינת הסוחרים שיכולים להשתמש בשירות דרך ספקי התשלומים, הפלטפורמה מוכנה לאינטגרציה ולא דורשת השקעת מאמצים או משאבים רבים .
היום פראוגסטר מקיימת שיתוף פעולה עם שניים מתוך ארבעת ספקי התשלומים הגדולים באירופה ודרך החברה מעבדים תשלומים של 130 מיליארד יורו בשנה. אך היעדים גדולים מכך. "אנחנו מצפים כי עד סוף השנה נהיה חשופים לכ-8% משוק המסחר המקוון בעולמי", ציין זמיר. "אנחנו מאמינים שהיתרון התחרותי שאנחנו מספקים לסוחרים ימשוך אלינו ספקי תשלום נוספים".