היעד החדש של האקרים: כורים גרעיניים בארה"ב
על פי דיווחים בניו יורק טיימס ובבלומברג, חברה המפעילה כור גרעיני בקנזס היא אחת החברות שנפלו קרבן למתקפת סייבר. החברה: "אין ראיות שההאקרים הצליחו להגיע למערכות השליטה של המתקן"
הניו יורק טיימס וסוכנות הידיעות בלומברג דיווחו כי וולף קריק נוקליר אופרייטינג קורפ (Wolf Creek Nuclear Operating Corp) שמפעילה כור גרעיני בקנזס היא אחת החברות שהייתה קורבן למתקפת סייבר. הפרסום מתבסס על דו"ח משותף שהוציאו המחלקה לביטחון פנים וה-FBI. רוסיה היא החשודה המיידית בהתקפות.
על פי הדו"ח, עדיין לא ברור מה מידת החומרה של התקפת הסייבר, וכן לא ידוע מה המניע העומד מאחוריה, כלומר האם מדובר בניסיון לריגול תעשייתי או חבלה. בטיימס דיווחו כי בסופו של דבר הוסק שנראה כי ההאקרים ממפים רשתות להתקפות עתידיות אפשריות.
מהחברה נמסר בתגובה כי "מערכות ההפעלה" לא נפגעו, וכי הרשת התאגידית מופרדת מהרשת ששולטת בפעילות הכור הגרעיני. "אין ראיות לכך שההאקרים הצליחו לקפוץ מהמחשבים של הקרבן למערכות השליטה של המתקן", דיווחו בעיתון.
עם זאת, הדו"ח מטריד במיוחד בהתחשב בהתקפות הסייבר המסיביות שנערכו בחודשיים האחרונים שזרעו נזק בחברות ובארגונים ברחבי העולם.
עוד קודם לכן באפריל, בכירים בתעשיית האנרגיה האמריקאית אמרו לווועדה בסנאט כי משרד האנרגיה חייב לשתף יותר פעולה עם חברות כדי לעזור להן להדוף התקפות סייבר. "האיום הוא ממשי", הכריז מנכ"ל קואופרטיב החשמל של ארקנסו, דון היילי.