אקזיט
FireGlass נמכרת לסימנטק בכ-250 מיליון דולר
חברת הסייבר הישראלית נוסדה ב-2013 וגייסה סבב ראשון של 20 מיליון דולר בהובלת הקרנות NVP, לייטספיד, מיקי בודאי וראקש בוקר. החברה פיתחה טכנולוגיה לבידוד ונטרול פעילות תוקפים בתוך רשתות ארגוניות
חברת הסייבר הישראלית פיירגלאס (FireGlass) שנוסדה ב-2013 נמכרת לסימנטק בכ-250 מיליון דולר. החברה נחשפה בינואר 2016 עם סבב גיוס ראשון ומרשים של 20 מיליון דולר, בהובלת קרן הון הסיכון NVP, קרן ההשקעות של סינגטל, קרן הון הסיכון לייטספיד, מיקי בודאי וראקש לונקאר.
- בתי חולים ברחבי הארץ נפגעו ממתקפת סייבר
- האקר? נסתדר לבד: התעשייה בארץ לא סומכת על רשות הסייבר
- "ישראל וארה"ב יקימו מטה סייבר משותף"
מייסדי החברה הם גיא גוזנר, שמכהן כמנכ"ל ודן אמיגה, סמנכ"ל הטכנולוגיה. גוזנר הוא יוצא צ'קפוינט וכיהן כראש מערך אבטחת מוצר בחברה. אמיגה כיהן בתפקיד בכיר ב-Schneider-Electric. החברה גייסה מאז הקמתה 30 מיליון דולר והיא מעסיקה כ-40 עובדים.
פיירגלאס פיתחה טכנולוגיית בידוד תעבורת רשת לסוגיה, המתבססת על אתרים וירטואליים בהם ניתן לגשת לתוכן ולטפל בו מבלי לחשוף את הרשת הארגונית למתקפות שמקורן במיילים, מסמכים וחומר אחר; זהו תחום שסימנטק ביקשה להיכנס אליו זה זמן רב. לפי חברת המחקר גרטנר, 50% מהתעשייה צפויה לאמץ טכנולוגיה זו עד 2021.
סימנטק ביצעה לא מעט רכישות בתחום האבטחה בשנים האחרונות, ביניהן חברת Lifelock ב-2.3 מיליארד דולר ו-Blue Coat במיליארד דולר. הרכישה גם תאפשר לסימנטק לבסס נוכחות בישראל. העסקה צפויה להיסגר ברבעון השלישי של השנה הנוכחית.
גיא גוזנר, מייסד שותף ומנכ"ל פיירגלאס אמר: "הערכנו את סימנטק ואת ההובלה שלה בתחום ההגנה על מידע של לקוחות מזה זמן רב. הטכנולוגיה המובילה של פיירגלאס תסייע ללקוחות להילחם בהתקפות יום-אפס ובחולשות קריטיות נוספות. הפתרון שפיתחנו משתלב בקלות עם מגוון פתרונות אבטחה קיימים בשלל פלטפורמות, כולל ווינדוס, מק, אנדרואיד, iOS ועוד".
גרג קלארק, מנכ"ל סימנטק, אמר: "הטמעת טכנולוגיית הבידוד של פיירגלאס בפתרונות הקצה של סימנטק יכולה להוריד את אירועי האבטחה בעד 70%, ולבטל איומים מתקדמים המופצים על ידי גלישה ברשת או תוכן שנשלח במייל. בידוד יהפוך למרכיב עיקרי בעיצוב ארכיטקטורת הגנת סייבר לדור הענן, המתמודד עם מציאות של רשת מוצפנת. היכולת של צוות האבטחה לנקוט בעמדה אגרסיבית כלפי אתרים לא מוכרים וקישורים שמוטלים בספק בלי לגרום לכאוס עבור משתמשי החברה ואנשי ה-IT שלה הוא כעת מציאות. בידוד הוא אלמנט מרכזי באבטחת דור הענן".
את מרבית הרווחים מהעסקה יקצרו NVP ולייטספיד, הקרנות האמריקאיות שביצעו את ההשקעה הראשונה בחברה, כמו גם בודאי ולונקאר. משקיעים כדויטשה טלקום וליברטי שהצטרפו בשלב מאוחר יותר, יזכו בנתח קטן יותר.