$
הייטק והון סיכון

נחשף בכלכליסט

משבר ויסוניק: אין עדיין פיתרון למאות המפוטרים

שרי הכלכלה והעבודה ביקשו מאינטל לקלוט את המפוטרים מהמפעל בקריית גת והודיעו שהחברה הסכימה לקלוט את המתאימים; ואולם, למרבית המפוטרים אין את הכישורים הנדרשים לעבודה באינטל ולכן לא יוכלו להיקלט בה

הגר רבט 17:1503.07.17

שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן, ושר העבודה והרווחה חיים כץ מסרו היום (ב') כי בכוונתם לקיים יריד תעסוקה בקריית גת למציאת פתרונות לעובדי ויסוניק וסוגת שיפוטרו וכי פנו לאינטל בבקשה לקלוט את המפוטרים. על הכוונה לסגור את מפעל ויסוניק פורסם לראשונה ב"כלכליסט". מהודעת משרד הכלכלה עולה כי אינטל הסכימה לסייע בקליטת עובדי ויסוניק, אך מבדיקת "כלכליסט" עולה כי מרביתם אינם בעלי כישורים מתאימים לעבודה שם.

.

סוגת מפעילה בקריית גת בית זיקוק לסוכר המעסיק כ-60 עובדים ואילו לוויסוניק העוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מערכות אבטחה מתקדמות לבתים וארגונים יש בעיר מפעל עם כ-400 עובדים. ויסוניק נמצאת בבעלות חברת Johnson Controls האמריקאית שהחליטה להעביר את פעילות הייצור לסין. היא תמשיך להחזיק במרכז הפיתוח בתל אביב בו היא מעסיקה 125 עובדים.

מפעל ויסוניק בקריית גת מפעל ויסוניק בקריית גת צילום: denisra

 

ממשרד הכלכלה והתעשייה נמסר כי מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה, שי רינסקי, פנה לאינטל בבקשה לסייע בקליטת עובדי ויסוניק וכי "אינטל תשמח לקלוט את העובדים המתאימים". ואולם ל"כלכליסט" נודע כי אינטל מגייסת הנדסאים ומהנדסים ואילו מרבית המפוטרים מוויסוניק הינם מפעילי מכונות וטכנאים.

 

מוקדם יותר מסר מנכ"ל אסם, איציק צאיג, כי החברה תקלוט בקריית גת 80 מעובדי סוגת וויסוניק שיפוטרו.

 

"התעשייה במשבר"

 

במקביל אישרה השבוע הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה דרום, תוכנית הרחבה לשטח הבנוי של אינטל בקריית גת. החברה מגייסת כמה מאות עובדים נוספים, אך גם כאן מדובר בעובדים בפרופיל דומה. נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, אמר בתגובה: "סגירת המפעלים בדרום היא רק ההתחלה. בקרוב מפעלים נוספים ייסגרו ויהיה גל גדול של פיטורי עובדים".

 

רובי גינל, מנכ"ל התאחדות התעשיינים, אמר ל"כלכליסט" כי "התעשייה נמצאת בסוג של משבר כתוצאה משערי החליפין ומשרדים שהיו רווחיים עד לפני כשנתיים עברו להפסדים. חלק גדול מהם עבר תהליכי התייעלות בשנים האחרונות והם נמצאים בקצה יכולת ההתייעלות שלהם. אנחנו פועלים להשמה מהירה של כ-600 עובדים ואני מאמין שלרובם יימצא פתרון בטווח המיידי, אבל אם המגמה הזו תמשך נתקשה למצוא פתרונות".

 

"אני מקבל מדי יום טלפונים ממפעלים שאומרים לי שהם כבר לא מרוויחים. מדובר בעשרות אלפי עובדים מעובדי ייצור בסיסיים עד לעובדים טכנולוגיים ברמה גבוהה", הוסיף גינל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x