נחשף בכלכליסט
עוד רכישה של מיקרוסופט בארץ: אישרה את קניית Cloudyn
סכום העסקה מוערך ב-50 עד 70 מיליון דולר; החברה פיתחה פלטפורמה לאופטימיזציית השימוש בשירותי ענן, בה משתמשות חברות פורצ'ן 500 בתחומים רבים. לקלאודין משרדים בארץ, בניו יורק ובבוסטון
כפי שנחשף ב"כלכליסט", מיקרוספט הודיעה היום (ה') על רכישת הסטארט-אפ הישראלי קלאודין (Cloudyn), שמספק לארגוני ענק שירות אנליטיקס ואופטימיזציה של תשתיות ענן. סכום העסקה לא נמסר אך הוא מוערך ב-50 עד 70 מיליון דולר. השלמת העסקה כפופה לאישור רגולטורי.
- BGV גייסה קרן שלישית של 80 מיליון דולר
- Highcon גייסה 20 מיליון דולר בהובלת JVP
- Octopus גייסה 5.2 מיליון דולר מקרן AWZ הקנדית
ג'רמי וינטר, דירקטור מיקרוסופט, פרסם את דבר החתימה בפוסט בבלוג החברה. "אני שמח להודיע כי מיקרוסופט חתמה על הסכם סופי לרכישת קלאודין, חברה חדשנית המסייעת לארגונים ולספקי שירות מנוהלים לייעל את השקעותיהם בשירותי ענן", כתב. ״בעת שלקוחות מגדילים את השימוש בענן במספר רב של פרויקטים, הדבר מציב אתגר להשיג שקיפות ולהבין את העלויות עבור פרויקטים קיימים, כדי לייעל את ההשקעות הללו ולתכנן את השימוש בעתיד. ללקוחות ענן חשובה מאוד גישה וחשיפה מפורטת לצריכת ה-Azure שלהם, לעלויות ולביצועים. זאת, במטרה להישאר במסגרת התקציב ולהבטיח הצלחה עסקית״.
המו"מ לרכישת של קלאודין נחשף בכלכליסט ב-20 באפריל. הוא נחתם שלושה שבועות אחרי שמיקרוסופט רכשה חברה ישראלית אחרת, הקסאדייט, ב-100 מיליון דולר. ענקית התוכנה ביצעה חמש רכישות משמעותיות בארץ בתקופה של פחות משלוש שנים: אקוויביו, סקיור איילנדס, אדאלום, אאורטו ואנטריג.
קלאודין הוקמה ב-2011 בידי בוריס גולדברג, ויטלי תבור ושרון וגנר, יוצא CA שמכהן כמנכ"ל. בחמש השנים האחרונות גייסה 22.5 מיליון דולר ממגוון משקיעים, בהם רפאל, שהיתה הראשונה להשקיע בחברה, והזרימה לה 4 מיליון דולר, RDC של אלרון הבורסאית, קרן כרמל ונצ'רס בניהולם של שלמה דברת ואבי זאבי, ויולה קרדיט בניהולה של רותי שמחה וטיטניום הרוסית. החברה פועלת מראש העין ומעסיקה 80 איש במשרדיה בארץ, בבוסטון ובניו יורק.
ארי ברונשטין, מנכ"ל אלרון מקבוצת אידיבי, אמר על העסקה: "אנחנו גאים בחברה ובהצלחתה, השקענו בה משלב הסיד עם שלושה יזמים ותוכנית כי האמנו בהם, ברעיון וביכולת לסייע. אחת התכונות הייחודיות והמעניינות בקלאודין היא העובדה שהחברה חרתה על דגלה גיוון תעסוקתי וזה דוגמה נפלאה לכך שניתן לבצע העסקת עובדים מגוונת בתחום ההייטק בארץ".
ייעול צריכת שירותי הענן
לקלאודין, שפעילה בנישת הניטור והאופימיזציה, אין מתחרים בישראל; היא מתחרה בעיקר ב-CloudHealth מבוסטון וב-Apptio מסיאטל, שמתמחה גם היא במרכזי נתונים. קלאודין מנסה להתבלט בתחום באמצעות אספקת שירות אוטומטי שחוסך בכוח אדם, מזהה מערכות ענן שונות ואת האפליקציות שרצות עליהן, אינו דורש התקנה ארוכה או תהליך הטמעה ממושך ומסופק כולו דרך הרשת.
המוצר שלה הוא תוכנה שמנטרת את שימושי הענן של ארגונים ומציגה אותם בצורה נוחה למנהל מערכות המידע. החברה משקפת ללקוח אם השימוש שלו בענן יעיל, ואם כדאי לו לעבור ספק מחשוב ענן כדי לחסוך עלויות. מערכות החברה מנטרות בכל רגע כ-400 אלף מכונות וירטואליות ו-12 אלף אפליקציות.
החברה משרתת אלפי לקוחות, בהם חברות פורצ׳ן 500 בתחומים כטכנולוגיה, תיירות, אווירונאוטיקה וייצור. בין היתר, משתמשות HP, Gett, טים אינטרנט ו-mythings במוצר של קלאודין. הכנסות החברה מוערכות ב־5-7 מיליון דולר בשנה.