"ישראל וסין הן לא מתחרות אלא משלימות אחת את השניה"
כך אמר צבי חפץ, שגריר ישראל בסין בפתיחת ועידת ההשקעות סין-ישראל המתקיימת בהונג קונג. סינדי צ'ו, מנהלת קרן ההשקעות של עליבאבא: "נעשה את כל המאמצים להכיר את כל המיזמים, אחד אולי יביא לנו תועלת גדולה ביותר"
"זה נהדר לראות משקיעים מקומיים שמעוניינים להשקיע במיזמים ישראלים. סין היא אחת מהכלכלות המובילות והמבטיחות בעולם, והשילוב עם ישראל מהווה הזדמנות נהדרת לביסוס היחסים הדיפלומטיים והעסקיים. ישראל וסין הן לא מתחרות אלא משלימות אחת את השניה בזכות הדמיון התרבותי בעולם העסקים. המיזמים הישראלים הגיעו במיוחד לחשוף את הידע הטכנולוגי שצברו במהלך השנים, כאשר תעשיית ההייטק הישראלית נחשבת למובילה בעולם". כך אמר צבי חפץ, שגריר ישראל בסין בפתח יומה הראשון של ועידת החדשנות וההשקעות ישראל סין.
בוועידה משתתפים כ-800 איש, בהם נציגי ממשל סינים וישראלים, 120 חברות סטארט-אפ ישראליות ואלפי משקיעים מקומיים שייפגשו עם היזמים כשהם מחפשים ליצור שיתופי פעולה. אחד מיזמי הוועידה אמיר גל אור, יו"ר ומייסד אינפיניטי בירך את המשתתפים ופנה לקהילה העסקית: "אנו שמחים להכיר לכם את האנשים הנפלאים בישראל שרוצים לחלוק עמכם את העתיד. הולכים להיות לנו עכשיו 3 ימים של 'בלאגן' שיתחיל בהונג קונג ואז בג'וחאי".
שגיא קרני, קונסול ישראל בהונג קונג: "זה תענוג גדול לקבל יזמים ישראלים, הקונסוליה בהונג קונג מתמקדת בשנים האחרונות בהשקעות בהייטק הישראלי, ואנחנו רואים סינרגיה נהדרת שמתאימה למה שיש להונג קונג להציע. הונג קונג הפכה להיות מרכז עלייה לרגל ומוקד להשקעה בתחום ההייטק בעולם, ומהווה כר פורה לשיתופי פעולה עסקיים. היקף ההשקעה במיזמים ישראלים גדל ובארבע השנים האחרונות אנו רואים כי לא רק סכומי ההשקעה גדלים אלא גם המגוון הסקטוריאלי. לכן אנחנו יכולים להגיד בוודאות מלאה שהונג קונג היא על המפה להייטק הישראלי משום שיש לה ערך מוסף שלא ניתן למצוא במקומות אחרים. הונג קונג מציעה ארגז כלים רחב ואיכותי שמתאים לטכנולוגיה הישראלית. יש לנו כבר כמה חברות ישראליות שהקימו מטה בהונג קונג כי הן מבינות את המשמעות והחשיבות של דבר כזה".
אלן יונג, CIO של ממשלת הונג קונג: "בתור נציג הממשל יש לי שתי מטרות, הראשונה היא לגרום להונג קונג להיות בסיס פעולה מרכזי בכל הנוגע להייטק, כי לשם העולם פונה. השנייה, היא לייצר אקו סיסטם לתעשייה שיעודד יזמות ושיתופי פעולה עסקיים. הונג קונג נהנית מהיותה העיר המובילה בעולם בתחום החומרה, בעיקר בתחום הרובוטים וה-IOT, אשר מושכים חברות מכל רחבי העולם לפעול בה ולייצר את הדבר הגדול הבא. רק בהונג קונג ישנם 4 חברות טלקום הנחשבות למובילות בעולם ועוד 10 חברות לוויין המספקות רשתות תקשורת מתקדמות, שכן אילולא הן התעשייה לא הייתה מצליחה להתפתח כפי שהתפתחה. מצד שני אנו מעודדים יזמות והשקעה במיזמים זרים במגוון תחומים בזכות החברה הממשלתית סייברפורט המהווה מרכז יזמות וחדשנות דיגיטלי הכולל 900 חברות באשכולות שונים כמו פינטק, אי קומרס, IOT, ביג דאטה ועוד. אנחנו מקווים כי ישראל תהיה המדינה המובילה בסייברפורט בתחום אבטחת המידע בזכות העובדה שהפתרונות הטובים ביותר מגיעים משם".
בנוסף התייחס יונג למהפך שהוא מנסה להוביל בעיר: "אנחנו מחויבים לבנות את הונג קונג כעיר חכמה וכעיר המתקדמת ביותר בכל התחומים: בתחבורה, בסביבה, בשירותים הממשלתיים. אם לא נאמץ את השינויים נימחק".
אבי פישר, יו"ר כלל תעשיות: "לפני 50 שנים החלטתי לבדוק 3 טריטוריות לעשות איתם עסקים, אחת מהן הייתה רוסיה, השניה הודו והשלישית סין והונג קונג. בחרתי להתמקד בהונג קונג, ובדיעבד זו אחת ההחלטות הנבונות שלקחתי בחיי. מערכת היחסים בין סין לישראל נמצאת בבנייה כבר שנים רבות ורק משתפרת עם הזמן. יש כמה אלמנטים משותפים – לסינים ולישראלים יש אותם ערכים של מסורתיות, משפחתיות, וכבוד לנשים. בנוסף, הסינים והישראלים רוצים לעשות עסקים ולהרוויח כסף. תעשיית הפינטק המקומית הופכת עם הזמן להיות היציבה בעולם לאור הברקזיט בלונדון, ומאחר שפינטק זה לא רק תוכנה אלא גם אבטחת מידע נוצרת פה הזדמנות חד פעמית למיזמים ישראלים המתחמים באבטחת מידע ונחשבים לטובים ביותר בעולם".
בהמשך דיברה סינדי צ'ו, מנהלת קרן ההשקעות של עליבאבא וסיפרה כי היא מחפשת להשקיע במיזמים ישראליים ובעיקר באי קומרס: "עליבאבא היא פלטפורמת אי קומרס ולכן אנחנו מחפשים חברות שמתאימות לפורטפוליו שלנו. עם זאת, הקרן הוקמה במטרה לעזור למיזמים מקומיים לכן אנחנו מתעניינים לשמוע את כולם ונעשה את כל המאמצים להכיר את כל המיזמים, שכן אולי הוא האחד שיביא את התועלת הגדולה ביותר לציבור.