מיקרוסופט מפתחת כלי ביג דאטה למניעת מוות בעריסה
בכיר בחברה מוביל את הפרויקט, לאחר שבנו מת מהתסמונת המסתורית, לה אין עדיין הסבר רפואי או תרופה. השימוש במשאבי הענן של מיקרוסופט כבר איתר גורמי סיכון חדשים ובעתיד עשוי להציל חיי תינוקות ברחבי העולם
- מיקרוסופט רוצה להציל את ה-PC באמצעות SIM חדש
- ה-Roc יוצא לאור: נחשף הדרקון המעופף של מייסד מיקרוסופט
- אמזון, מאחוריך: מיקרוסופט נכנסת לשוק הרמקולים החכמים
מוות בעריסה אינו נובע ממחלה; מדובר בתופעה שהורגת 6 מתוך כל אלף תינוקות מהלידה ועד גיל שנה. הסיבות למוות עדיין לוטות בערפל: רופאי ילדים שעבדו על הבעיה עד היום לא הצליחו לבודד באופן מדויק את הגורמים למוות. ישנם גורמי סיכון כגון שינה של התינוק על הבטן או עישון במהלך הלידה, אך גם פעוטות ללא גורמים אלה מתים בעריסה.
רבבות מקרי מוות
עבור ג'ון קאהן מדובר ביותר מפרויקט התנדבותי - כאב לתינוק שנפטר מהתסמונת הזו לפני 13 שנה הוא מזדהה אישית עם הכאב והסבל של ההורים. "אהרון בני היה אמור לחגוג בר מצווה השנה", הסביר קאהן לסוכנות בלומברג, "וב-13 השנים האחרונות לא ממש הצלחנו לשפר את הסיכויים של הילדים". כ-52 אלף ילדים בשנה נפטרים מהתסמונת בארה"ב.
מותו של בנו תפס אותו בתחילת העבודה במיקרוסופט לאחר כ-18 שנים ב-IBM. הוא נאלץ להתמודד עם הכאב והסבל במקביל למעבר למקום עבודה חדש ולעיר חדשה וללא חברים או משפחה שיסייעו. למזלו, סטיב באלמר שהיה אז מנכ"ל החברה וסמנכ"ל הכספים סייעו לו בארגון הלווייה והעניינים המנהלתיים. קאהן הפך לדובר חרוץ עבור אלה שסובלים מהתופעה והוא ממשיך בפעילות לובינג ערה בקונגרס האמריקאי. עובדיו של קאהן הפתיעו אותו יום אחד כאשר חשפו את פרויקט הביג דאטה האחרון עליו עמלו - מערכת שמיועדת לנתח נתונים שקשורים לתסמונת.
לטובת הפרויקט התגייסה גם קרן הצדקה של מיקרוסופט, שמעניקה את זמן הענן והמחשוב הנדרשים. אבל גם ביה"ח לילדים של סיאטל בהובלת מדען המוח נינו רמירז נרתם לעשייה ושילב את הגב המדעי-רפואי הנדרש לקידום המערכת. "הכוח שבענן והיכולת של הכלים החדשים האלה מאפשרים לנו להשוות נתונים במהירות הבזק", הסביר רמירז.
מעקב לידה כגורם מסייע
המערכת כבר הצליחה לסייע במציאת גורמים שמסייעים להוריד את הסיכוי למוות; בין השאר נמצא שנשים שהיו במעקב רפואי טרום הלידה החל מהשליש הראשון היו בסיכון נמוך הרבה יותר למוות בעריסה מאשר נשים שלא היו במעקב. נשים שהחלו את המעקב בשליש השני למשל, העלו את הסיכויים לתסמונת בקרוב ל-30% עד 40%.
המטרה הסופית עבור היא לייצר טבלה שרופאים בכל המדינה יוכלו למלא ושתשמש למעקב אחרי תופעות שעשויות לגרום למוות בעריסה. בנוסף המדענים כבר החלו להזין נתונים שנאספו בין 2004 ו-2010 בידי המרכז לבקרת מחלות בארה"ב (CDC). מדובר בנתונים של 29 מיליון ילדים שנולדו בשנים האלה במדינה. השילוב בין המידע ההיסטורי לבין המידע העדכני שרמירז מעוניין לבדוק,עשוי לסייע במציאת כל התסמינים או לפחות מרביתם - כשהתוצאה תהיה צמצום מסיבי של הסיכוי למוות בעריסה.