בלעדי לכלכליסט
סיסקו מעבירה 150 מעובדיה בירושלים לידי חברה מהודו
סיסקו ישראל ממשיכה לצמצם את כוח האדם של מרכז הפיתוח בירושלים: 150 מעובדי המרכז יעברו להעסקה במיקור חוץ על ידי חברה מהודו. בתחילת החודש נחשף כי סיסקו ישראל מתכוונת לפטר כ־150 עובדים נוספים בירושלים
סיסקו ישראל מתכוונת להעביר 150 מעובדיה במרכז הפיתוח בירושלים (לשעבר NDS) להעסקה על ידי חברה מהודו. זאת במסגרת תוכנית התייעלות עולמית שמבצעת החברה. לפני כשבועיים נחשף ב"כלכליסט" כי החברה מתכוונת לפטר כ־150 עד 200 מעובדי המרכז, ואמש פוטרו כ־30 מעובדי החברה בארה"ב. לפי הערכות, החברה מתכוונת לפרסם את תוכנית ההתייעלות המלאה שלה בתוך כשבועיים.
- סיסקו נפלה ב-7% במסחר המאוחר: תחזית חלשה, פיטורי ענק נוספים
- רכישת הענק שהפכה לפלופ: סיסקו נערכת לפיטורי 200-150 מעובדיה בישראל
- סיסקו מפטרת 30 עובדים ממרכז הפיתוח בירושלים
סיסקו העולמית הודיעה לאחרונה על כוונתה לפטר כ־1,000 עובדים בתוכנית התייעלות גלובלית. זאת אף שהחברה הציגה לאחרונה תוצאות טובות מהצפוי. בישראל החברה מתכוונת לבצע רה־ארגון משמעותי בפעילות המרכז בירושלים ולהקטין את מצבת העובדים שעומדת כיום על כ־1,000 לכ־600–700 עובדים. חלק מצמצום כוח האדם צפוי להתבצע באמצעות פיטורים וחלק באמצעות העברת כוח אדם לחברה הודית.
תחום הווידיאו, שבו עוסק מרכז הפיתוח בירושלים, הוא אחד התחומים הצומחים בשנים האחרונות. רכישת חברת NDS הישראלית על ידי סיסקו ב־2012 תמורת 5 מיליארד דולר סימנה עבור החברה כניסה חזקה לתחום עם חברה שהציגה מכירות שנתיות בגובה מיליארד דולר לחברות טלוויזיה, טכנולוגיה ואבטחה מהשורה הראשונה. אלא שמאז הרכישה לא הצליחה סיסקו להפוך את NDS לנכס מניב, והיא אף הפכה לנטל על החברה.
לפי הערכה, הסיבה לפיטורים ולהעברת העובדים נעוצה בירידה בביקוש לטלוויזיה בכבלים ובלוויין שהובילה לצמצום פעילות סיסקו בתחום. כיום החברה בוחנת דרכים להשתמש במומחיות של העובדים בירושלים בתחום האבטחה והווידיאו — אחד מתחומי הצמיחה המשמעותיים שלה. ההערכה היא שעובדי המרכז שיישארו בו לאחר הקיצוץ יתמקדו במוצרים חדשים שעליהם תכריז החטיבה במהלך השנה הקרובה תוך התמקדות ביכולות האבטחה של החברה.
בארה"ב פורסם שבכוונת החברה לבצע שינויים משמעותיים בפעילות הווידיאו שכוללים סגירת כמה מרכזים וצמצום פעילות של אחרים. המרכזים שצפויים להיסגר הם בצרפת, קנדה, בריטניה והודו. לפי הפרסומים, מצבת העובדים בתחום הווידיאו אמורה לקטון מ־5,000 עובדים שהיו בחברה לפני כמה שנים לפחות מ־1,000 בסוף 2017.
ב־2015 ביצעה חברת קומברס מהלך דומה כאשר העבירה 400 מעובדיה בישראל להעסקה על ידי חברת טק מהינדרה ההודית.