BitDam גייסה 3 מיליון דולר
חברת הסייבר, המפתחת כלים להגנה מפני מתקפות מבוססות לינקים נגועים, מסוגלת לזהות גם מתקפות מסוגים שטרם תועדו. את סבב הגיוס הובילו יו"ר צ'ק פוינט מריוס נכט ומשה ליכטמן מקרן IGP
חברת הסייבר הישראלית ביטדאם (BitDam) גייסה 3 מיליון דולר ממריוס נכט, יו"ר וממייסדי צ'ק פוינט וממשה ליכטמן, מנכ"ל מיקרוסופט ישראל לשעבר ושותף בקרן ההשקעות IGP, כך נודע ל"כלכליסט".
ביטדאם הוקמה בתחילת 2016 בידי לירון ברק (מנכ"לית) ומאור חיזקיאב (סמנכ"ל טכנולוגיות), שניהם יוצאי חטיבת הסייבר ביחידת 8200 ובעלי שני תארים במדעי המחשב. החברה היא בוגרת מאיץ מיקרוסופט, יושבת בת"א ומונה 12 עובדים. המייסדים מתכוונים להשתמש בכספי הגיוס להרחבת הפעילות לשוק האמריקאי והאירופי וכן להגדלת צוות המחקר והפיתוח בשמונה אנשים נוספים.
ביטדאם מספקת פתרון להגנה מפני תקיפות הנשלחות דרך הודעות מייל, בקבצים מצורפים ובקישורים לאתרים. הטכנולוגיה שלה מסוגלת לזהות סוגים שונים של כלי תקיפה, גם כאלה שלא נראו בעבר - ולעצור את המתקפה לפני שהגיעה לארגון. המוצר של ביטדאם מסופק כשירות בענן, אך ניתן גם להתקינו בארגונים עצמם.
הטכנולוגיה של ביטדאם מבוססת על שיטות למידה מתקדמות לצורך הכרה מעמיקה של יישומים נפוצים, מה שמאפשר זיהוי מהיר במיוחד של קוד זדוני המוטמע בהם. "לאחר שנים בעולם הסייבר, הגענו למסקנה שכדי לספק הגנה מלאה מפני תקיפות מכוונות, יש לייצר פתרון שאינו תלוי במידע על תקיפות מהעבר", אמרה ל"כלכליסט" לירון ברק. "העולם הזה מאוד דינמי וברובו אינו חשוף לכולנו, ולכן הכרחי למצוא עוגן, שיוכל לאפשר לנו לזהות נוזקות בקבצים באופן וודאי. העוגן שמצאנו הינו בסיס ידע שבנינו עבור אפליקציות נפוצות ודרך ההתנהגות שלהן", הסבירה.
"אירגונים ומנהלי אבטחת מידע זקוקים לפתרונות הגנה אשר נוקטים גישה רעננה, ועם זאת מפחיתים את עומס העבודה של הצוותים הטכניים בארגון", אמר ליכטמן ל"כלכליסט". "הטכנולוגיה פורצת הדרך של ביטדאם שמה קץ למשחק החתול ועכבר של עולם פשיעת הסייבר ומספקת הגנה ייחודית ואיתנה למידע הארגוני – הן בתוך הארגון והן בענן".