התוכנית של מאסטרקארד: זיהוי ביומטרי כתשובה לאפל פיי ופייפאל
ענקית האשראי מיישרת קו עם אמצעי התשלום המתקדמים. לשם כך, השיקה תוכנית להטמעת טכנולוגיות אבטחת תשלום חדשות שלא יאטו את מהירות ביצוע העסקה, רכשה חברת זיהוי ביומטרי והחלה לקדם כרטיס חכם חדש
מאסטרקארד רוצה לעודד בתי עסק להשתמש בתשלום באמצעות השבב האלקטרוני: השיטה, שכבר נפוצה במיוחד באירופה, טרם מצאה אחיזה במרבית העסקים בארה"ב ובישראל. אחת הסיבות לכך, לפי ענקית התשלומים, היא שהשלמת העסקה באופן זה ארוכה בכמה שניות לעומת הפס המגנטי. עניין מהותי עבור עסקים שמנסים ככל הניתן למנוע תורים ארוכים בקופות.
- "לא בונים חברה של מיליארד דולר בלי המון מזל ונסים"
- "לתחום הביטוח נכנסו סטארט-אפים שמשנים את שרשרת המזון"
- "הבנקים לא יכולים להתעלם ממהפכת הדיגיטל, לא לעולם חוסן"
בתוך כך, הודיעה מאסטרקארד על שיתוף פעולה עם שתי חברות עיבוד תשלומים, וריפון וגלובל פיימנט. השתיים, שמעניקות שירותים בעיקר לעסקים בהם מהירות השלמת העסקה חשובה במיוחד כמו מסעדות מזון מהיר, סופרמרקטים ואמצעי תחבורה, ישתמשו ב-M/Chip - הטכנולוגיה החדשה של מאסטרקארד. לטענת החברה, M/Chip "נותנת עדיפות לבחינת החלקים בעסקה שחשובים לאבטחתה", מה שמאיץ את מהירות העסקה ומשווה אותה לזו של עסקת פס מגנטי.
חברת האשראי דוחפת לשימוש בכרטיסים עם השבב האלקטרוני משום שיש בהם רמה גבוה יותר של אבטחה. כדי להשלים עסקה לא רק נדרשת נוכחותו של הכרטיס, אלא אמצעי זיהוי נוסף בצורת הקוד האישי של בעל הכרטיס. אך ההליך האיטי שאפיין צורה זו עד כה מנע הטמעה נרחבת. במקביל, הוא הפך את מאסטרקארד לרגישה יותר לתחרות הגוברת מאפליקציות תשלום אלקטרוניות אחרות, כמו פייפל או אפל פיי שמנסות להחליף את התשלומים המסורתיים.
הארנקים האלקטרונים הובילו את החברה לשורת רכישות ומהלכים שנועדו לזרז השלמות עסקה תוך שמירה על סטנדרטים של אבטחה. לפני כחודש הודיעה מאסטרקארד כי היא מתכוונת להשיק כרטיס אשראי ביומטרי שמאמת את התשלום באמצעות טביעת אצבע במקום קוד. החברה החליטה לצאת בניסויים עם הכרטיס החדש באירופה ואסיה, לאחר פיילוט מוצלח בדרום אפריקה.
בנוסף רכשה את NuData, חברה אבטחה שמתמחה בזיהוי ביומטרי פאסיבי. עם הרכישה שהיקפה לא ידועה, קיבלה לידה מאסטרקארד טכנולוגיה שמאמתת את זהות בעל הכרטיס לפי מאפיינים לא פולשניים ביניהם מהירות הקלדת הסיסמה או האופן שמו בעל הכרטיס אוחז בסמארטפון, זאת לאחר תהליך למידה ייחודי לכל משתמש. הטכנולוגיה טרם הוטמעה במערכות של מאסטרקארד.