בכירי אינטואיט מחפשים השקעות נוספות בישראל
ל"כלכליסט" נודע כי משלחת של ענקית התוכנה הפיננסית, שכבר רכשה חברות ישראליות, תגיע לארץ השבוע ותיפגש עם 30 סטארט-אפים בתחומי הפינטק, אבטחת המידע והבינה המלאכותית
לאחר שרכשה שתי חברות ישראליות בשלוש השנים האחרונות, ענקית התוכנה הפיננסית אינטואיט (Intuit) מחפשת השקעות נוספות בישראל. בכירי החברה, ששווייה מוערך ב-32 מיליארד דולר, יגיעו בשבוע הקרוב לישראל על מנת להיפגש עם 30 סטארט-אפים מתעשיית הפינטק. בין היתר ייפגשו הבכירים עם חברות הסייבר ביוקאץ' (Biocatch) ותטא-ריי (Thetaray) וחברת התשלומים זוז (ZOOZ).
- Athena health של ג'ונתן בוש בוחנת הקמת מרכז חדשנות בישראל
- מה משותף לסטארט-אפיסט שמחפש את המיליון הראשון ולקרן שמנהלת 5 טריליון דולר
- ירידה משמעותית בהשקעות בחברות צעירות בישראל
המשלחת, בראשות סגן נשיא בכיר בחברה אינדו קודוקולה, מגיעה ביוזמת הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה בחוף המערבי, ותכלול בכירים מתחומי ההשקעות והטכנולוגיה באינטואיט.
ב-17 במאי תתקיים ועידת ניו יורק של כלכליסט, בה ייקחו חלק כמה מהדמויות הבולטות בעולם העסקים וההייטק הניו-יורקי. לפרטים והרשמה
נציגי החברה ייפגשו עם סטארט-אפים נוספים מתחומי הלוואות אונליין, בלוקצ'יין, אבטחת מידע, לימוד אוטומטי המשלב בינה מלאכותית ועוד. החברות שעמן ייפגשו נבחרו על ידי משרד הכלכלה ומכון הייצוא.
אינטואיט התפרסמה בישראל לאחר שרכשה את צ'ק הישראלית ב-2014 ב-350 מיליון דולר ואת חברת הסייבר פורטיקור ב-2015 בכמה עשרות מיליוני דולרים.
אינטואיט מעסיקה כ-7,900 עובדים ברחבי העולם. לחברה מרכז פיתוח בישראל שבו 100 עובדים ומבוסס על הרכישה של שתי החברות הישראליות.
גילי עובדיה, הנספח המסחרי של משרד הכלכלה למערב ארה"ב, ציין כי "הקשר של הנספחות עם אינטואיט מתמשך, אסטרטגי וכבר הוביל לכמה השקעות ורכישות של חברות ישראליות. אנו בטוחים כי במסגרת הפגישות שיתקיימו השבוע, נציגיה הבכירים של החברה יתרשמו שוב מיכולותיהן של החברות הישראליות. אנו מקווים שימצאו בהן עניין לקשרים עסקיים ארוכי טווח. אולי מכאן ייצא האקזיט הגדול הבא".
תחום הפינטק בישראל התפתח במהירות בשנים האחרונות. כיום ישנן יותר מ-300 חברות טכנולוגיה בתחום. "אנחנו רואים התעניינות רבה של גורמים פיננסיים זרים בטכנולוגיה שמציעות החברות הישראליות", מסביר עובדיה. "לרבים מהם כבר יש בישראל פעילות לאיתור ושילוב טכנולוגיות, בהם בנק ברקליס הבריטי, קבוצת סיטי האמריקאית ובנק סנטנדר הספרדי".
ברשימת 50 החברות המבטיחות של "כלכליסט" ל-2017 בלטו חברות פינטק כמו פיוניר, בלו ויין ופנדטק. גם תחום הפינטק העולמי התפתח, וההשקעות בו ב־2016 עמדו על 17.4 מיליארד דולר. חלק נכבד מהסכום הושקע בחברת הפינטק אנט פייננשל - חברה-בת של עליבאבא - שגייסה 4.3 מיליארד דולר.