משרד התקשורת העניק רישיון לאקספון - תהפוך למפעילה שישית בשוק הסלולר
החברה תחל את פעילות הסלולר תוך 5 חודשים. בעל השליטה באקספון: "אנחנו נכנסים אחרונים, אבל אנחנו לא חייבים אגורה לאף אחד ואין לנו גיבנת". נחתם הסכם שיתוף הרשתות בין אקספון, גולן טלקום וסלקום
על פי ההערכות, אקספון תתחיל בקרוב את ההליכים ההנדסיים על מנת להתחבר לכל המפעילים וההערכה היא כי בתוך חמישה חודשים החברה תצא להשקה מסחרית.
- אקספון יצאה לדרך: משרד התקשורת אישר את הסכם שיתוף הרשתות עם סלקום
- סלקום נענתה לדרישת אקספון ותבצע שינויים בהסכם שיתוף הרשתות עם אלקטרה
- אקספון: ביטול החבילה בה חברת תשתית משווקת ספק אינטרנט - יפגע בחברות הקטנות
הנגבי הוסיף: "הסלולר הופך להיות הפלטפורמה המרכזית שבה הלקוחות, בעיקר הצעירים, יצרכו תוכן, וזאת במגמת גידול גוברת. באופן שלפיו תוך כמה שנים חברות הסלולר אמורות להוביל את המהפכה של הדור ה-5. לשם כך ישראל צריכה חברות יציבות, בשוק תחרותי, גם בגזרת החדשנות ובקידום טכנולוגי. עם הענקת הרשיונות החדשים וגם לאור שינויי הבעלות, אנו מקווים כי השוק יחל להתייצב ויפנה לכיוונים האלה. אנחנו מצפים מחזי בצלאל ויעקב נדבורני (בעלים ומנכ"ל אקספון, בהתאמה – א"ג) לפעול ברוח הפעילות של אקספון בתחום השיחות הבינלאומיות ולהיות סמן ימני של תחרות בענף.
"לא חייבים אגורה לאף אחד"
בהמשך הודה חזי בצלאל למשרד התקשורת ואמר כי זה היה תהליך ארוך, מהעמדת הערבויות בסכומים גבוהים של למעלה מ-100 מיליון שקל ועד קבלת הרישיון והאור הירוק לצאת לדרך. הוא הוסיף כי "התהליך הארוך והמורכב שיזם משרד התקשורת מבטיח תחרות ברת קיימא שלא מתבססת על לקוח אחד, ומצד שני הסכם שיתוף הרשתות של שלוש חברות המקימות רשת דור רביעי, תאפשר למדינת ישראל ליהנות מהשירותים הטובים והמתקדמים ביותר בעולם".
בצלאל גם התייחס לקשיים איתם תתמודד אקספון: "אנחנו נכנסים אחרונים, יש לזה יתרונות וחסרונות. מבחינת היתרונות, אנחנו נכנסים בשלב שאנחנו יכולים להשתמש בטכנולוגיה הכי מתקדמת ואין לנו גיבנת. באופן אישי חשבתי שזה יותר חשוב להביא כספים שישבו בהשקעות בחו"ל ולהביא אותם לישראל. אנחנו לא חייבים לאף אחד אגורה אחת, משום שכל ההשקעה שלנו היא הון עצמי, דבר שלא מקובל בחברה הישראלית. מהבחינה הזאת אנחנו יותר חופשיים וגמישים".
עם זאת, הוסיף בצלאל כי "ברור שמשום שאנחנו נכנסים אחרונים, אנחנו חייבים לרצות יותר מכל חברה אחרת, זה לרצות באמינות, בשקיפות בטכנולוגיה. היום לקוחות אסקפון עברו את ה-176 אלף לקוחות, וממה שאני שומע מסביב, כולם מרוצים מהשירות של החברה. במיוחד בתקופה הזאת, זה לא רק עניין של רווחים. למרות הרצון להשאיר משהו בעל אימפקט חברתי בחינוך, בקירוב הפריפריה ואפילו בקירוב הלבבות בין האנשים, המטרה שלנו זה ניהול עסק. עם כל זאת, אנחנו רוצים להיות עם מימד חברתי נוסף. חכם אחד כבר אמר 'אם פניך לא מאירות - כבר לא תהיה כוכב'. אנחנו לא באים להתיימר ובאים עם אור פנימי של עשייה, חדשנות ושל הגינות חברתית. מקווים שלא נאכזב ונהיה גאווה למשק הישראלי".
בתוך כך נחתם הסכם שיתוף הרשתות בין אקספון, גולן טלקום וסלקום. גיל שרון, מנכ"ל גולן טלקום אמר: "חברת גולן שאותה רכשה קבוצת אלקטרה בשבועות האחרונים, משרתת בישראל כ-900 אלף מנויים. היא חברה גדולה ומשמעותית ביותר בשוק הישראלי. החברה שיצרה וחוללה את התחרות בענף הסלולר, הביאה ברכה רבה לציבור הצרכנים. קבוצת אלקטרה שרכשה את גולן טלקום היא מהחברות החזקות במשק הישראלי ונמצאת בהרבה מאוד תחומי עשייה צרכניים והיא מבטיחה את המשך קיומה התחרותי וחוסנה של חברת גולן לעוד שנים רבות. אנחנו צופים כי החברה תמשיך לצמוח ולהציע לציבור בישראל את המבצעים הטובים ביותר ולהיות החברה המשתלמת ביותר ועכשיו גם להציע את הרשת הטובה המתקדמת והחדשנית בישראל".