קוואלקום תפצה את בלקברי ב-815 מיליון דולר
בלקברי תקבל את הפיצוי לאחר שהליך בוררות מצא שהיצרנית הקנדית שילמה תמלוגים גבוהים מדי לענקית השבבים. קוואלקום ניצבת בפני תביעה דומה מצד אפל שדורשת החזר של מיליארד דולר
- קוואלקום תובעת את אפל: "לא הייתה יכולה לייצר את האייפון בלי הטכנולוגיה שלנו"
- אינטל תפסה טרמפ אוטונומי
- קוואלקום חושפת מעבד חדש שיהפוך כל טלפון סלולרי פשוט לכמעט סמארטפון
הליך הבוררות בין השתיים החל בפברואר. מנכ"ל בלקברי ג'ון צ'ן אמר כי "לחברות מערכת יחסים ארוכה וימשיכו לשמש שותפות אחת לשנייה". מקוואלקום נמסר כי "אומנם אנחנו לא מסכימים עם ההחלטה, אך היא מחייבת ולא ניתנת לערעור". בלקברי, יצרנית מכשירי הסמארטפונים הוותיקה, שינתה את המיקוד העסקי שלה והיום מתמקדת בפיתוח תוכנה. חברת TCL הסינית מעצבת, מייצרת ומוכרת את המכשירים של החברה, האחרון שהושק היה ה-KEY one בפברואר האחרון.
קוואלקום ניצבת בפני חזיתות רבות דומות. בינואר האחרון תבעה אפל את החברה בטענה שהיא גבתה ממנה תמלוגים מופרזים בהיקף של כמיליארד דולר על שבבי המודם של קוואלקום. בכתב התביעה של אפל ציינה החברה, כי "במשך שנים רבות קוואלקום התעקשה לגבות תמלוגים לא הוגנים על טכנולוגיות שלא קשורות אליה. אף שהיא רק אחת מתריסר חברות שתורמות לתקני סלולר בסיסיים, קוואלקום מתעקשת לגבות מאפל לפחות פי חמישה יותר מכל החברות האחרות שמספקות לנו רישיונות שימוש לפטנטים בתחום הסלולר גם יחד". קאוולקום השיבה לכתב התביעה שהגישה לבית משפט בקליפורניה כי "אפל מעודדת תביעות נגדנו באמצעות ייצוג לא נכון של העובדות והצהרות שקריות".
באותו החודש נציבות הסחר הפדראלי של ארה"ב (FTC) תבעה את קוואלקום על התנהלות שפגעה בתחרות בשוק כדי לשמר את מעמדה בשוק המעבדים והשבבים למכשירי מובייל. למשל על ידי לחצים שהפעילה על יצרניות סלולר לשלם תמלוגים גבוהים ולהסכים לתנאי רישוי בעיתיים, תוך שהחברה מאיימת על שיבוש אספקת השבבים שלה - פטנט מוגן שמצוי בכל הסמארטפונים היום בעולם. לפני כשבוע פנתה החברה לבית המשפט עם בקשה לבטל את כל האשמות נגדה. בדצמבר 2016 החליט הרגולטור בדרום קוריאה לקנוס את קוואלקום בכ-850 מיליון דולר בשל מדיניות רישוי הפטנטים של החברה. ולפני כשנתיים נקנסה החברה גם על ידי הרגולטור הסיני בהיקף של 975 מיליון דולר.